Megúsznád a karácsonyt? Ezek a legjobb úticélok

Megúsznád a karácsonyt?  Ezek a legjobb úticélok

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Megúsznád a karácsonyt? Ezek a legjobb úticélok

Vannak, akik imádják a telet, a karácsonyt és az ezzel együtt járó sürgés-forgást, de vannak olyanok is, akik ki nem állhatják a hideget és az egész ünnepi mizériát. Ha te is az utóbbi tábort erősíted, akkor mutatjuk azokat a helyeket, ahol garantáltan elhagyhatod a nagykabátot decemberben is, és megszabadulhatsz a karácsonyi őrülettől!

Tenerife – a Jolly Joker

Ha szeretnéd még decemberben is a hasadat süttetni, akkor irány Tenerife, annak is inkább a déli része.

Jó hírünk van a családosok számára is, hiszen az aquaparkok még télen is nyitva tartanak és a medencék is fűtöttek. Gyakran emlegetik a szigetet „2. Ibizának”, hiszen itt is hatalmas élet és nyüzsgés van minden este, és ha azt gondolnád, hogy ez csak a nyári időszakra vonatkozik, akkor tévedsz.

Ráadásul ilyenkor télen nagyon kedvezményes áron juthattok el a szigetre. Három csillagos szállodában, már 165 euróért is megszállhattok 7 éjszakára, kisebb apartmanokat pedig 50-60 euróért is tudtok már bérelni.

Amalfi – a leárazások szigete

Amalfi egy igazi álomsziget Olaszország déli részén. Gyönyörű, színes épületekkel, színtiszta, kék tengerrel és egész évben tartó kellemes hőmérséklettel.

Az ország egyik legmelegebb régiója, decemberben az átlaghőmérséklet 15-20 fok körül mozog, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy ellátogassatok az Amalfi katedrális tetejére, Viteri sul Mare-ban, ahol egyedi kerámiákat vásárolhattok.

De a legjobb még hátra van. A sziget üzleteiben december közepétől február végéig hatalmas leárazások vannak, a 80%-os árcsökkenés mindennapi dolognak számít. Amennyire drága az élet Amalfin a nyári hónapokban, télen annyival olcsóbb minden.

Ciprus – nincs megállás

Ciprus azon ritka szigetek egyike, mely egész évben zöldben pompázik és virágok borítják. Itt sem fogtok fázni karácsonykor, ugyanis rengeteget süt a nap és a hőmérséklet 17-20 fok között van.

Ha igazán bátor vagy, akkor a 17 fokos tengerben is megmártózhatsz. A sziget télen sem zárja be kapuit, sőt…rengeteg olyan program várja az odalátogatókat, melyeket kifejezetten a téli hónapokra tartogatnak (fesztiválok, rendezvények, gyógyfürdők).

Az utazás miatt se fájjon a fejed, közvetlen fapados járat indul Budapestről, ami csomag nélkül, oda-vissza 20ezer Ft alatt van. Kezdjetek el csomagolni!

Dél-Portugália… ha a tavasz szerelmese vagy

Az úticél most az Algarve régió, ahol szerte Európában a legmagasabb a napsütéses órák száma és decemberben sem ritka a 20 fok. Kötelező látnivaló a Dona Ana-part, ahol 20-30 méteres mészkősziklák között sétálhattok tavaszias hangulatban.

Bár a tél itt nem annyira forgalmas és a boltok sem árasztanak el bőséges kínálattal, de ha egy nyugisabb, romantikusabb nyaralásra vágytok, akkor itt a helyetek.

Azért is tavaszias a régió hangulata, mert azért itt-ott becsúszik egy-egy esősebb nap, viszont a hőmérséklet ekkor sem esik 15 fok alá.

A csodás Magyarország

Szerencsére hazánk is szebbnél szebb helyeket kínál számunkra a feltöltődésre, így nem kell elhagynod az országot azért, hogy kikapcsolódj erre a pár napra.

Bár itt nem menekültök el a hideg téli napok elől, viszont számos gyógy-és wellness szálloda kínál lehetőséget arra, hogy felmelegedjetek náluk. Hogy csak pár helyet említsünk: Sárvár, Hévíz, Lillafüred, Bükk, Gyula, Miskolctapolca. 

Keressetek fel hangulatos barlangfürdőket, mert ott tuti, hogy ki tudjátok engedni a gőzt és nem kell a karácsonyi menüsor összeállításával bíbelődnötök!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást