Magyarországi barlangtúrák

Magyarországi barlangtúrák

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Magyarországi barlangtúrák

Itt a tavasz, ideje kimozdulni. Ha valami különleges kirándulásra vágyunk, akkor látogassunk meg barlangokat, ahol az egészséges mikroklíma mellett még csodálatos sziklaképződményeket is láthatunk.

Abaligeti-barlang

Csodaszép, 500 méter hosszan látogatható barlangrendszerről van szó a Mecsekben. A 2000-ben gyógyászati célokra is alkalmassá nyilvánított barlangot fel kellett újítani, mivel a sétáló részek és a korlátok elhasználódtak, a nem megfelelő világítás következtében pedig a fal bezöldült. A munkálatok 5 évig tartottak, de azóta újra, teljes pompájában lehet megtekinteni a cseppkövekben is bővelkedő képződményt.

Látogatható: április 01.-től október 31.-ig, 8 és 18 óra között.

A túra hossza: 1 km / 50 perc

Aggteleki cseppkőbarlang

Ez hazánk legismertebb és leghosszabb barlangja. Több mesterséges bejárata van, így megközelítése nem jelenthet gondot. A barlang természetes szája már az ősidők óta nyitott, az emberek pedig előszeretettel használták, így tetemes mennyiségű történelmi leletet is találtak a járatokban. Érdemes ellátogatni ide, hogy megcsodálhassuk az akár 7 km hosszú túra alkalmával a cseppkövek különböző méretű és helyzetű képződményeit.

Látogatható: április 16.-tól október 15.-ig 9és 17 óra között, október 16.-tól április 15.-ig 9 és 16 óra között

A túra hossza: aggteleki túra 1,3 km / 1 óra; vörös-tói túra 2,3 km / 2 óra; hosszútúra 7 km / 5-6 óra (bejelentkezés szükséges)

István barlang és Anna barlang

Ez a két csodaszép képződmény Lillafüreden található, és méltán híres, hiszen olyan nagynevű látogatókat köszönthettek első turistáik között, mint Petőfi Sándor. Felfedezésük mindkét esetben a véletlen műve, de nagy szerencse, mert szépségük mellett különleges klímájuknak köszönhetően ritka állatokat is rejt a belsejük. A táj szépsége miatt a látogatást érdemes többnaposra tervezni, és egy kicsit elidőzni Magyarország egyik leghíresebb és legszebb településén. A barlangokban külön díj ellenében lehetőség van esküvő tartására is. Ezen a területen a 2 híres képződményen kívül még sok barlang található, melyeket látogatni is lehet előzetes egyeztetés alapján, nem egy esetben overallal, sisakkal és fejlámpával felszerelkezve.

Látogatható: április 1.-től szeptember 30.-ig, 9-17 óra között (az Anna-barlangban 10 és 16 óra között), október 1.-től március 31.-ig, 9-15 óra között (ilyenkor az Anna-barlang zárva tart, de bejelentkezés esetén karácsony és szilveszter között, valamint húsvétkor van lehetőség a túrázásra).

A túra hossza: kb. fél óra


István barlang, Anna barlang

Miskolctapolca

Ha igazán különleges élményt szeretnél magadnak, akkor semmiképp se hagyd ki a miskolctapolcai barlangfürdőt. Ez az Európában is egyedülálló természetes termál-barlang medence látványnak is lélegzetelállító, nem is beszélve a gyógyhatásáról. Bizonyára jártál már te is fürdőben, de ameddig nem mentél el a barlangfürdőbe, addig nem tudod milyen az igazán hangulatos lazítás. Ráadásul nem is egy tóról beszélünk, hanem kettőről, melyek sziklajáratokkal vannak összekötve, tehát úszva barlangászhatunk.

Mindemellett a kivitelezők arra is figyeltek, hogy a természet lenyűgöző alkotását különböző fényhatásokkal, és föld alatt folyó pezsgőfürdőkkel tegyék még kellemesebbé. A 29,4C°-os termálvíz szív és érrendszeri, valamint reumatikus és ízületi betegségekre jelent jótékony segítséget, a barlang erősen párás levegője pedig a légutakra fejti ki áldásos hatását.

Látogatható: január 1. és május 31.-ig, valamint szeptember 1. és december 31. között 9-18 óráig; június 1.-től augusztus 31.-ig, 9-20 óra között.


barlangfurdo.hu
 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást