A csi megerősítésének eszközei a feng shuival

A csi megerősítésének eszközei a feng shuival

Címlap / Otthon / Dekor / A csi megerősítésének eszközei a feng shuival

A feng shui egy ősrégi tudomány, amely megtanít bennünket, hogy lakóhelyünk tudatos formálásával, egészségesebbek és boldogabbak lehessünk. Környezetünk táján az energetikai kiegyensúlyozatlanság, a gyenge „csivel” rendelkező területek ellensúlyozására, sokféle eszközt alkalmazhatunk.

A gyógyító kristályok

A különböző kövek, kristályok, ásványok rezgései közismerten energetizáló hatásúak. A feng shui tana, már régóta használja gyógyítás szándékával, például a rózsakvarcot, hegyikristályt, ametisztet.
Színük, formájuk különböző rezgéseket bocsáthatnak ki. A természetes kristályokkal a lakásunk területeit is aktivizálhatjuk.  

Szivárványkristályok

Tökéletes geometriai formájú, speciálisan csiszolt üvegkristály testek, a prizmához hasonlóan bontják fel a fényt a szivárvány minden színére. Amikor rájuk süt a nap és a fény áthalad rajtuk, harmonikusan osztják el a keletkező fénysugarakat az egész helyiségben.
Lágy vibrálásuk kitűnően aktivizálja még az élettelen sarkokat is, különösen ha jó világítással párosulnak. Leggyakrabban golyó vagy cseppalakokat használnak, melyeket akár mi is, egyszerűen fonálra fűzve rögzíthetünk, például ablak elé, függönyünkre illesztve.

Mozgó tárgyak varázsa

Minden tárgy amely mozog, felhívva a figyelmet, élénkíti a csit. Különösen a gyerekek vonzódnak az úgynevezett mozgókákhoz.
Nemhiába látunk sok csecsemő ágya fölött repülő madarakat vagy delfineket ábrázoló mozgókákat, amelyek könnyedségükkel vidámságot és szeretetteljes hangulatot teremtenek.

A szélcsengő hangja

A szélcsengő erősíti a lakás csijét, és a belépőt köszönti, jelezve számára „jó, hogy itt vagy”. A szélcsengők és más csilingelő hangokat előidéző eszközök, mint a hangszerek is, emelik a lakás csijét. Nem mindegy viszont milyen hangokat adnak ki ezek az ékes csilingelők.
Fontos, hogy hangjuk világos és tiszta legyen. Ezért részesítik előnyben a fémből készült szélcsengőket. Fontos, hogy a szélcsengőket úgy szereljük fel, hogy a nyíló ajtó légárama idézze elő az így kellemes és nem lármázó csengést.  

A mágikus erejű tükör

A feng shuiban a tükrök sokféle célra használhatók, mivel vonzzák és mozgásba hozzák a csit és egyúttal megvédenek a káros energiáktól is. A tükrök, a benne tükröződő tárgyak energiáit is leképezik, így még inkább vonzzák a csit.
Fontos az, hogy pozitív energiájú motívumokat tükrözzön vissza. Különösen előnyös, ha a környező táj energiáit hozza a lakásba.

Zöldellő növények

Életerőt, harmóniát csempésznek lakásunkba, így növelve a csit. Az élettelen sarkokba elhelyezett zöld növények aktivizálják az energiákat. A szobahárs különösen jó energiákkal táplálja az ember energiamezejét.
Az aloé és a borostyán nagyszerű méregtelenítő, megtisztítják a levegőt a káros anyagoktól. A virágzó növények a természet teljességét és a bőséget jelképezik.  

A szeretett delfinek

A delfinek szeretetteljes és gondoskodó tulajdonságuk miatt az ember, már régről úgy tekint rájuk, mint a feltétel nélküli szeretet megtestesítőjére.
Képek, szobrok, amelyek delfint ábrázolnak, különösen az, ami párban, erősíti a szoba csijét. Finom és magas rezgéseket bocsát ki, ami segíti az elfogadást, a megnyílásra való hajlandóságot.

A fény ereje

A barátságos és világos helyiségek előnyösen befolyásolják hangulatunkat, a túl sötét környezet pedig lehangol, búskomorrá tesz. Az északi népek az elnyúló tél miatt depresszióra hajlamosak, ami elsősorban a nagyfokú fényhiánynak köszönhető.
A sötét helyiségeket próbáljuk meg különféle fényforrásokkal javítani. Az állólámpák, a hangulatvilágítás, a visszaverődő fények, így akár a tükör is, növelik a helyiségek energiaszintjét, így a csit is.

A színek hatása

Sok modern gyógyító terápiában használják a színek jótékony erejét, mivel bizonyítottan jó hatással van a testre és lélekre egyaránt. A feng shui az egyes színeket, egy adott égtájhoz rendeli, így növelve lakásunk annak megfelelő területének erejét.
A helyiség funkcióját is figyelembe vehetjük a színek kiválasztásakor. Egy bizonyos tevékenység színhelyéül szolgáló szoba, mint például a nappali vagy dolgozószoba több aktív színárnyalatot bír el, mint például a hálószoba.
Ismerd meg milyen színnek milyen hatása van az emberekre: 
Színterápia a lakásban
Fontos szempont, hogy a helyiségekben mi is jól érezzük magunkat és amit létrehozunk, megfeleljen saját ízlésünknek, kellemes érzeteket keltsenek bennünk.  

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!