Március 14–20.: Hova érdemes menni a héten?

Március 14–20.: Hova érdemes menni a héten?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Március 14–20.: Hova érdemes menni a héten?

Ez a hét egyszerűen nem lehet rossz, hiszen eleve egy munkaszüneti nappal kezdődik! 🙂 Az izgalmasabbnál izgalmasabb programok pedig még inkább ráerősítenek erre a pozitív hangulatra – jó szemezgetést!

HÉTFŐ – március 14.

Retro Édesség és Marcipán Fesztivál – Akvárium Klub

Kíváncsi vagy, miket nassoltak a szüleid gyermekkorukban? Ezen a „finom” fesztiválon most meg is kóstolhatod ezeket az édességeket! Kókusztekercsek, törökméz, kézzel gyártott marcipán bonbonok, kakasos nyalóka – utazz vissza az időben!

Pass Andrea: NAPRAFORGÓ – Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A Jurányi a formabontó, izgalmas művészeti előadásoknak, színdaraboknak, kulturális kezdeményezéseknek ad otthont időről időre – most éppen a Füge Produkció Napraforgó című előadását nézheted meg, mely egy kisvárosi történetet mutat be egy család életén keresztül. Csodálatos színészek egy magával ragadó polgári drámában!

KEDD – március 15.

Nemzeti ünnep a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A Nemzeti Ünnepen reggeltől késő estig különleges programok várnak a PIM-ben. Többek között megtekintheted Petőfi A vén zászlótartó című versének eredeti kéziratát, kipróbálhatod a nyomdagépet, amelyen a forradalom 12 pontját nyomtatták, ugyanakkor játékos feladatok és tárlatvezetések is lesznek! Este pedig forradalmi reggae, gengszterrap és bordal-dzsessz vár!

Eperjes Károly rendhagyó tárlatvezetése – Ludwig Múzeum

Különleges tárlatvezetésen vehetsz részt a Ludwigban, hiszen Eperjes Károly színművész vezeti végig az érdeklődőket Érmezei Zoltán Vissza/Előretekintés című életmű-kiállításán. Ráadásul ezen a napon a múzeum látogatása ingyenes!

SZERDA – március 16.

ETYEKWOOD Edition / Cécile Nr3 – 4BRO Downtown

Ha igazi filmőrült vagy, esetleg csak érdekel, mi rejlik a filmgyártás kulisszái mögött, akkor mindenképpen érdemes eljönnöd erre az estre! Igazi filmes backstagebe invitálnak a szervezők, ahol a meghívott szakemberekkel elemezheted a Magyarországon gyártott hollywoodi produkciók részleteit, és megtudhatod, miért is jó itthon nagymenő filmet gyártani!

Erdélyi Gábor: HORDOZÓ – Horizont Galéria

Erdélyi Gábor képzőművész a Horizont Galériában kiállított műveivel visszanyúl a fényes, egyszínű műselymekhez, de megjelennek a nyomott mintás szaténok, textíliák, és más színjátszó anyagok is. Nézd meg, hogyan válnak képei a körülötte lévő szövetvilág hordozóivá!

CSÜTÖRTÖK – március 17.

A Sissi-merénylet – ELTE ÁJK

Luigi Lucheni előre megfontolt szándékkal, egy éles, háromszög alakú reszelővel szúrta szíven hazánk egyik legikonikusabb királynéját. Az előadáson megtudhatod, mi vezérelhette a merénylőt, hogyan vizsgálták az esetet, és mi lett annak végkimenetele!

Múzeum+ VÖRÖS – Magyar Nemzeti Galéria

Csütörtök délután számos izgalmas program vár rád a Galériában! A kortárs gyűjteményben Török Ferenc, a Lépésváltás – 20. századi művészet 1945 után című kiállításon pedig Petrányi Zsolt tart tárlatvezetést. Este Múzeumcafé beszélgetésen vehetsz részt, melyen az orosz avantgárd lesz a téma, később pedig egy Wattican Punk Ballet koncertet is meghallgathatsz!

PÉNTEK – március 18.

Orchidea Ünnep 2016 – Papp László Budapest Sportaréna

Köszöntsd méltón a tavaszt, és ünnepeld meg a természet kivirágzását! Az Orchidea Ünnepen 1500 négyzetméteren találkozhatsz a hazai és külföldi nemesítők leggyönyörűbb növényeivel és a húsvét szellemében készített kompozícióival, melyek több mint 3000 orchideából készültek!

Palya Bea „Tovább Nő” lemezbemutató koncert – Akvárium Klub

A Nő című lemezével megkezdett, önmaga által megteremtett hagyomány él tovább Palya Bea Tovább nő című albumán is. Mindannyiunkról, férfiről és nőről, ugyanakkor önmagáról is énekel. A dalok még nőiesebbek, még intimebbek!

SZOMBAT – március 19.

Creative Arts Fair – Tavaszi Iparművész Vásár – Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeumban új kollekciókkal és friss ötletekkel mutatkozik be számos hazai kortárs ékszertervező, keramikus és iparművész, így ha a divat vagy a design szerelmese vagy, egészen biztosan elnyerik a tetszésedet a „vásárfiák”!

Gardrób Közösségi Vásár – Király utca

Ha tavasz, akkor gardróbfrissítés! 🙂 Persze nem kell hatalmas kiadásokba verned magad, hiszen ezen a vásáron igazán egyedi darabokat találhatsz jutányos áron, ugyanakkor te is árusíthatod megunt, kinőtt, vagy már nem tetsző ruháidat!

VASÁRNAP – március 20.

Macaron Nap 2016 – Akvárium Klub

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg színes, roppanós és krémes minisütik napját. Az Akváriumban a legkiválóbb hazai cukrászok macaronjait kóstolhatod és vásárolhatod meg, de vigyázz, könnyű túlzásba esni a szemet gyönyörködtető felhozatalt látva! 🙂

WAMP – Fókuszban a fenntartható design – Millenáris

A WAMP design vásáron ezúttal az ökotudatos design és divat tervezői mutatkoznak be környezettudatos és társadalmilag felelős márkáikkal és termékeikkel. Kisszériás öltözékek, újrahasznosított ékszerek, kiegészítők, lakberendezési tárgyak, természetes kozmetikumok, őstermelői finomságok – itt mindent megtalálsz!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!