A maszturbálás, avagy a szexuális önismeret

A maszturbálás, avagy a szexuális önismeret

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A maszturbálás, avagy a szexuális önismeret

A maszturbálás egészséges szexualitásunk kialakulásának egyik alapköve. Mégis, mikor már nyíltan kezeljük a kényes témákat, az önmagunknak szerzett örömök még mindig tabunak, sőt, sok esetben bűnnek számítanak.

Pedig ha megismerjük önmagunkat, akkor az ágyban is felszabadultabbak leszünk, és a gyönyört is könnyebben érjük el.

Gyerekként

Természetesen először gyerekként kerülünk kapcsolatba a saját szexualitásunkkal. Méghozzá igen korán, bár az igaz, hogy ezek a kezdeti szárnypróbálgatások még nem tudatosak. Az első jellemző hibát itt követik el az emberek, melynek későbbi következménye a lányok bátortalansága a maszturbálás terén. Amikor ugyanis egy kisfiú játszik magával, a felnőttek csak nevetgélnek rajta, ha azonban egy kislány keze közelít a lába közé, akkor rögtön rászólnak. 

Ezzel csak azt érik el, hogy a férfiakkal szemben a nőkben kialakul egy olyan nézet, ami szerint a maszturbálás bűnös dolog, semmi esetre sem szabad élni vele. Sajnos, a tanulási folyamat a későbbiek folyamán sem lesz jobb, mivel a kicsiként kialakított gát akadályozza a természetes szexuális fejlődést. A fiúk esetében ebből a legtöbb esetben nincsen gond. Fiatalon gyorsan rájönnek, hogyan szerezhetnek maguknak örömöt, és rendszeresen élnek is ennek a lehetőségével. 

A lányoknál más a helyzet, ugyanis az esetek döntő többségében nem mernek kipróbálni ilyen „tiltott” dolgokat. Hogy ez miért is baj? Amikor együtt vagyunk a partnerünkkel, alapesetben az is nagyon fontos, hogy a másikat gyönyörhöz juttassuk. Ha azonban ez nem sikerül magunktól, akkor kérünk segítséget a párunktól. És itt is van a baj gyökere: miért várjuk el egy másik embertől, hogy tudja, mivel szerezhet nekünk örömet, ha még mi magunk sem tudjuk?

Önkielégítés kapcsolatban

Mivel férfiak és nők más szemszögből közelítik meg a szex kérdéskörét, ezért a maszturbáláshoz is másképpen állnak hozzá.

A nők számára egy párkapcsolatban csak ritkán van szükség az örömszerzés eme formájára, hiszen náluk az érzelem és a kötődés adja az együttlétek savát-borsát. Éppen ezért sok feleség és barátnő megijed, amikor kiderül, hogy a férje vagy a barátja- akár viszonylagos rendszerességgel is- maszturbál. Ez azonban nem ad okot félelemre, mivel a felnőtt férfiak ugyanúgy igénylik ezt a fajta örömöt, mint tini önmaguk. 

Persze a rendszeressége csökken, de ettől még jelen van az életükben, hozzá tartozik egészséges szexualitásukhoz. Baj csak akkor van, ha a férfi csak saját markában érzi jól magát, a nő iránt már nem érdeklődik. Azonban eddig csak ritkán fajul a helyzet, és kiváltója egyetlen esetben sem a maszturbálás, hanem sokkal inkább az érdeklődés elvesztése a másik személye iránt.

Hogy hogyan lehetne könnyíteni az önkielégítés tabu mivoltán? Ez pofonegyszerű: nyugodtan vigyük be a közös ágyba. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki foglalkozzon magával, majd, mint aki jól végezte dolgát, oldalra fordulva aludjon el. Tehetjük „társas” cselekménnyé is, annak ellenére, hogy neve nem éppen ezt sugallja.

Ne legyünk bátortalanok, vezessük a partner kezét, tanítsuk meg őt arra, ami nekünk a legnagyobb örömet okozza. Ennek nem csak abban a pillanatban lesz jelentősége, amikor éppen játszunk, hanem a későbbiek folyamán is sokat profitálhatunk belőle. Ha ugyanis a párunk pontosan tudja, hol kell minket megérinteni, akkor könnyedén tudja ezt alkalmazni akkor is, amikor nem állunk meg a kezek tapogatózó játékánál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást