Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Címlap / Stílus / Test / Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer / 2. oldal

2/3. Szájhigiéniai módszerekkel

Fogmosás
Mossuk meg alaposan a fogainkat. A fogmosás tartson legalább 2 percig!   

Öblögetés
Vegyünk a szánkba szájvizet. Legalább 30 másodpercen keresztül tartsuk bent, közben mozgassuk ide-oda, végül köpjük ki!  

Fogselyem vagy fogköztisztító kefe
Tisztítsuk meg a fogak közti réseket is! Az ínyünk állapotától függően válasszunk a fogselyem és a fogköztisztító kefe közül.  

istockphoto

3/3.
Szájzuhannyal

Az egész ínyt és a fogak közti réseket megtisztítja egy alapos szájzuhany. Ha a szájhigiéniai eljárás végén még zuhannyal is kiöblítjük a szánkat, akkor nagy valószínűséggel minden erjedésnek indult hagymamaradékot eltávolítunk, így azok már nem okoznak többé kellemetlen szagot. Sokszor a hagyma szaga a bőrünk pórusaiban és a ruhánk anyagában is megtelepszik. Ilyenkor a parfüm vagy a borotválkozás utáni arcápolószer segít közömbösíteni a szagot.

A hagymára emlékeztető ruhadarabokat minél hamarabb mossuk ki, ne vegyük fel hagymaszagúan még másnap is.  Még ha kellemetlenséggel jár is, mindig friss hagymát használjunk őrlemény helyett. Az őrölt hagyma a szervezetünkben megköti a vizet, mivel vízelvonással állítják elő, és a víz a főzés során csak részben pótolható. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást