A márka szerepe a biztonságtechnikában

A márka szerepe a biztonságtechnikában

Címlap / Otthon / Háztartás / A márka szerepe a biztonságtechnikában

Az életben számtalan olyan terület van, ahol kiemelt jelentőséggel bír a minőség. Nincs ez másként akkor sem, ha a biztonság megvalósítása a cél. A hosszú élettartamú készülékek, amelyek megbízhatóan működnek, egész egyszerűen nélkülözhetetlenek. (x)

Válasszunk mindig minőséget!

A DEFLOC kínálatában elérhető Hikvision termékek pontosan a magas színvonalukról, a hibamentes üzemelésről, valamint a széleskörű biztonságtechnikai kínálatról ismertek. Annak érdekében, hogy megfelelően működő rendszert állíthassunk össze ezek felhasználásával, mindenképpen érdemes alaposan átgondolni az igényeinket, a lehetőségeinket, valamint megtervezni a kialakításra kerülő védelmet.

Mi minden kaphat fontos szerepet a biztonság szempontjából?

A két legfontosabb rendszer a riasztó és a kamera lesz. Ezek olyan alapvető funkciókat kínálnak, amelyek révén egyértelműen elérhető a biztonságos otthon, s általuk megóvhatjuk mind szeretteinket, mind az értékeinket.

A kamerarendszer akkor fog megfelelően működni, ha rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal és funkciókkal, amelyeknek köszönhetően magas színvonalú védelmet tud biztosítani. Ismerjük meg ezeket!

A legfontosabb kamerafunkciók

Amikor kamerarendszerben gondolkodunk, először is meg kell határoznunk, hogy pontosan hol szeretnénk elhelyezni az egyes egységeket. Ez azért is kiemelten fontos kérdés, mert ettől függ az, hogy hány darab kamerára lesz szükségünk.

Az, hogy hová szeretnénk telepíteni az eszközt, eleve meghatározza számos vonását. Ha csak a legegyszerűbb kritériumokban gondolkodunk, akkor is választani kell kültéri és beltéri változatok közül, de ugyanilyen fontos lehet a látószög, az arcfelismerő funkció, valamint a mozgásérzékelés. Figyeljünk oda arra is, hogy a kamera megfelelő felbontású képeket, felvételeket tudjon készíteni, ahogy arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a minőségi rögzítést is meg kell valósítani, amennyiben a felvételekre a későbbiekben is szükség lesz.

Fontos szempontok továbbá a fókusztávolság, az optika típusa, a megvilágítási távolság, a fókuszálás, valamint a helyi rögzítés kérdése, ezenfelül a hőkamera felbontása, valamint a téves riasztások funkciója is kiemelt szerepet kaphat a döntés során. Ne feledkezzünk el arról, hogy érdemes ellenőrizni azt, hogy van-e csengő bemenet, hiszen ez a kapunál történő alkalmazáshoz kiemelten fontos lehet.

Az arc kapacitás, valamint az arcfelismerési távolság is komoly jelentőséggel bír, ahogy a képátmérő is. Emellett nagyon fontos a tápellátás kérdése is, sőt egyes esetekben akár az is előfordulhat, hogy minden egyes kiválasztott helyszínen nem tudjuk ugyanazt biztosítani, így ebből a szempontból akár különféle kamerákra is szükségünk lehet egyazon rendszeren belül.

Talán ez a néhány szempont is rámutat arra, hogy megfelelő kamerát választani egyáltalán nem könnyű feladat. Szerencsére a megbízható márkára rátalálva a gyártó kiválasztására már legalább nem lesz gondunk.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!