Stílus / Divat

A megfelelő estélyi ruha kiválasztása

Amint közeleg a várva-várt este, egyre nagyobb izgalommal keressük a legjobb estélyi ruhát, amelyben a legszebb önmagunkat mutathatjuk meg.

A jó estélyi ruha nemcsak elbűvöli az embereket, hanem bizalmat kelt bennük, nagyobb érdeklődéssel vannak egy gyönyörűen öltözött nő iránt. Az ideális estélyi ruha tökéletes ívekben követi az alakot, elrejti a kevésbé vonzó területeket és kiemeli azt, ami a legszebb bennünk. Viselésével egyedinek és lenyűgözőnek érezhetjük magunkat. De lássuk, mi mindent kell figyelembe vennünk az alkalmi ruhák vásárlásánál.

Milyen eseményen veszel részt?

Minden nőnek van legalább egy estélyi ruhája a szekrényéven, és ez az évek folyamán egyre csak bővül. Annak érdekében, hogy különlegesen tudj kinézni, figyelembe kell venned azt, milyen alkalomra készülsz, hisz ettől függ a ruha típusa és ára is. Az esküvőkre általában a díszes földig érő vagy koktélruhákat illik felvenni, míg a különböző munka estélyekre a visszafogottabb koktélruhák viselete ajánlott. Ha az esemény nappal kerül megrendezésre, bátran választhatunk világos árnyalatú ruhákat, az estélyekre azonban jól mutatnak a mélyebb tónusú ruhák. A bálokra kötelező a földig érő ruha viselete.


MyrdinFashion.com

Milyen szabás illik az alakodhoz?

Egy karcsú modern nő számára könnyű megtalálnia egy tökéletes, divatos ruhát, hisz az ő méretében rengeteg szép ruha kapható. Egy molett test azonban nem ennyire áldásos. Ebben az esetben a minél egyszerűbb, sötétebb tónusú ruhák viselete az ajánlott. A szabás mindig legyen testhezálló de nem túl szoros. Az alcsony nőket a hosszú estélyik magasítják. Egy kis idő és energia szükséges, míg sikerül megtalálnunk a tökéletes ruhát. Lehet, hogy csak az 50. felpróbált ruhára tudjuk azt mondani, hogy IGEN, ez lesz AZ.

Olvastad már?  Letagadnál pár kilót? Ezeket a trükköket vesd be a strandon!

Másik fontos szempont, hogy vegyük vigyelembe alaktípusunkat.

Körte alakra (szélesebb csípő, mint váll) válasszunk hangsúlyos nyakmegoldású, de egyszerű, lehetőleg sötét egyenes szoknyarésszel rendelkező estélyit.
– Az alma alakúak a hasi téjákon visszfogott, egyszínű ruhát keressenek, amelyek láttatni engedik formás lábaikat (a térd fölé érő ruhák előnyösek). A dekoltázs legyen V, ez alakjukat hosszítani fogja.
– A homokróra alkatúak szinte bármilyen szabást kipróbálhatnak, de óvakodjanak azoktól a ruháktól, amelyek elrejtik hangsúlyos derekukat.
– A fiús testalkatú lányok keressék a minnél több fodrot, csipkét, amelyek kiemelik nőies vonalaikat.
– A fordított háromszög alakúak (a mellbőség sokkal szélesebb, mint a csípő) nem kell elrejtsék csodálatos dekoltázsukat, azonban figyeljenek arra, hogy derékban karcsusított legyen a ruha és a szoknyarész kerekítse csípőjüket.


Daalarna.hu

A sok próba a siker kulcsa

Nincs az a gyönyörű ruha, amely mindenki számára előnyös. Ami a barátnőnknek jól áll, az nem biztos, hogy nekünk is jól fog. Rengeteg ruhát végig kell próbálni ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit. Azonban sok időt megspórolhatunk, ha pontosan ismerjük méretünket és a ruhatípust, amely számunkra előnyös. Az idén is nagy divatban levő mell allatt vágott ruhák (kismama-típusú ruhák) például kevés nő számára előnyösek, csak a fiús, vékony lányok számára ajánlottak.

Olvastad már?  A piros az új fekete: ennyi képpen hordhatod a kis piros ruhát!


Lauraszalon.hu

A megfelelő kiegészítők

Soha ne vigyük túlzásba a kiegészítőket. A díszes ruhákhoz mindig egy visszafogott kecses, hozzá illő vékony sarkú szandált/cipőt válasszunk.
– A klasszikus fekete ruhák mellé azonban választhatunk egy élénk cipőt, amely szín a koktélgyűrűnkön vagy fülbevalónkon is visszaköszönön.
– Ha feltűnő fülbevalót választottunk, ne tegyünk nyakláncot, csak egy kecses órát vagy feltűnő koktélgyűrűt.
– Az estélyi táska mindig találjon vagy a cipővel, vagy az ékszerekkel. Egy ezüstös cipőhöz például válasszunk egy ugyanolyan ezüstös plikket vagy kis “doboz-táskát”. A szaténcipőkhöz csakis hozzá illő szaténplikk ajánlott. Ha lehetőséged van, mindig vásárold szettben az alkalmi cipőt és a táskát.


BeckerBeatrice.com

A legjobb befektetések

Ha még nincs gardróbodban egy klasszikus fekete vagy fehér estélyi ruha, akkor legközelebb szerezz be egyet. Ezek soha nem mennek ki a divatból, és ha megőrzöd alakodat, számos alkalommal hordani tudod majd. Mivel ritka eseményekről van szó, az estélyi ruha vásárlása minden nő számára fejfájást okoz, hisz nincs benne rutinunk és a választék sem hatalmas.

Ne feledd, a tökéletes stílusú és szabású ruha megtalálása rengeteg tapasztalatot, energiát és türelmet igényel, ne elégedj meg az első ruhával, amit magadra húztál!