Ezért fontos leírni vagy kimondani. A megkönnyebbülés pszichológiája

Ezért fontos leírni vagy kimondani. A megkönnyebbülés pszichológiája

Címlap / Életmód / Lélek / Ezért fontos leírni vagy kimondani. A megkönnyebbülés pszichológiája / 2. oldal

Naponta hatvan-hetvenezer gondolat jár a fejünkben. Szinte másodpercek töredékei alatt siklanak át az agyunkban. Van, amiket kimondunk, vagy akár írásban is megfogalmazunk, de többségében hagyjuk őket cikázni az elménkben. Ha tudatosan odafigyelnénk arra és irányítanánk, amire gondolunk, megkönnyítenénk vele a mindennapjainkat.

Írd le a céljaidat

Nem nagyon találkozunk olyan emberrel, akinek ne lennének céljai az életben. Első helyen általában egészség megőrzése, az anyagi biztonság megteremtése, a párkapcsolat kialakítása áll. Vágyunk arra, hogy sportosak legyünk, utazhassunk, megvehessük azokat a dolgokat, amiket szeretnénk. Változtatni szeretnénk a személyiségünkön, vagy ha felismertünk magunkban, akkor elhagynánk berögzült, kényelmetlen dolgainkat.

Sokszor csak röpke gondolatok formájában nyilvánulnak meg, de ha tudatosak vagyunk, akkor napi szinten foglalkozunk velük. Mert ha szavakba foglaljuk a céljainkat és még le is írjuk őket, akkor megfogalmazódik bennünk egy irány, amerre elindulhatunk. Kézzelfoghatóvá tesszük azt, hogy mit szeretnénk elérni. Ez egy nagyon fontos lépés az önismeret útján.

Az írás segít a megkönnyebbülésben
Anchiy/istockphoto.com

Ha folyamatosan ugyanazokat a célokat írjuk le, akkor a tudatunk is elkezdi beépíteni magába, mint egy számára fontos parancsot.

A megfogalmazásunk legyen tömör, őszinte és a cél jelen időben történjen meg. Ha leírtuk, utána mondjuk ki hangosan is, bármennyire idegenül hangzik is. Nem szabad megijednünk attól, hogy milyen nagy a cél, vagy, hogy azt érezzük, az nekünk megvalósíthatatlan. Ha igazán szeretnénk, akkor hinnünk is kell benne.  Tegyük például így: „remek feleség vagyok”. Én máris jobban érzem magam, hogy leírtam és kimondtam.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»