Hozzávalók: A tésztához: 5 ek finomliszt 1 ek porcukor 5 tojás 5 dkg fehércsoki 2 ek rumaroma A krémhez: 5 dl habalap (Hulala) 5 dkg kókuszreszelék A díszítéshez: 5 dkg kandírozott gyümölcsválogatás 10 dkg marcipán burgonya
Elkészítés: A tojásokat eldolgozzuk a cukorral, a liszttel, belereszeljük a fehércsokit, majd belekeverjük a rumaromát. Sütőpapírozott kb. 22cm-es tortaformában megsütjük a masszát. Ha kihűlt, kettévágjuk az amúgy is nagyon vékony tésztát. A habalapot habbá verjük, s beledolgozzuk a kókuszreszeléket. Az egyik tésztalapot tálra tesszük, megkenjük a kókuszos krém 2/3-ával. Rátesszük a másik tésztalapot, s megkenjük a maradék krémmel úgy, hogy a torta oldalára is maradjon. A kandírozott gyümölcsöket egészen apróra vágjuk, s ezzel díszítjük tortánkat. A marcipán burgonyákat tenyerünkben óvatosan ellapítjuk, s rózsa formájúra feltekerjük. A marcipán rózsákat dekoratívan a tortára helyezzük. Néhány marcipán burgonyát megreszelünk, s a torta tetejét és oldalát díszítjük vele.
Marcipános-kókuszos fehércsoki torta
Címlap / Életmód / Receptek / Marcipános-kókuszos fehércsoki torta
Születésnapi tortába ötvöztem ezeket az egyenként is finom édességet idéző hozzávalókat. A siker – mondanom sem kell – nem maradt el!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!