Divat / Stílus

Mennyire vagy öltözködés mániás? Ha 5-ből 3 igaz rád, extrém eset vagy

Mennyire vagy öltözködés mániás? Ha 5-ből 3 igaz rád, extrém eset vagy

A legtöbb mániás tevékenységet könnyű kiszúrni, hiszen szembeötlő mellékhatásokkal járnak, de a divatmániával sokan ellavíroznak anélkül, hogy bárki észrevenné, hogy már komoly a helyzet. Órákat töltesz a tükör előtt különböző outfiteket próbálva és állandóan a tökéletes ruhán jár az eszed? Ismerőseid sosem látnak kétszer ugyanabban az öltözetben? Lehet, hogy itt az ideje megvizsgálni ezt a problémát.

Ha arra gyanakodsz, hogy ruhamániád lassan kezdi átvenni életed fölött az irányítást, mi segítünk abban, hogy megállapítsd, ez valóban így van-e. Amennyiben az alábbi öt pontból kettő igaz rád, kijelenthetjük, hogy a divat rabja, azaz extrém eset vagy, ha az öltözködésről van szó.

Nem elég nagy a gardrób

Ha már annyi ruhád van, hogy kifolyik a gardróbból, de neked eszed ágában sincs kevesebbet shoppingolni, vagy akár egyetlen darabtól is megszabadulni, akkor lehet, hogy gond van. Lehet, hogy évek óta nem vetted fel a nyári ruháid vagy a téli sapkáid jelentős részét, azonban nem vagy hajlandó kiselejtezni semmit, mert vársz, hátha jövőre újra divatba jön?

Ha már minden létező szekrényedben ruhák és kiegészítők lapulnak, mégis bajban vagy, ha meg kell jelenned, mondván nincs egy rongyod, amit felvegyél, akkor ideje elgondolkodnod azon, hogy nem beteges-e kissé a ragaszkodásod a ruháid iránt. 

Hónap végén nem jössz ki a pénzedből, mert elverted ruhára

Ha megkapod a fizetésed és az első utad a plázába vezet, illetve hónap végén már alig van pénzed rezsire, de az új ruhadarabok ott lógnak a szekrényben, az már egy jel, miszerint túlzásba viszed a shoppingolást. Az igazi öltözködés mániás hölgy bizony képes akár koplalni is, csak hogy megvehesse az áhított ruhát, hiszen egy nőnek jól kell kinéznie és ez mindennél fontosabb. 

Árleszállítások és új kollekciók bűvkörében élsz

Az év legfontosabb eseménye számodra nem a karácsony, hanem a Fashion Week, ilyenkor megszállottan nézed az új kollekciókat és a fejedben már összeáll, hogy miben fogsz pompázni a következő évszakban. Online nézed az összes divatbemutatót és már ránézésre tudod, melyik tervező divatbemutatója megy, illetve a modell nevét is.

Fashion Week alatt csak a divat körül forog az életed és a munkahelyeden is feltűnik, hogy fejben teljesen máshol jársz? Nos, ez már súrolja a mánia fogalmát. 

Cipők, cipők és cipők

Az előszoba szekrényben csak a te cipőid foglalják a helyet, de minden más szekrényben, szekrény tetején és külön polcrendszeren is lábbelik sorakoznak. Van olyan pár – talán nem is egy – ami az elmúlt egy évben csak egyszer volt rajtad, mégsem vagy hajlandó megválni tőle és vannak olyan párok is, amiket olyan nagy becsben tartasz, hogy még nevet is adtál neki?

Nos, ez nem ritka, de csakis a divatmániások körében fordul elő. Carrie Bradshaw egyértelműen az volt, de ő be is vallotta.

Imádod a Szex és New York-ot

És ha már Carrie-t emlegettük, nem hagyhatjuk ki minden öltözködés mániás nő virtuális bibliáját, ami nem más, mint a Szex és New York sorozat. Ha csak egyetlen képkockát látsz valamelyik szereplőről és pontosan meg tudod mondani, kinek a kreációját viselik és melyik ez a rész, akkor feltételezzük, hogy rongyosra nézted az összes évadot.

Ha te is úgy vagy vele, mint Carrie, aki azt mondta, hogy számára a shoppingolás a cardio, akkor lehet, hogy egy hangyányit ruhamániás vagy. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást