Marcipános-kókuszos fehércsoki torta

Marcipános-kókuszos fehércsoki torta

Címlap / Életmód / Receptek / Marcipános-kókuszos fehércsoki torta

Születésnapi tortába ötvöztem ezeket az egyenként is finom édességet idéző hozzávalókat. A siker – mondanom sem kell – nem maradt el!

Hozzávalók:   A tésztához:   5 ek finomliszt 1 ek porcukor 5 tojás 5 dkg fehércsoki 2 ek rumaroma   A krémhez:   5 dl habalap (Hulala) 5 dkg kókuszreszelék   A díszítéshez:   5 dkg kandírozott gyümölcsválogatás 10 dkg marcipán burgonya
Elkészítés:   A tojásokat eldolgozzuk a cukorral, a liszttel, belereszeljük a fehércsokit, majd belekeverjük a rumaromát.   Sütőpapírozott kb. 22cm-es tortaformában megsütjük a masszát. Ha kihűlt, kettévágjuk az amúgy is nagyon vékony tésztát. A habalapot habbá verjük, s beledolgozzuk a kókuszreszeléket.

  Az egyik tésztalapot tálra tesszük, megkenjük a kókuszos krém 2/3-ával.   Rátesszük a másik tésztalapot, s megkenjük a maradék krémmel úgy, hogy a torta oldalára is maradjon.   A kandírozott gyümölcsöket egészen apróra vágjuk, s ezzel díszítjük tortánkat.   A marcipán burgonyákat tenyerünkben óvatosan ellapítjuk, s rózsa formájúra feltekerjük. A marcipán rózsákat dekoratívan a tortára helyezzük.   Néhány marcipán burgonyát megreszelünk, s a torta tetejét és oldalát díszítjük vele.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást