5 meglepő dolog, amit nem tudtál Freddie Mercury-ról

5 meglepő dolog, amit nem tudtál Freddie Mercury-ról

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 meglepő dolog, amit nem tudtál Freddie Mercury-ról

1. Születési helye: Zanzibár

Freddie Mercury Farrokh Bulsara néven látta meg a napvilágot Stone Townban, Zanzibárban (ma Tanzánia). Családja azért költözött ide, hogy édesapja folytatni tudja a munkáját a Brit Gyarmati Hivatalnál. A kis Farrokh a Freddie nevet akkor kezdte használni, amikor egy Mumbai közelében lévő bentlakásos iskolába küldték. Az angliai Middlesexbe csak tinédzserként költözött, a nevét pedig hivatalosan 1970 körül, a Queen alapításának idején változtatta meg.

2. Extra fogak, extra hang

Különleges arcvonásait részben annak köszönhette, hogy jóval több fog volt a szájában, mint a legtöbb embernek. A hagyományok szerint akik extra csonttal születnek, azok sámánok, varázslatos képességgel bírnak, és Freddie Mercury-ra ez egészen biztosan igaz volt: 4 extra metszőfogát soha nem húzatta ki és nem kért fogszabályozást sem, mert úgy gondolta, a plusz fogak miatt keletkező plusz tér segít neki az éneklésben. Hogy a plusz fogaknak, varázslatnak, vagy pusztán csak a vele született tehetségnek köszönhető, azt nem tudjuk, de tény, hogy az énekes csaknem négy teljes oktávot birtokolt.

Amikor beszélt, bariton volt, énekelni viszont többnyire tenorként énekelt, egy kutatócsoport 2016-os vizsgálatai szerint pedig a hangszálait is képes volt gyorsabban mozgatni, mint a legtöbb ember.

3. Ő tervezte a Queen logóját

Mercury az Ealing Art College-on szerzett diplomát művészetből és grafikus dizájnból, így nem meglepő, hogy a banda védjegyévé váló címert is ő tervezte. A híres logó egyébként a zenekari tagok csillagjegyéből – két oroszlán John Deacon és Roger Taylor miatt, egy rák Brian May miatt, és két tündér Freddie szűz jegye miatt –, egy Q betűből és koronából, valamint az egészet védelmező Főnixből áll.

Még 2 érdekesség a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást