5 mesebeli hely, ami télen még gyönyörűbb, mint az év többi szakában

5 mesebeli hely, ami télen még gyönyörűbb, mint az év többi szakában

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 mesebeli hely, ami télen még gyönyörűbb, mint az év többi szakában

Az emberek többsége a nyári szezonra időzíti az utazásokat, vakációkat, pedig télen is rengeteg lehetőségünk nyílik világot látni. Ennek az évszaknak ugyanis megannyi szépsége van, sőt, bizonyos helyek, városok ekkor még gyönyörűbbek, mint az év többi szakában. Elhoztunk néhány ilyen vidéket, ahová érdemes lenne ellátogatnod a téli szezonban!

Tallinn, Észtország

Értelemszerűen a téli szezon leginkább az északi vidékeken tud kibontakozni, ezért ilyenkor errefelé érdemes kirándulni.

Tallinn, Észtország fővárosa pedig az év minden napján meseszép, ám amikor leesik az első hó, valódi mesevárossá alakul.

A belsejében található óváros, a parlament, az ortodox templom olyan hangulatot teremt, ami csak kevés más városban van meg, ezért ha nyugalomra vágysz, itt megtalálhatod, amit keresel!

Plitvicei Nemzeti Park, Horvátország

Nyáron elözönlik a turisták Horvátországot, ha pedig valaki a Plitvicei Nemzeti Parkba szeretne ilyenkor ellátogatni, kénytelen hatalmas tömegek között sétálni.

Sajnos ettől némileg élvezhetetlenné is válik a kirándulás.

Épp ezért lenne érdemes ezúttal télre hagynod az ide tervezett látogatást, ugyanis kevesen tudják, ebben az évszakban milyen elképesztő a környék!

Amikor hóesés után ugyanis elég hűvös lesz az idő, a gyönyörű vízesések is megfagynak, ezzel olyan látványt létrehozva, amit csak a szépen megálmodott rajzfilmekben láthatunk.

 

Hallstatt, Ausztria

A másik szomszédos országunk is bővelkedik lélegzetelállító helyekkel, amelyek télen még hangulatosabbak, mint nyáron!

Hallstattot mai napig a világ egyik legszebb látnivalójaként tartják számon, és egy nyári séta mindig kellemes itt; de télen, amikor hűvösebb az idő, előjön a város valódi atmoszférája.

Miközben a környező hegyeket belepi a hó, a szűk kis utcácskák egészen új hangulatba borulnak.

Egy forró csokival a kezedben sétálgatva szinte be sem akarsz majd menni a házba!

 

Brugge, Belgium

A város, amit sokszor észak Velencéjeként emlegetnek, méltán kiérdemelte a pozitív kritikákat.

Télen, pláne a karácsonyi szezont megelőzően érdemes ide eljönni, amikor a mézeskalácsokra hasonlító épületek és az utcák karácsonyi fényárban úsznak.

Ehhez a látványhoz pedig csak hozzátesznek a kisebb csatornák, amelyek a hűvös időben befagynak, és a karácsonyi vásárok, amelyek forró csoki illatával töltik be a környéket.

Ha viszont nem szereted a nagy tömegeket, januárban is jó ötlet lehet ide kirándulnod, hiszen ekkor lényegesen kisebb a turizmus, így csak a tiéd lesz az egész város!

 

Lappföld, Finnország

A nyári időszakban itt 24 órában süt a nap, és sosincs igazán éjszaka, ám a tél már sokkal inkább szól a sötétségről és a csillagos égboltról.

Ebben az évszakban csak minimális ideig kel fel a nap, de cserébe olyan látványban van részed, amit egyszer mindenkinek meg kellene csodálnia.

Az északi fény ugyanis sokkal erőteljesebben látszik az égbolton, különösen januárban, februárban és márciusban, ezért ha az a célod, hogy ezt is megnézd, érdemes erre a pár hónapra tervezni az utazást.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást