Megválaszoljuk a nagy kérdést: Miért nem tudunk szerelmesek lenni?

Megválaszoljuk a nagy kérdést: Miért nem tudunk szerelmesek lenni?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Megválaszoljuk a nagy kérdést: Miért nem tudunk szerelmesek lenni?

Rengetegszer olvashatunk arról, hogy milyen a jó szex, vagy hogy mit tegyünk egy jól működő párkapcsolatért. De mi van azokkal kérdésekkel, amik megválaszolatlanul maradnak? Például, hogy miért nem tudsz szerelmes lenni…

Őszintén: szeretnél szerelmes lenni?

Fontos, hogy tisztázd magadban, mire is vágysz pontosan. Ha nem érzed a szíved mélyéről jövő késztetést arra, hogy valóban szerelmes legyél és megnyílj valakinek, akkor a kár azon agyalni, hogy miért nem talál rád a nagy szerelem. Hiszen gondolj csak bele, ha igazából nem vagy nyitott arra, hogy befogadd a szeretetet, akkor ez csak egy meddő próbálkozás, lesz annak ellenére is, hogy sokszor eszedbe jut, milyen jó lenne minden reggel egy pasi mellett ébredni.

Szóval az első lépés mindenképp az, hogy tisztázd magadban, hogy mit is szeretnél igazán. Ha besokalltál a megbízhatatlan férfiaktól és nem mersz őszintén nyitni senki felé, akkor szánj egy kis időt arra, hogy lelkileg megerősödj, egyedül. Ez alatt az idő alatt rá fogsz jönni, hogy mire vagy nyitott, és tisztázhatod azt is, hogy te mit tudsz tiszta szívből nyújtani a jövőbeli partnerednek.

 

Mi történik, ha valaki közel kerül hozzád?

Gondold végig, hogy mi lehet az, amitől egy idő után egyszer csak riadót fújsz. Hiszen ha ezt megfejted, már három lépéssel közelebb kerültél a célhoz. Emlékezz csak vissza a korábbi esetekre és most próbálj meg arra válaszolni, hogy mi történt akkor, amikor észrevetted, hogy valaki iránt mély érzelmeket táplálsz? Hogyan reagáltál rá? Megijedtél, vagy megpróbáltad magad meggyőzni arról, hogy ez nem is komoly…?

Nagyon fontos, hogy ezeken a kérdéseken végigmenj, és tisztázd magadban őket, mert könnyen szabotálhatnak egy jól induló párkapcsolatot. Hiszen amennyire vágyunk a szerelemre, ugyanannyira félünk is tőle, hogy fájdalommal fog járni. Viszont ha ezeket a gátakat feloldod, akkor könnyebben kezdhetsz bele egy új dologba, félelmek nélkül.

 

Mit hozol otthonról?

Mivel a legkorábbi emlékeink a szeretettel kapcsolatban az otthon melegéből származnak, érdemes kicsit azt is megvizsgálni, hogy milyen mintát mutattak neked a szüleid. Hiszen ha ők sokat veszekedtek, később pedig elváltak – ami sajnos szinte már mindennapos – vagy esetleg családon belüli erőszak, vagy érzelmi zsarolás is történt, akkor érthető, hogy tudat alatt félsz attól, hogy valakit szeress és „kiszolgáltatottá” válj ezáltal a számára – így igazán nem is vagy rá képes.

Ezen a helyzeten csak az önismeret és önbecsülés segíthet, aminek az útja komoly vizsgálattal van kikövezve. Ezen végigmehetsz egyedül is, de bátran kérheted kívülálló, vagy esetleg szakember segítségét is, aki könnyen rávilágíthat a problémákra és átlendíthet a nehezebb időszakokon is. Hidd el, megéri!

 

Mit vársz a szerelemtől?

Végül, de nem utolsó sorban fogalmazd meg magadnak, hogy mi az, amit te valójában szerelemnek gondolsz? Mit vársz tőle, mit adhat neked valójában? Sajnos az emberek többségének egy fals kép van a fejében, amiről nagy mértékben a romantikus filmek és sorozatok végkifejletei tehetnek, mert azt sugallják, hogy mindig mindenki boldogan él, amíg meg nem hal. De mi van a „The End” után? Az élet. Ami nem ilyen egyszerű, de mégis a mennyekbe repíthet, mert megvannak benne azok a pillanatok is, amikor elakad a lélegzeted és majd’ kiugrik a szíved a helyéről, ugyanakkor néha nagyon tud fájni is. Ha ezzel már tisztában vagy és nyitott vagy a „rosszra” is, akkor meg fogod találni a tökéletes egyensúlyt és az igazi, mindent elsöprő szerelmet is, csak legyél tisztában azzal, hogy mit várhatsz az érzéstől. Akkor nem lesz gond.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást