Meseszép karácsonyi ablakdíszek – Így készítsd el őket!

Meseszép karácsonyi ablakdíszek – Így készítsd el őket!

Címlap / Otthon / Meseszép karácsonyi ablakdíszek – Így készítsd el őket!

A karácsony közeledtével szeretnéd ünnepi köntösbe öltöztetni az otthonodat? Kezdd az ablakokkal! Remek lehetőséget – és nagy felületet – kínálnak rá, hogy feltűnő vagy épp visszafogott dekorációt készíts, ehhez adunk most néhány egyszerűen elkészíthető ötletet.

Karácsonyi kuckó

A mézeskalácsból készült, színesre mázolt díszek nem csak a fenyőfán, az ablakdekoráció elemeként is gyönyörűen mutatnak, akár más típusú karácsonyfadíszekkel variálva is.

Akaszd őket természetes hatású, piros bogyós girlandra, melyet keresztben rögzíts rajzszögek segítségével az ablakkereten.

Az ablakpárkányra tegyél karácsonyi mintás párnákat – és már kész is a különleges ünnepi kuckó.

Koszorú újraértelmezve

Ha a színes szalagok és gömbök helyett jobban kedveled az egyszerű, mégis különleges dekorációt, lógass le az ablakon valamilyen zöldből készült apró koszorúkat.

Vékonyabb tuja- vagy fenyőágakat válassz, melyekből kötöződrót segítségével kösd meg a koszorúkat.

Ha megvannak, egyszerű piros szalaggal vagy fonállal kösd át, majd lógasd fel őket különböző hosszúságokban a függönykarnisra.

A zöld-piros ablakdísz a belülről és kívülről is remekül mutat majd.
 

Vidám, színes gömbök

Ha nem akarsz sokat pepecselni a dekorálással, mégis szeretnéd feltűnően ünnepivé varázsolni ablakaidat, csak néhány fenyőágra és nagy, színes gömbökre van szükséged.

A zölddel borítsd be az ablakpárkányt, majd sorakoztasd fel rájuk a gömböket, és már készen is van a színes, vidám kompozíció, mely már messziről feltűnést kel.

Letisztult hókristályok

Ha épp nem is esik a hó, az ablakra akkor is varázsolhatsz hókristályokat, méghozzá különböző méretű és mintájú tortacsipkékből, melyeket vékony cérnára fűzve kell lelógatnod.

Az ablakkeret tetejére szúrj olyan távolságban rajzszögeket, ahogyan a hópelyheket szeretnéd elhelyezni egymáshoz képest az ablakon, majd a cérnaszálak végeit erősítsd a rajzszögekre.

Ha igazán kreatív vagy – és ráérsz – tortacsipke helyett magad is kivághatsz egyszerű, fehér nyomtatópapírból hókristályokat, felelevenítve az általános iskolai technikaórák ünnepi készülődéseit.

Kifinomult fények

A gyertya kétségtelenül a karácsonyi díszítés nélkülözhetetlen eleme; a pislákoló fények természetesen az ablakban is remekül mutatnak.

Ha a képen látható kompozícióhoz hasonlót szeretnél, keress megegyező méretű poharakat, és fesd le őket akár sima fehér falfestékkel.

Töltsd meg őket mohával vagy vékony, kisebb tujaágakkal, majd szúrj a közepükbe egyszerű szálgyertyát, és már kész is.

Gyöngyökkel, kövekkel díszítheted, igazán karácsonyi hangulatúvá pedig a gyertyák köré elhelyezett tobozokkal varázsolhatod ezt a visszafogott, letisztult dekorációt.

Papírvároska az üvegen

Fillérekből elkészítheted ezt a különleges ablakdekorációt, mely hófödte városi tájat ábrázol a maga egyszerűségével.

A nyomtatópapírnál érdemesebb kicsivel vastagabb kartont választanod, melyre tervezd meg a házikók, fenyőfák körvonalait, vágd ki őket, és ennyi az egész!

Egy-egy ponton celluxszal ragaszd a formákat az ablaküvegre – csodásan mutat kívülről, belülről.

Cuki fenyőfák

A gyerekszoba ablakára passzol leginkább ez a vidám dekoráció, mely a zöld különböző árnyalataiban pompázó, apró kartonfenyők sokaságából áll.

A parányi fenyők elkészítésében akár a gyerkőcök is részt vehetnek, hiszen annyi az egész, hogy a színes papírból ki kell vágni egy körcikket, majd kúpot formázni belőle – ugyanúgy készül, mint a papírcsákó.

Ha ez megvan, át kell fűzni a damilt a kis fenyőkön, majd a karnisra rögzítve lelógatni őket.

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást