Május 2–8.: Íme a jövő hét legszínesebb programjai!

Május 2–8.: Íme a jövő hét legszínesebb programjai!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Május 2–8.: Íme a jövő hét legszínesebb programjai!

Kiállításmegnyitó, koncert, utcabál, ökodesign vásár – csak néhány a jövő hét számos izgalmas programja közül! Pörgesd végig programajánlónkat, és írd meg kommentben, te melyik eseményt látogatnád meg szívesen!

HÉTFŐ – május 2.

Picasso – Alakváltozások, 1895 – 1972 – Magyar Nemzeti Galéria

Bizony, Picasso-kiállítás a Galériában! A 20. század egyik legnagyobb hatású művészének szentelt tárlat Picasso száz alkotását foglalja magában, így ez lesz festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon.

A festményeket, szobrokat, valamint grafikákat bemutató kiállítás a művész szinte egész életművét felöleli, miközben egy kiemelt téma, az emberi alak megformálásának folyamatos változása köré szerveződik.

A tárlat július 31-ig várja a látogatókat.

KEDD – május 3.

KÉP{E}ZÉS 11: Lehet-e olyan fotót csinálni, amely nem kép? 2. rész – ArtBázis Összművészeti Műhely

Ha egy kicsit is érdekel a fotózás, ez a program biztosan tetszeni fog. A beszélgetés során szó lesz a (poszt)fotografikus képekről, a „fotó” és a „kép” mibenlétéről és viszonyáról, valamint arról, hogy a címben szereplő kérdésre miért is nem olyan egyértelmű a válasz.

Huszárik Zoltán : Elégia , Jancsó Miklós : Szegénylegények / utána koncert – Auróra

Ha egy laza kedd esti programra vágysz, ajánljuk figyelmedbe az Auróra eseményét, melyen az Elégia című rövidfilmet és Jancsó Szegénylegények című klasszikusát nézheted meg, majd levezetésképp meghallgathatod Lee Lajko experimental, electronic és post-rock stílusokat ötvöző koncertjét.

SZERDA – május 4.

Ingmar Bergman: Szenvedély | Műcsarnok Filmklub

A Műcsarnok Filmklub ezúttal is egy igazán kiemelkedő művészeti alkotást tűz a műsorára.

Most Ingmar Bergman 1969-es filmje, a Szenvedély lesz terítéken, melyet a Farkasok órájával és a Szégyennel szokás együtt emlegetni, a „szigetfilmek” trilógia második darabjaként.

A mű zárt, körülhatárolt, szinte kísérleti környezetben, egy kis Balti-tengeri szigeten két kisiklott életű és átmenetileg egymásba kapaszkodó ember, egy férfi és egy nő, valamint egy jómódú, gyerektelen házaspár zaklatott érzelmi viszonyait ábrázolja. 

Az est előadója Györffy Miklós irodalmár, filmesztéta lesz.

CSÜTÖRTÖK – május 5.

Rock/tér/idő kiállításmegnyitó – Ludwig Múzeum

Rocktörténettel foglalkozó kiállítás nyílik a Ludwigban! A magyarországi könnyűzene és képzőművészet kölcsönhatásainak közelmúltjából olyan ikonikus munkák, színterek, helyszínek kerülnek bemutatásra, melyek a 70-80-as évek underground művészetéhez köthetőek. A kiállításhoz kapcsolódóan az Üvegteremben Tilos Rádió Party, az Élesztő jóvoltából pedig sörkóstoló is lesz!

Pilinszky János színházkoncepciójának időszerűsége 2.
– Petőfi Irodalmi Múzeum

Tudtad, hogy Pilinszky nevéhez köthető egy egyéni színházi vízió kialakítása is? A PIM-ben arról fognak beszélgetni, hogy a költő milyen hatást gyakorolhatott a kelet-európai színházi irányzatok jelenkori alakulására. Több színházi előadás-részlet is látható lesz, ugyanakkor meglepetés-alkotásra is számíthatsz.

PÉNTEK – május 6.

Szőke Nikoletta Quartet születésnapi koncert – Budapest Music Center Opus Jazz Club

Szőke Nikoletta minden kétséget kizáróan a nemzetközi jazz színtér legkeresettebb magyar énekesnője. A kvartett születésnapi koncertjén régi és új dalok is felcsendülnek Niki és társai erővel és szenvedéllyel teli, felszabadult előadásában, a vendég pedig Gerard Presencer világhírű jazz trombitás lesz! Egy pohár bor, minőségi zene és kellemes hangulat – szerintünk szuper péntek esti program! 🙂

LAKÁS 2016 Kiállítás és vásár – Millenáris – B Épület

A Portfolio idén is megrendezi hazánk legnagyobb lakásvásárát, ahol több ezer új és használt ingatlan kerül terítékre. Személyes CSOK-tanácsadáson vehetsz részt, információkat szerezhetsz a kedvező lakáshitelekről, lakáskasszákról, ugyanakkor felújításhoz is kérhetsz szakértői segítséget.

SZOMBAT – május 7.

Cinco de Mayo 2016 – Iguana Bar & Grill

Idén is megrendezik a májusi Cinco de Mayo utcabált! Hogy mire is számíthatsz? Táncra, minőségi élő muzsikára, valamint finom ételekre-italokra! A délután 3-kor kezdődő eseményen lesz grillezés, sörsátor, éjszaka pedig DJ gondoskodik a talpalávalóról!

POOL&BEER SEASON START! – Vituki uszoda

Elérkezett az idei szezon első Pool&Beer bulijának időpontja a Vituki uszodában! Az eseményen magyar dj-k zenéire lazíthatsz, ha úgy tartja kedved úszkálhatsz, vagy egyszerűen csak ücsöröghetsz a medencében egy cider társaságában. Igazi nyári feeling! 🙂 

VASÁRNAP – május 8.

ReProduct – recycling és ökodesign vásár // recycling and ecodesign market – Budapest Pont

Hulladékból menő cuccokat? Naná! Használt papírból táskát, kávékapszulából fülbevalót, pet palackból ülőbútort – ezen az eseményen ilyen és ezekhez hasonló különlegességekkel találkozhatsz.

Nézd meg, mit alkottak a kreatív designerek olyan alapanyagokból, amelyek mások szemében csupán szemetek!

A vásár mellett ráadásul recycling és ökodesign művészeti kiállítás, valamint workshop is lesz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást