Március 21–27.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni a héten

Március 21–27.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni a héten

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Március 21–27.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni a héten

Filmek, koncertek, költészet – ez a hét is fantasztikusnak ígérkezik a programok tekintetében! 🙂

HÉTFŐ – március 21.

Fizess Verssel a kávédért a Költészet Világnapján! – Julius Meinl

Te is irigyelted régi nagy költőinket, akik a kávéházi kultúra fénykorában pénz helyett inkább verssel egyenlítették ki a számlát? Most te is átélheted ezt az élményt, hiszen a Költészet Világnapja keretében rengeteg budapesti kávéház csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy bármilyen idézet vagy saját költemény ellenében ingyen kapod a kávédat!

Pilinszky emlékest – K11 Művészeti és Kulturális Központ

Ezen a hétfőn az egyik legnagyobb magyar költőnk, Pilinszky megemlékezésére kerül sor a K11-ben, ahol Dinnyés József énekelt versekkel, Kucsera András grafikákkal, Marton Frigyes operatőr „Egy titok margójára” című filmjével fog tisztelegni a híres költő előtt.

KEDD – március 22.

FILM: The Salt of the Earth / A Föld sója – Jelen Bisztró

Ha egy családiasabb hangulatú filmklubon szeretnél részt venni, ugyanakkor valamilyen komolyabb, mélyebb témát érintő alkotáshoz van hangulatod, akkor a The Salt of the Earth kitűnő választás lehet számodra. A rendező az érintetlen vidékek, a vad növény- és állatvilág, és a grandiózus tájképek felfedezésével tiszteleg szépséges Földünk előtt.

OFOE FILMKLUB: Drifter

Ha szeretnél jobban képbe kerülni a kortárs nemzetközi és magyar filmsikereket illetően, ezen a kéthetente megrendezésre kerülő filmklubon behozhatod a lemaradásodat. Most a Drifter című, nagy port kavaró dokumentumfilm lesz soron!

SZERDA – március 23.

Fritz Lang: Nő az ablak mögött | Műcsarnok Filmklub

A Műcsarnok filmklubjának soron következő alkotása a német expresszionizmus nagy alakjának, Fritz Langnak a Nő az ablak mögött című filmje. Érdemes a vetítés után is ott maradni, hiszen Mátyás Péter filmesztéta előadását hallgathatod meg!

Féltékenység a párkapcsolatban – Ankert

Rajtad is teljesen elhatalmasodott a féltékenység? Szeretnél megszabadulni tőle, de nem tudod, hogyan csináld? Akkor mindenképpen látogass el az Ankertbe, ahol Féltékenység a párkapcsolatban címmel kétrészes pszichológiai előadást hallgathatsz meg, melynek keretében többek között tippeket is kaphatsz féltékenységed kezelésére.

CSÜTÖRTÖK – március 24.

Freak showk és emberkiállítások a 20. század elején – Hajnal Márton előadása (PBA) – Fuga

Miért állítottak ki anno embereket az állatkertben?

A PhD-hallgató Hajnal Márton kutatási területe a különleges testek színpadra állítása, és most arról hallgathatod meg érdekesnek ígérkező előadását, hogy miért voltak régen cirkuszi attrakciók azok az emberek, akiket ma már fogyatékossággal élőknek nevezünk!

PÉNTEK – március 25.

Charlie Kaufman: ANOMALISA // eredeti nyelven – Toldi Mozi

Magyar forgalmazásba ugyan nem került Charlie Kaufman, az Adaptáció és A John Malkovich-menet című filmek rendezőjének legújabb alkotása, de a Toldi Moziban most lehetőséged nyílik megnézni eredeti nyelven, felirat nélkül ezt a szuper animációs filmet!

SZOMBAT – március 26.

Városi Gorillák nyílt urbex túra – Nagyvásártelep – Közvágóhíd

Ha szívesen bepillantanál a Közvágóhídnál elhelyezkedő Nagyvásártelep kulisszái mögé, akkor iratkozz fel a Városi Gorillák elnevezésű csoport nyílt túrájára! Sok-sok érdekességet tudhatsz meg az elhagyatott épületek múltjáról, ugyanakkor részese lehetsz az igazi külvárosi feelingnek is!

Soundtrack Party – Gozsdu Manó Klub

Ugye te is imádod a filmzenéket? Mit szólnál hozzá, ha egy egész estén át a kedvenceidre táncolhatnál? Szombat este megteheted a Gozsdu Manó Klubban, ahol a szervezőknek a filmzenékről olyan alkotások jutottak eszükbe, mint például a Ponyvaregény vagy a Blues Brothers. A zenei összeállítás ugyanakkor nincs kőbe vésve, te is írhatsz nekik, hogy mire ropnád szívesen!

VASÁRNAP – március 27.

Stenk-dalverseny: A GÁLA – Kuplung

Imádod az újhullámos zenei irányzatokat? Kíváncsi vagy a feltörekvő bandákra? A Kuplungban ezen az estén dől el, ki nyerte a Stenk dalversenyét! Élő fellépések a döntősöktől, zsűriszavazás, eredményhirdetés – szuper vasárnapi programnak ígérkezik, nemde? 🙂

KOHLHAAS – Szkéné Színház

Ha a Szkéné Színház egyik nagy sikerű darabját szeretnéd megtekinteni, akkor mi mindenképpen a Kohlhaas-t ajánljuk, melynek színpadi átiratát Gábor Sára és Hegymegi Máté készítette. A történet egy valaha élt lókereskedőről szól, aki rablóvá és gyilkossá vált a körülmények áldozataként. A szereposztás szuper, a sztori izgalmas, szerintünk imádni fogod!

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást