15 megdöbbentő dolog, ami egyetlen egy nap alatt lejátszódik a bolygón

15 megdöbbentő dolog, ami egyetlen egy nap alatt lejátszódik a bolygón

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 15 megdöbbentő dolog, ami egyetlen egy nap alatt lejátszódik a bolygón

24 óra nagyon kevésnek hangzik, pedig egyes élőlényeknek ez egy egész életet jelent, és több történés is belefér, mint hinnéd. Az alábbi 15 dolog például egyetlen nap alatt történik meg a Földön.

1. Napi szinten 360 ezer kisbaba jön világra, ebbe pedig belegondolni is hihetetlen! Minden nap, míg te munkába mész, utazol a buszon vagy filmet nézel, gyermekek ezrei születnek meg.

2. Amikor születésnapod van, te is úgy érzed, minden csakis rólad szól erre a 24 órára? Valójában nem egészen, és bár azt biztosan eddig is tudtad, hogy a szülinapodon mások is világra jöttek, de gondoltad volna, hogy átlagosan minden nap 18 millió ember ünnepli a szülinapját?

3. A nagyobb viharok során láthatunk jó pár villámot, de napi szinten ennél sokkal több is lezajlik. 24 óra alatt körülbelül 8 és fél millió villámlásra kerül sor.

4. Minden nap készülnek új autók, de talán te sem hitted volna, hogy ilyen sok! A statisztikák szerint ugyanis minden nap 142 ezer új kocsi gurul le a futószalagról, így ha megpróbálnánk őket egymás mögé sorban leparkolni, körülbelül 512 kilométert foglalnánk le velük.

5. Kínában a rizstermelés az elsődleges gazdasági tevékenység, olyannyira, hogy 24 óra lefutása alatt 510 ezer tonnát aratnak le. Minden egyes nap!

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást