Otthon

5+1 meglepő szín, ami jól mutat a karácsonyfán

A karácsony tipikus színei, mint az arany, a piros vagy a fehér kétségtelenül remekül mutatnak a fenyőfán és a lakásdekoráció részeként, ám ha valaki szereti a különleges megoldásokat, érdemes más, szokatlan színekben is gondolkodni, hiszen a végeredmény nemcsak meglepő, hanem meglepően jó is lehet. Ha idén te is szeretnél valami új stílust kipróbálni fenyőfád öltözékét illetően, kattints, hiszen cikkünkben igazán változatos, színes inspirációkat találhatsz!

Zöld az örökzöldön

A zöld nem tartozik éppen a tipikus karácsonyi színek közé – már ami a dekorációt illeti. Nem is csoda, hiszen az ember azt hinné, hogy a már eleve zöld fenyőfához jobban passzolnak a sokkal inkább elütő színek.

Ám ahogy ez a zöld különböző árnyalataiba öltöztetett fa – és nappali – is bizonyítja, korántsem igaz ez a sztereotípia, hiszen igazán ízléses, harmonikus végeredményt kaphatunk zöld díszekkel és kiegészítőkkel is.

Bohókás pink

Igazi hawaii hangulatot idéz ez a cuki fácska, melyre mintegy füzérként helyezték fel a rózsaszínes-narancsos díszeket.

Persze, a hazai trendektől igencsak távol áll ez a trópusi stílusú karácsonyfa, melyen visszafogott, ünnepi gömbök helyett rózsák és mindenféle színes virágok virítanak.

Olvastad már?  Karácsony előtt sok a veszekedés! 5 párkapcsolati konfliktus, ami ilyenkor jelentkezni szokott

Mindenesetre, ha meg akarod hökkenteni vendégeidet, kipróbálhatsz idén valami hasonlót. A pink rózsa-csúcsról semmi esetre se feledkezz meg.

Vidám fekete

Bár a fekete köztudottan a gyász színe, egyre gyakrabban jelenik meg esküvői dekorációk elemeként is, de akár a karácsonyfára is felkerülhet.

A megfelelő színekkel és anyagokkal kombinálva ugyanis kifejezetten vidám, üde hatás érhető el vele – a fehérrel vagy az arannyal csodás kontrasztban állnak, melyet tovább lehet fokozni egy világos égősorral.

A fekete-fehér kockaminta sem csak az asztalterítőn vagy párnahuzaton mutat jól, hanem cuki karácsonyi szalag formájában is.

Letisztult türkiz

Bár a hideg színek leghidegebbikének tartják, ezzel a kéknek ezzel az árnyalatával is igazi meghitt hangulatot lehet teremteni – persze ehhez kellenek a jól megválasztott díszek és kiegészítő színek.

Ezen a fán a türkiz gömbök fémes csillogását megfelelően tompítják a fehér csillagok és organza szalagok, az összhatás melegséget, harmóniát sugároz.

Meglepő narancssárga

A kevesebb néha több – minden bizonnyal ezt az elvet vallja ennek a bájos karácsonyfának az öltöztetője is, hiszen meglepően kevés díszt aggatott a fára.

Olvastad már?  Mit vegyél fel a karácsonyi bulira? 10 szuper outfit tipp

A narancssárga gömbök pedig igazi narancsokra emlékeztetnek, néhány virágformával és gyöngysorral kiegészülve.

Ez sem éppen a karácsonykor megszokott kompozíció, mégis csodásan fest.

Színkavalkád a fán

Ha valaki harmóniára törekszik fenyőfája ünneplőbe öltöztetésekor, nem tanácsos a paletta minden színét díszek formájában véletlenszerűen felaggatni a fára.

Persze, egész más a helyzet, ha egy ilyen jól megkomponált színátmenetes dekorációt tervezünk, ez esetben nagyon is remekül mutat, ha a szivárvány minden színe megtalálható a karácsonyfán.

Viszont ha már a színek ennyire változatosak, nem célszerű variálni a formákat és anyagokat, legjobbak az egyszerű gömbök.