Szerelem / Párkapcsolat

Megkérdeztük a pasikat, miért lájkolnak rendszeresen más nőket is

Tegyük fel, hogy épp az Instagramon böngészel, és a Követed fül alatt nézed, hogy mit lájkoltak a barátaid. Aztán szembejön veled a párod, és egy fotó, amit belájkolt. Csakhogy a képen nem kiskutyák vagy autók vannak, hanem egy csinos nő, bikiniben a tengerparton. Mindegy, hogy ez a nő egy amerikai szupermodell, egy exbarátnője vagy egy régi ismerőse; nem csoda, ha féltékeny leszel! Pláne, ha észreveszed, hogy egyébként elég sok ilyen profilt követ a neten, és gyakran lájkolja is őket.

Egyrészt azt érezheted, hogy ez veled szemben tiszteletlenség. Hiszen azzal nincs baj, ha más nők is tetszenek neki, ez teljesen természetes – de amikor úgy érzi, ezt jeleznie is kell feléjük, ráadásul egy olyan platformon, amit a te ismerőseid, barátaid is használnak, már kimondottan bántó.

Sok esetben a bizalmadat is megrendítheti, hiszen nem tudhatod, milyen indokból lájkolja őket, ráadásul a saját külsőddel is bizonytalanná válhatsz.

Először is, nem mindegy, hogy milyen képeket lájkol. Egészen más a helyzet akkor, ha egy sztárt kedvel, vagy ha egy átlagos szelfit egy lánybarátjáról, és megint más kategória, ha távoli ismerősök kihívóbb fotóit lájkolja folyamatosan. Természetesen a megoldás mindig az, ha megkérdezed tőle, miért csinálja. Lehet, hogy benne fel sem merült, hogy ez téged zavarhat, esetleg megszokásból teszi, de az sem kizárt, hogy tényleg gondok vannak a kapcsolatodban.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Mi is kíváncsiak voltunk, mi vezérli ilyenkor a férfiakat és megkérdeztünk néhány ismerős pasit, ők miért lájkolják más nők képeit, ha kapcsolatban vannak.

Máté, 25

„Lehet, hogy ciki, de én sokszor azért lájkolom a lányismerősök fotóit, mert azt akarom, hogy később ők is lájkolják az enyéimet. Ha a barátnőmet ez zavarná, biztos felhagynék vele, de egyébként semmilyen hátsó szándékom nincs ilyenkor.”

András, 33

„Tudom, hogy milyen nehéz belekezdeni a testedzésbe, és nem felhagyni vele pár hét után. Ezért amikor sportos nők tesznek fel magukról képet, én belájkolom. Egyrészt mert valóban jól néznek ki (pasiból vagyok, szeretek ilyeneket nézni, na), másrészt meg azért, mert le a kalappal előttük. Szerintem ebben nincs semmi rossz.”

Pali, 35

„Volt már olyan, hogy azért kezdtem el más nők fotóit lájkolni, mert tudtam, hogy nemsokára véget ér a kapcsolatom, és fél lábbal már kint is voltam belőle. De ha egyébként jól megvagyunk a barátnőmmel, és mégis belájkolok valamit, az szimplán csak azért van, mert jó a kép. Ha egy ismerősről van szó, akkor meg azért is, mert akarom felé jelezni, hogy barátilag örülök neki, de ráírni már nem fogok, hogy ezt elmondjam neki. Ez szerintem jó középút erre!”

Krisz, 27

„A kapcsolattól is függ. Ha jól érzem magam a barátnőmmel, és nagyon szeretem, biztosan nem fogom az exem fotóit lájkolni. Ahogy bikinis nőket sem. Még ha meg is nézem őket, nem feltétlenül akarnám tudatni az összes ismerősömmel ezt. Amikor viszont olyan lányok képeit lájkolom, akik iránt voltak érzéseim korábban, de már évek óta nem beszéltünk, az nálam általában annak a jele, hogy nem vagyok boldog a kapcsolatomban.”

Zsolt, 39

„A lájk szerintem bátorítás és elismerés egy ismerősünk felé, ami biztosan jót tesz a kapcsolatépítésnek. Ha egy nőt lájkolok, azért teszem, mert baráti bóknak szánom. Mivel családom van és boldog házasságban élek, nem szoktam csajozásra használni a közösségi platformokat. Amikor megtehettem volna, még nem volt facebook, ma pedig már nincsen rá igényem, de ha lenne is nevetségesnek tartanám, hogy két gyerekes apaként és férjként nyíltan flörtöljek.”

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást