40 ezer fa csak papírzacskóra megy el. 1 nap alatt megdöbbentő dolgok zajlanak a világban

40 ezer fa csak papírzacskóra megy el. 1 nap alatt megdöbbentő dolgok zajlanak a világban

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 40 ezer fa csak papírzacskóra megy el. 1 nap alatt megdöbbentő dolgok zajlanak a világban

24 óra nagyon kevésnek hangzik, pedig egyes élőlényeknek ez egy egész életet jelent, és több történés is belefér, mint hinnéd. Az alábbi 15 dolog például egyetlen nap alatt történik meg a Földön.

1. Napi szinten 360 ezer kisbaba jön világra, ebbe pedig belegondolni is hihetetlen! Minden nap, míg te munkába mész, utazol a buszon vagy filmet nézel, gyermekek ezrei születnek meg.

2. Amikor születésnapod van, te is úgy érzed, minden csakis rólad szól erre a 24 órára? Valójában nem egészen, és bár azt biztosan eddig is tudtad, hogy a szülinapodon mások is világra jöttek, de gondoltad volna, hogy átlagosan minden nap 18 millió ember ünnepli a szülinapját?

3. A nagyobb viharok során láthatunk jó pár villámot, de napi szinten ennél sokkal több is lezajlik. 24 óra alatt körülbelül 8 és fél millió villámlásra kerül sor.

4. Minden nap készülnek új autók, de talán te sem hitted volna, hogy ilyen sok! A statisztikák szerint ugyanis minden nap 142 ezer új kocsi gurul le a futószalagról, így ha megpróbálnánk őket egymás mögé sorban leparkolni, körülbelül 512 kilométert foglalnánk le velük.

5. Kínában a rizstermelés az elsődleges gazdasági tevékenység, olyannyira, hogy 24 óra lefutása alatt 510 ezer tonnát aratnak le. Minden egyes nap!

6. Ha meg akarnánk nézni, a világ összes csirkéje mennyi tojást rak le egy nap alatt, valahol 190 milliónál állnánk meg.

7. A bolygó összes lakója a 24 óra lepörgése alatt 22 milliárd alkalommal húzza le a wc-t, ami elegendő víz lenne a teljes népesség felének ahhoz, hogy lefürödjenek benne.

8. Minden nap 40 ezer fát vágnak ki azért, hogy papírzacskókat készítsenek belőlük, és még 27 ezret azért, hogy wc-papírt tudjanak létrehozni a felhasználásukkal.

9. A nagy átlagot tekintve egy nap alatt 15-ször nevetnek az emberek.

10. És átlagosan 4500 Ft-nak megfelelő összeget keresnek 24 óra alatt, ami egyébként kimondottan kevésnek hangzik.

11. Nagyon szomorú statisztika, de sajnos napi szinten 150-200 különféle növény, rovar, madár és emlősállat hal ki a természet károsodása miatt. Sokuknál még csak észre sem vesszük, hogy mi történik!

12. A hajad minden nap nő, körülbelül 0,35 millimétert, így nem túl feltűnő a növekedés. Azonban ezzel egyidőben 40-100 hajszálat veszítesz el átlagosan.

13. A felmérések szerint egy nap lefolyása során 48 ezer szót mondunk ki. Nők és férfiak egyaránt!

14. És körülbelül 8000 lépést teszünk meg minden nap.

15. Ami pedig nekünk csak egy átlagos hétfő, az a tiszavirágnak az egész élete, ez az élőlény ugyanis 24 órát él. Magyarországon igazi turistalátványosság ez a rovar, a Tiszánál és annak mellékágainál.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást