Párkapcsolat / Szerelem

9 viselkedési forma, ami egyenlő a megcsalással

9 viselkedési forma, ami egyenlő a megcsalással

5/9. Egymásnak írt üzenetek megosztása

Ahogy a szexi fotók, úgy a párodnak írt bensőséges üzenetek is csak kettőtökre tartoznak, másra nem. Ha konfliktus van köztetek és ezt nagy vonalakban megosztjátok a barátaitokkal, az természetes, hiszen ilyenkor az ember kíváncsi mások véleményére, de mikor konkrét üzenetek kerülnek nyilvánosságra, az átlép egy határt.

6/9. A szeretet feltételekhez kötése

Ha valakit szeretünk, a hibáival együtt fogadjuk el, ahogy van. Amennyiben a pár valamelyik tagja feltételekhez köti a kapcsolatot, valószínűleg gondok vannak a háttérben.

7/9. Manipuláció és zsarolás

Ez a két rosszindulatú tevékenység sajnos legtöbbször csak akkor „esik le” a szenvedő félnek, mikor már beadta a derekát. A toxikus partnerek igazi mesterei az érzelmi zsarolásnak és egy ilyen után nem csoda, ha úgy érzed, kihasználtak.

8/9. Szívesség kérése, lopás

Most ráncolod a szemöldököd, hogy „lopás”? Sajnos én már jártam úgy, hogy kölcsönadtam az akkori barátomnak egy ritka kiadású dvd-t, amit nagyon nem akart visszaadni és szakítás után is csak hosszas veszekedések után került vissza hozzám.

Egy fiú barátom pedig hónapokon keresztül állt a volt barátnője rendelkezésére: elköltöztette a szüleit, segített a testvére házépítésénél és szinte sofőrként funkcionált, amíg a lány ki nem dobta. Ez is tipikus kihasználó viselkedés.

9/9. Érzelmi távolságtartás, tiszteletlenség

Ideális esetben a felek tisztelik egymást és mindketten ugyanannyit adnak bele a kapcsolatba. Ha a párod a te kontódra viccelődik a haverjaival, akkor nem tisztel. Ha nem vigasztal meg, mikor szomorú vagy és nem támogat, mikor szükséged van rá, visszafelé viszont mindezt elvárja, akkor érzelmileg kihasznál

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást