Megbocsátani annyit tesz, mint elengedni – így építsd be az életedbe

Megbocsátani annyit tesz, mint elengedni – így építsd be az életedbe

Címlap / Életmód / Egészség / Megbocsátani annyit tesz, mint elengedni – így építsd be az életedbe

Manapság már mindenhonnan azt hallhatod, hogy mennyire fontos az elengedés, de vajon mit is jelent ez igazán és miért kellene elengedned valamit, ha közben nem szeretnéd? Egyáltalán mikor kell elengedni? A válasz bonyolult, de segítünk megtalálni.

Miért jó az elengedés?

Az elengedés nem valami rossz, ami után hiányérzeted lesz, hanem éppen az ellenkezője.

Egy felszabadító érzés, mely után megkönnyebbülhetsz és sokkal jobb lesz minden az életedben.

A lényeg csupán annyi, hogy ne akard görcsösen, egyszerűen csak ismerd fel a tényt, hogyha valami már nem szolgálja a javadat, akkor hagyd menni.

Ez lehet egy munka, barát, társ, vagy akár érzelem, ne legyen benned keserűség, csak ints neki búcsút neki.

Bocsáss meg magadnak!

Az életedben követsz majd el hibákat, olyan hibákat, melyekért talán nagy árat fizetsz, de ez nem azt jelenti, hogy csalódnod kell magadban. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ember vagy, aki olykor hibázik azért, hogy tanuljon és tapasztaljon, de végtére is csak az számít, hogy mit hozol ki az adott szituációból.

Ha életed legapróbb hibáit is csalódáskánt éled meg, akkor nem tudsz majd tovább fejlődni és előre haladni. Viszont, ha tapasztalásként látod az egészet, akkor máris megtanultad, hogy miről szól az élet. Soha ne hibáztasd magadat azért, ha megpróbáltad és hibáztál. Inkább nézz fel magadra, mennyire bátor voltál.

Bocsáss meg másoknak!

Ha valaki valami rosszat tesz ellened, akkor automatikus emberi reakció erre a védekezés, ami legtöbbször támadás formájában merül ki. Lehet, hogy éppen bosszút szeretnél állni az illetőn, pedig nem ez az, amire szükséged van. Talán furcsán hangzik, de meg kell nekik bocsátanod ahhoz, hogy magadban békére lelj.

Amikor valaki rosszat akar másnak, az mindig egyfajta belső bizonytalanságot tükröz, ezért jó, ha tudod, hogy nem a te feladatod ezzel megküzdeni. Nem arról van szó, hogy tűrd, ha folyamatosan beléd rúgnak, csupán engedd el őket és ne foglalkozz velük. Ezt leginkább úgy érheted el, ha te magaddal összhangba kerülsz.

Engedd el a haragot!

A harag ott van a mindennapokban és, ha nem figyelsz, akkor könnyen átveheti az irányítást a cselekedeteid felett. Amikor valaki iránt haragot érzel, az annak a jele, hogy feszültség van benned és a külső események határozzák meg a hangulatodat. Nagyon nehéz elsajátítani azt, hogy semmi ne legyen hatással a belső világodra, mert ehhez nagyon nagy stabilitás kell, de nem lehetetlen.

Nem is kell Buddhává válnod hozzá, csupán iktasd ki a haragot az életedből. Persze ehhez nagyon nagy önfegyelem szükséges és az elején tudatosan figyelned kell majd az érzelmeidre, de egyszer csak azon kapod majd magad, hogy elszállt a haragod.

Engedj el bizonyos embereket!

Van úgy, hogy valakit szeretsz, aztán történik valami, ami ezt az érzést megváltoztatja és már nem úgy látod őt többé, ahogy előtte. Ilyenkor a legtöbben kétségek között is ragaszkodnak ehhez a személyhez, közben pedig mindenkit hibáztatnak azért, hogy már nem a régi a köztük lévő kapcsolat.

De miért olyan nehéz bevallani magunknak, hogy már nem szeretnénk ezt a bizonyos személyt az életünkbe? Azért, mert az emberek többsége fél a változástól. Pedig a változás nem jelent rosszat, csupán mást. Szedd össze minden bátorságodat és lásd meg, ha valakivel már külön útra tértetek. A helyére úgyis olyan érkezik majd, aki passzol hozzád.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást