Szórakozás / Otthon

Miből lesz a cserebogár? A szemünk előtt nőttek fel

Aranyos gyerekszínész rengeteg van, de ritkaság, hogy felnőve is ugyanolyan sikeresek és elismertek legyenek – ám szerencsére van kivétel! Olyan színészeket mutatunk be, akik kiskoruk óta folyamatosan a mozivásznon vannak, mára pedig igazi A-listás sztárokká nőtték ki magukat.

Drew Barrymore

Emlékszel még az E.T., a földönkívüli cuki kislányára? Az bizony Drew Barrymore volt hatéves korában.

A színésznő innentől kezdve folyamatosan képernyő volt, de megszenvedte a sikert: már nagyon fiatalon drogproblémákkal küzdött.

Ám szerencsére győzött, és később olyan filmekkel ajándékozott meg, mint a Charlie angyalai, az 50 első randi vagy a Hajrá, Bliss.

Csak annyit tehetünk hozzá: hajrá, Drew!

Christian Bale

Az Amerikai psycho és a Batman-filmek sztárja egy müzlireklámmal kezdte a karrierjét kilencévesen – de hamarosan már színházban és kisebb filmekben is szerepelt.

A nagy áttörést Steven Spielberg és A nap birodalma jelentette: a fiatal Christian játéka mindenkit lenyűgözött.

A színész végigdolgozta a kilencvenes éveket, azóta pedig igazi szupersztárrá vált, mégis úgy gondolja, nem lenne szabad ilyen fiatalon bevezetni a gyerekeket ebbe a kegyetlen szakmába.

Natalie Portman

Natalie Portmant egy pizzériában fedezték fel, 11 évesen pedig már a Leon, a profi felejthetetlen főszereplőjeként debütált – egy lehetséges modellkarriert adott fel a filmezésért.

Következtek a Star Wars-filmek, ahol Padmé vele együtt változott fiatal lányból gyönyörű nővé, majd a Fekete hattyú, amelyért Oscar-díjat is kapott – idén pedig ismét Oscarra jelölték az éppen babát váró színésznőt a Jackie főszerepéért.

Elijah Wood

Elijah Wood-ra biztos te is A Gyűrűk Ura Frodójaként emlékszel, pedig a kékszemű színész már a Vissza a jövőbe 2-ben is feltűnt nyolcéves korában, egy apró szerepben – aztán jöttek az egyre nagyobb felkérések.

Wood a kilencvenes évek egyik leghíresebb gyerekmodellje és gyerekszínésze lett olyan filmekkel, mint a Flipper vagy a Deep Impact.

Majd következett A Gyűrűk Ura, azóta pedig például a Sin Cityben láthattuk.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson úgy emlékszik vissza, hogy álomszerű gyerekkora volt, hiszen csupa olyasmit csinált, amit szeretett volna – de felnőttként sem panaszkodhat!

Kilencévesen játszott először filmben, miután elege lett abból, hogy csupa reklámban kell szerepelnie – éppen Elijah Wooddal együtt szerepelt a Világgá mentem című filmben.

Olvastad már?  Minden idők legforróbb filmes szex jelenetei: aki látta, sose felejti el őket

A nagyközönség aztán a Suttogóban figyelt fel rá, majd fiatal felnőttként jött a Leány gyöngy fülbevalóval, az Elveszett jelentés és rengeteg más.

A Harry Potter színészei

Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson arcát kisgyerekként ismerte meg a világ, amikor őket választották ki a Harry Potter főszerepére – a ma már huszonéves színészek pedig tettek róla, hogy a bájos arc mellett a nevüket is megjegyezzük.

A három színész a varázslós sorozat után is a pályán maradt: Radcliffe keményebb filmekben tűnt fel, mint A feketeruhás nő, Grint inkább kisebb drámákat választott, mint a Sofőrlecke, Watson nagy dobása pedig az idei A szépség és a szörnyeteg lesz – bizonyára sokat hallunk még róluk!

Kristen Stewart

Kristen Stewart már azelőtt elismert fiatal színésznőnek számított, hogy tinédzserként az Alkonyatban az egész világ megismerte – nyolcévesen egy karácsonyi iskolai előadáson figyeltek fel rá, nem sokkal később pedig már a Pánikszobában alakított emlékezeteset.

A színésznő azóta is számtalanszor bizonyította, hogy vámpírok nélkül is megállja a helyét: a Hófehér és a vadász vagy a Café Society után hamarosan A stylist főszerepében láthatjuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást