Megoldás 7 téli bőrproblémára

Megoldás 7 téli bőrproblémára

Címlap / Stílus / Test / Megoldás 7 téli bőrproblémára

Feszül, viszket, hámlik? A téli időjárás sajnos hozzájárul ahhoz, hogy a bőröd elveszítse természetes védekezőképességét a környezeti hatások ellen. A faggyúmirigyeid ugyan megtermelik az óvó olajokat, de a hideg, a szél és a műszálas ruhadarabok gyorsan eltüntetik azt. Most megmondjuk, mit tehetsz, hogy jobb legyen!

Cserepes ajak

Nincs olyan, aki ne tapasztalná ezt a kellemetlenséget a hideg idő beköszöntével. Bár az ajakápolók használata igen elterjedt, kevesen tudják, hogy a belső hidratálás a legfontosabb.
Ha nem iszol meg naponta legalább 2 liter vizet, fokozott veszélynek teszed ki a bőröd és az ajkad. Az ízes-illatos szőlőzsír helyett adj esélyt a méhviasznak és a vazelinnek!

Repedt sarok

Nemcsak esztétikai problémát jelent, hiszen akár fájdalmassá is fajulhat. A zokni és a csizma állandó dörzsölésedben talpadnak meglehetősen mostoha körülmények jutnak, éppen ezért kényeztesd a lábad, amikor otthon vagy!
Kend be vastagon hidratáló krémmel, s húzz rá zoknit, mielőtt aludni térsz. Amennyiben elszíneződött, vagy furcsa tapintású a kérdéses rész, fordulj bőrgyógyászhoz, mert elfertőződhetett!

Kiszáradt kéz

A kezed még akkor is többet kap a hideg levegőből, ha többnyire kesztyűt hordasz. A gyakori mosás ugyan segít a kórokozók távol tartásában, ami télen nélkülözhetetlen, ám a nedvességhiány fokozódásához is vezet.
Glicerin-alapú hidratáló készítménnyel javíthatsz a helyzeten. Használj ilyet lefekvés előtt, illetve amikor szükségét érzed nap közben!

Szárító kencék

A nyáron bevált arctisztítód és tusfürdőd könnyen az ellenségeddé válhat a legzordabb hónapokban, mivel ilyenkor inkább ápolásra van szükséged, mintsem intenzív tisztításra. Illatanyagmentes, olajokban gazdag szappannal oldhatod meg a dolgot.
Az urea, a glicerin és a lanolin ugyancsak a barátod. Fájdalmas bőrtünetek esetén azonban célszerű megfontolnod a patikai készítmények használatát.

Fakó bőr

A sápadt bőr fő oka általában az elhalt hámsejtekben keresendő. Ha azokat megfelelően – tehát egy alapos, de kíméletes – radírozó készítmény segítségével eltávolítod, azonnal ragyogóbb összhatást érhetsz el.
A művelet után mindenképp alkalmazz hidratáló krémet. Száraz vagy érzékeny bőr esetén kérdezd meg a bőrgyógyászt, melyik terméket ajánlja e célra.

Forró fürdő

Amilyen kellemes percekig a gőzölgő zuhany alatt állni, olyan nagy árat fizetsz majd érte akár már néhány perc múlva.
Ne engedj a csábításnak, és ne a fürdőszobában akarj átmelegedni, mert a forró fürdő – látszatra paradox módon – elvonja a nedvességet a bőrödtől. A rövid, langyos zuhany azonban nem tesz kárt, ráadásul időt is spórolhatsz vele.

Szálló haj

Ha azt tapasztalod, hogy a tincseid össze-vissza állnak, állj át egy kicsit ritkább hajmosásra, és fontold meg az ápoló termékek használatát! Heti két tisztítás kímélő samponnal és langyos vízzel elég, mert ha mindennap mosod, nemcsak a fürtök látják kárát, hanem a fejbőröd is.
 
Előfordulhat, hogy nyáron naponta, de télen csak hetente van szükséged hajmosásra – figyeld a tested igényeit ahelyett, hogy rutinokra hagyatkoznál!
A legjobb, amit bőröddel tehetsz, hogy megnézed a kozmetikumok összetevőit. Télen különösen fontos, minél kevesebb allergén anyaggal dúsított kencét használj a szépítkezéshez, mert az időjárás miatt megviselt bőr érzékenyebben reagálhat a vegyszerekre.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!