Megéri-e kamionsofőrnek lenni?

Megéri-e kamionsofőrnek lenni?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Megéri-e kamionsofőrnek lenni?

Nemzetközi munka esetén előnyt jelent az alapfokú angol és német nyelvtudás

A sofőrállás tekintetében általában a leggyakoribb motiváció a magas kereseti lehetőség. Ebben a szakmában magas képzettség nélkül is lehet diplomás fizetést kapni. További motivációként szolgál, hogy gyakorlatilag ingyen lehet világot látni, a kamionsofőrök bejárhatják akár egész Európát. Milyen előképzettségre van szükség A munkához az általános iskolai végzettség mellett C+E kategóriás vezetői engedély szükséges.

Amennyiben nemzetközi munkáról van szó, nagy előnyt jelent az alapfokú angol és német nyelvtudás. Természetesen ebben a szakmában is adódnak kihívások, melyekkel meg kell küzdeni a mindennapok során. Ide tartoznak a torlódások, a balesetek, a rossz minőségű utak, az időjárás viszontagságai és természetesen az, hogy naponta több száz kilométert kell vezetni.

Az említettek mellett a legfőbb nehézségnek talán az számít, hogy sokan hetekig utaznak folyamatosan, és emiatt ritkán látják a családjukat. Milyen feladatokat kell elvégeznie egy kamionsofőrnek?A feladatokat tekintve, a sofőrnek a vezetés mellett ellenőriznie kell a rakományt, tankolnia kell, dokumentációt kell vezetnie és olykor rakodnia is muszáj. A részletek tekintetében minden esetben a munkaszerződés az irányadó. 

Hol érdemes munkát keresni?

Leginkább azokon a platformokon ajánlott szétnézni, amelyek kifejezetten arra összpontosítanak, hogy segítsenek megtalálni a tökéletes sofőrállást. Ezek az oldalak átláthatóak és könnyen kezelhetőek, valamint arra törekednek, hogy a sofőrök gyorsan és egyszerűen megtalálják a számukra leginkább kedvező álláslehetőséget.

Ezeken az oldalakon kizárólag olyan állások kerülnek közzétételre, amelyek ellenőrzésen esnek át, így hamis hirdetések nem kerülhetnek fel. A hirdetések minden fontos információt tartalmaznak, továbbá a fuvarozó céggel való kapcsolatfelvételt is megkönnyítik. Belföldi, valamint külföldi munkák egyaránt találhatóak ezeken az oldalakon. Ráadásul szűrő használatára is lehetőség van, amelynek köszönhetően hamar megtalálható az álommunka, hiszen az ideális sofőr állás paraméterei könnyedén beállíthatóak. Ilyen platform az augusztusban indult Soforallasok.com oldal is, amelynek népszerűsége a fuvarozó cégek és a sofőrök körében napról napra nagyobb.

Segítségével csupán néhány kattintás elegendő az ideális munka megtalálásához. Modern, letisztult és könnyen kezelhető felülettel rendelkezik, csupán néhány másodperc elegendő a hirdetésekre való jelentkezésekhez. Teljesen ingyenes az oldal használata a sofőrök számára, illetve felesleges adatok bekérésére sem kerül sor. A Soforallasok.com oldal jelentősen megkönnyíti a sofőrök és a fuvarozó cégek egymásra találását. Érdemes kipróbálni Magyarország legújabb sofőrállás weboldalát!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást