6 meglepő dolog, ami intim fertőzéshez vezethet

6 meglepő dolog, ami intim fertőzéshez vezethet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 meglepő dolog, ami intim fertőzéshez vezethet

A női intimzóna nagyon érzékeny, gyakorlatilag minden olyan dolog, ami testidegen, képes arra, hogy kellemetlen problémákat okozzon. Vannak olyan ruhadarabok, melyeket hétköznapi használatra, a nap minden órájában nem szabadna viselned. De nem csak ruhadarabok okozhatnak gondot…

Tanga

A tanga a legkisebb anyagigényű ruhadarab, nincs felület, amivel a bőrhöz tapadna, így a gumírozást szorosabban kell megoldani, illetve méretileg is kisebb, mint egy ugyanolyan számozású normál bugyi. Emiatt folyamatosan ,,bevág”, kidörzsöli az intim helyeket, hámsérüléseket okozva, amik fogékonyabbá teszik a nőt a fertőzésekre.

A tanga egyéb hátránya, hogy sűrűn előfordul, hogy a nadrág belső felével közvetlenül érintkezik az intim zóna. Szoknya esetén rosszabb a helyzet: a busz ülésének felületével, például. Télen hordva semmit sem melegít, a kismedencei szerveknek pedig ez fontos lenne. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy felfázunk.

Szűk farmer és műszál

Egyértelmű, hogy a műszálas holmikba belefülled az ember, így van ez a műszálas nadrágokkal, fehérneművel is.

Nem szellőzik a bőr, a bőrön természetesen ott tartózkodó baktériumok pedig a nedvesség hatására felszaporodnak. A baktériumok és az izzadság által keletkezett folyadék pedig pang.

Legjobb esetben bőrgyulladással végződik a dolog, rosszabb esetben gombásodással. A szűk farmerrel ugyanez a helyzet: megnehezíti a bőr szellőzését, és durvább anyaga kidörzsöli, sérülékennyé teszi a bőrt.

Intimbetétek

Az intimbetétek nagyon hasznosak egy hüvelyi folyás alakalmával, vagy a menstruáció utolsó napjaiban. Ám csak akkor, ha kellő sűrűséggel cseréled tisztára. Az illatosító anyaggal ellátott betétek – akármennyire is teszteltek – okozhatnak meglepetést, azaz allergiás reakciót.

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az intim betétek nincsenek egyenként becsomagolva, így a fürdőszobában halmozottan jelenlévő baktériumok könnyen ártalmasabb mennyiségben juthatnak a betét felületére.

Tampon

A tampon is praktikus dolog, ám nem ajánlják folyamatos használatra. Erősebb vérzés esetén, vagy ha strandra megy az ember, sportoláskor kétség kívül meg van a nagy előnye. Ám sokan nem tartják be a higiéniás szabályokat.

Ha a tampon felső felét végig fogdostuk, kicsomagoláskor leesett a kőre, vagy túl régóta van a táskánk alján és sérült a nyloncsomagolása, nem ajánlott felhasználni. Komoly fertőzést okozhat.

Antibiotikumok

Kevesen tudják, hogy bizonyos antibiotikumok, melyeket – mondjuk – a fogászaton írnak fel, kiölik a tejsavbaktériumokat a test minden részéből, így a hüvelyből is. Ilyenkor szinte biztos, hogy az antibiotikumos kezelés után a nőgyógyásznál kötünk ki.

Főleg, ha nem tartjuk be nagyon alaposan az intim testrész kezeléséhez a higiénia alapszabályait. Ezért, ha antibiotikumot szedünk, ne hordjunk tangát, feszes nadrágot, többször cseréljünk intimbetétet, és abszolút kerüljük a tampon használatát, ahogy a strandokat is.

Intim zuhany

Amennyire hasznos eszköz, úgy egy rémálom is lehet. Ha nem vagy biztos abban, hogy tökéletesen le tudod tisztítani, inkább ne használd, hogy elkerüld a fertőzéseket. Az intim zuhany másik hátránya, hogy vannak, akik azt hiszik, minél többször használják, annál jobban el tudják majd kerülni a fertőzéseket.

Ám ez nem így van. A hüvelynek is meg van a maga védekező rendszere, ami nagyon jól működik. Épp ezt irtod ki azzal, ha sokszor végzel hüvelyöblítést.

A tisztaságnak és a szépségnek is van egy egészséges határa, melyen botorság túllépni, mert csak árt magának vele az ember. A természettel felesleges újat húzni, inkább alkalmazkodni kell saját testünk igényeihez.

Kép forrása: ladypharma.hu

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást