Mesehősök a ruháinkon? Divatszabályok, amikkel nőies marad az összhatás

Mesehősök a ruháinkon? Divatszabályok, amikkel nőies marad az összhatás

Címlap / Stílus / Divat / Mesehősök a ruháinkon? Divatszabályok, amikkel nőies marad az összhatás

„Van aki a fehérnemű révén esik kísértésbe és van aki a mintás sneakersbe szeret bele. Míg mások táskán és egyéb kiegészítőkön viselnek egy-egy vidám figura illusztrációját.”

Iron Man, Thor, Captain America, Spider-Man, de folytathatnánk a felsorolást Mickey egérrel és kedvesével, Minnie-vel, vagy épp Barbie-val. Jelen vannak mindennapjainkban, gyermekeink, a média és valljuk be őszintén olykor saját ruhatárunknak köszönhetően is.

Nem is kell olyan messzire visszatekintenünk, a 2018-as kifutók abszolút főszereplője volt Mickey egér 90. születésnapja alkalmából. Az üzletek polcait, az online kosarakat hihetetlen gyorsasággal ellepték a mesehős holmik. 

Ez a kissé bohém, vidám szín és formakavalkád egészen napjainkig hódít. A Marvel szuperhősök a férfi zoknitól a klasszikus pólóig, de a bátrabbaknak még nyakkendő verzióban is fellelhető. 

A divat úttörője Moschino volt – aki különösképpen rajong ezért a témáért – őt követte Dior, Miu Miu és Marc Jacobs is formabontó, egyedi kollekciójukkal. Mint minden valamire való igazi trend, a mesehősös minta nyomot hagyott más szektorokban is.

 

 

A Sephora, a neves parfüméria lánc divatkampánya fókuszában Minnie-t csodálhattuk. A méretes füles hajráfok, mini chignon-ok a fejtetőn, mind-mind mesefilm inspirációval lopództak be mindennapjainkba.

Sephora Minnie kollekció

Nemzetközi divatmagazinok címlapján csodálhattuk Wonder Women-t és még a legnagyobb divatikonok is felfedték némi iróniával a bennük lakozó kisgyermeket mesehős outfitjüknek köszönhetően. 

De hogy is van ez a mérhetetlen rajongás rajzfim szereplők, szuperhősök iránt a felnőttek gardróbjában? 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»