Hozzávalók 8 személyre:
– 4 kicsontozott csirkemell
– 1 hagyma, apróra vágva
– 225ml tejszín
– 125g reszelt cheddar sajt
– 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
– 1 / 2 teáskanál szárított oregánó
– 1 / 2 teáskanál őrölt fekete bors
– 1 / 2 teáskanál só
– 400 g paradicsom püré
– 125 ml víz
– 1 evőkanál csili por
– 5 evőkanál apróra vágott zöld paprika
– 1 gerezd fokhagyma, aprítva
– 8 készen kapható tortilla lap
– 300g salsa vagy enchilada mártás
– 85g reszelt cheddar sajt
Elkészítése:
1. Melegítsük a sütőt 180 C-ra.
2. Közepes lángon, egy tapadásmentes nagy serpenyőbe tegyük bele a csirkedarabokat és pirítsuk le mindkét oldalát (nem kell átsüljön). Vegyük ki, vágjuk kockákra és dobjuk vissza a serpenyőbe. Adjuk hozzá a fokhagymát, öntsük rá a tejszínt, a 125g Cheddar sajtot, petrezselymet, oregánót, sót és borsot. Keverjük össze és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon.
3. Keverjük hozzá a paradicsompürét, vizet, csili port, zöld paprikát.
4. A tortillákat terítsük ki és a csirkét osszuk el rajtuk 8 egyenlő részben. Hajtsuk be a tortillák két szélét és óvatosan helyezzük őket egy nagy tepsiben. Öntsük a tortillákra a salsa mártást és szórjuk rá a Cheddar sajtot. Süssük fedő nélkül 20 percig. Hagyjuk 10 percet hűlni és zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!