Meztelenül 50 idegennel: izzasztó helyzetbe kerültem

Meztelenül 50 idegennel: izzasztó helyzetbe kerültem

Címlap / Életmód / Egészség / Meztelenül 50 idegennel: izzasztó helyzetbe kerültem

Wellness, másképp

Miután a kötelező turistás köröket letudtam, Berlinben élő, rég látott barátnőmmel is sebtében megbeszéltünk néhány pohár bor mellett, amit az elmúlt fél évben nem volt alkalmunk megbeszélni, elkezdtük tervezgetni a hosszú hétvége második napját.

A barátnőm – azzal a felkiáltással, hogy végtére is ez akár a lánybúcsúm, vagy valami olyasmi – felvetette, hogy autózzunk el egy közeli kisvárosba, ahol egy gyönyörű tó partján wellness komplexum áll, medencékkel, szaunákkal, amit csak akarok. Arra viszont készüljek fel, hogy itt úgy szaunáznak, ahogy azt illik: teljesen meztelenül.

Erkölcsi dilemmák helyett

Nem vagyok egy könnyen zavarba jövő alkat, még szégyenlősnek sem mondanám magam, de szerintem akinek azt mondják, hogy lenne itt egy program, annyi van, hogy mindenki meztelen lesz közben, és erre egy másodperc tört részéig sem akad el a lélegzete, annak szerintem kötélből vannak az idegei.

Vagy születése óta tagja egy nudista hippi közösségnek. Rám egyik sem igaz, de révén, hogy berlini barátnőmet az egyetemi észt óráimról ismerem – márpedig, aki valaha találkozott észttel, az tudja, hogy szaunázni csakis meztelenül érdemes – különösebben azért nem lepett meg az ötlet.

Tisztes menyecskeként gyorsan végigfuttattam a fejemben, hogy vajon ha a vőlegényem venne részt hasonló eseményen, akkor az engem zavarna-e, vagy érezném-e igényét annak, hogy erről előbb engem is tájékoztasson. Arra jutottam, hogy a válasz mindkét kérdésre nem, úgyhogy másnap reggel én is gondtalanul és egy szál törülközővel felszerelkezve pattantam be az autóba, az új élmény a jó élmény életfilozófiámat követve.

Ledobni a törülközőt

Nem telt el sok idő, és egy szál törülközőbe tekerve álltam egy szauna bejárata előtt, és itt az is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy másoknak még a törülközőt sem jut eszükbe magukon hagyni. Itt ugyanis nem csak a szaunában, de a medencékben is meztelenül lebegtek az emberek, sőt zavartalanul sétálgattak egyetlen strandpapucsnyi felszereléssel az egész épületben.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • Laserboy
  2021.09.02., 13:36

  Nekem biztos nem kellene egy ilyen ribi aki még dicsekszik is vele és unszol másokat hogy nincs benne semmi.

  Válasz
 • kovax
  2021.09.02., 16:26

  Két problémám van az írással.
  Az első a nagyobb, az írója nem ismeri a nyugati higiéniai szabályokat.
  A szaunába tilos bevinni a saját gombáinkat a fürdőruhánkon és a törülközőnkön.
  Ezért adnak szauna törülközőt.
  Nincs előírás, hogy fedetlenül kell lenni. Csak természetes, hogy szaunába gőzölni megyünk az egész testünket. Felöltözve az nem megy.
  A másik, hogy a nők a mellüket szeretik mutogatni, kivéve, ha nagyon csúnya, ez ritka.
  Sőt mindenüket. A popsit már nem takarja semmi, alul csak kis tenyérnyi takaró van, felül meg a bimbókat takarják. Van freeboob, underboob, sideboob divatmozgalom.
  Ezeket levenni már igazán nem nagy kunszt.
  A szégyenérzet ősi, különféle népek mást szégyellnek, és szégyelltek.
  Pl a régi eszkimók a jégkunyhóban meztelenek voltak. A nőkön kis ágyékkötő, a férfiak
  derekán kis vékony bőrszíj volt. Na ezt a kis bőrszíjat volt szégyen levenni.

  Válasz

Írj egy hozzászólást