Mell és dekoltázs ápolás házilag

Mell és dekoltázs ápolás házilag

Címlap / Stílus / Test / Mell és dekoltázs ápolás házilag

A dekoltázsunk, a mellek a nőiességünk egyik legfontosabb szimbólumai, amelyeket nagyon fontos, hogy megfelelően ápoljunk. Itt a bőrünk lényegesen vékonyabb és sérülékenyebb, mint máshol, ezért nem árt, ha néhány speciális szempontot figyelembe veszünk ezeknek ápolásánál.

Radír

Sokan gondolják, hogy minél erősebb egy bőrradír, annál hatékonyabb. Ez azonban egyáltalán nem igaz a dekoltázsra, mivel egy egész testre készített szer komoly károkat tehet a melleink és dekoltázsunk bőrén.
Éppen ezért használjuk azt a radírozó terméket, amelyet az arcunkra is tennénk, mivel ez a legkíméletesebb hatású. Heti egy-két alkalomnál többször azonban nem érdemes radíroznunk.

Hidratálás

A radírozás utáni hidratáláshoz már lényegesen többféle hidratáló szert használhatunk. Megfelelő lehet az arcra, vagy akár az egész testre való szer is.  
Fontos azonban, hogy olyan krémeket használjunk, amelyek érzékeny bőrre készültek, mivel hiába van normál bőrünk, a dekoltázsunk mindig érzékenyebb a többi tesztrésznél. Mindig óvatos mozdulatokkal vigyük fel a krémet, és minden esetben alaposan tisztítsuk meg a bőrt előtte. 

Dörzsölés

A dekoltázs bőrét nem csak a krémektől, de az erőteljesebb mechanikai hatásoktól is érdemes megvédeni. Vagyis hiába szoktuk a combunkat, a fenekünket és a karunkat erőteljesen dörzsölni, hogy bársonyos legyen a bőr rajta, ugyanezt a módszert egyáltalán nem érdemes a dekoltázson is alkalmazni.
A bőr itt könnyen kinyúlhat, ráncosodhat, vagy akár sérülhet is, ami semmilyen szempontból sem tesz jót neki.

Hormontartalmú krémek

Gyakran hallani olyan krémekről, amelyek azt ígérik, hogy csak fel kell kenni a melleinkre és azok hamarosan látványos növekedésen mennek keresztül.
Ezek a szerek azonban akár többet árthatnak, mint használnak, mivel hormontartalommal rendelkeznek. Az eredmény pedig általában elmarad a várakozástól, így különösen nem érdemes bőrünk szépségét és egészségét kockára tenni mindezért.

Hámlasztás

Fontos tudni, hogy bár a dekoltázs bőrének az arckrémek tesznek sok szempontból a legjobbat, a különböző hámlasztó pakolásokra és a tisztító maszkokra ennek éppen az ellenkezője igaz.
 
Vagyis semmiképpen ne próbálkozzunk azzal, hogy ezeket a melleinken, a dekoltázsunkon is alkalmazzuk, inkább csak maradjunk a házilag elkészíthető, finom mozdulatokkal bemasszírozható ápolási módoknál.

Bőrfeszesítés

A házi pakolások szerencsére újra virágkorukat érik, ezért kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb megoldások közül, ha azt szeretnénk, hogy melleink és dekoltázsunk bőre sokáig szép és feszes maradjon.
A lényeg, hogy a keverékünk tartalmazzon egy savasabb gyümölcsöt pl. almát, ananászt, és tápláló olajat, például olívát vagy szőlőmagolajat és lehetőleg fürdés után, akár a még nedves bőrre tegyük fel. 

Teszt

Ahogy például a hajfestésnél, úgy a régi szerek új testrészeken, főleg a dekoltázson való kipróbálásakor is érdemes egy tesztet végezni.
Vagyis egy kis felületen próbáljuk ki a krémeket, pakolásokat, szereket, és nézzük meg, hogy nem okoznak-e allergiát. Ha ugyanis az az egész dekoltázsunkon megjelenik, akkor napokig járhatunk garbóban.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást