Magyar natúrkozmetikai márkák, akiket érdemes megismerni

Magyar natúrkozmetikai márkák, akiket érdemes megismerni

Címlap / Stílus / Arc / Magyar natúrkozmetikai márkák, akiket érdemes megismerni

A bőrápolás fontossága manapság egyre nagyobb jelentőséggel bír, aminek legfőbb oka, hogy rengeteg hatás ér bennünket nap, mint nap, melyek kárt okozhatnak a hámrétegben. A stressz, a nem megfelelő étkezés, a mozgáshiány, a vízhiány, a hideg levegő, vagy éppen a száraz, meleg levegő is mind hozzájárul a bőrünk károsodásához.

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy megfelelően hidratáljuk, melyet természetesen elsősorban a szükséges folyadék fogyasztásával, belülről érhetünk el, másodsorban pedig minőségi termékek alkalmazásával. A szupermarketekben és drogériákban kapható termékek többségében azonban olyan anyagok is megtalálhatók, amik irritációt, súlyosabb esetben allergiás reakciót válthatnak ki. A natúrkozmetikai termékek pontosan erre kínálnak korszerű megoldást! Ha valóban megbízható, bevizsgált és minőségi termékekkel szeretnéd kényeztetni a bőröd, akkor tetszeni fog az alábbi válogatás!

Kata munkásságával alig pár hónapja ismerkedtem meg, mégis azonnal beleszerettem a márkájába, a termékeibe és a filozófiájába. Hihetetlenül inspiráló a fiatal lány életútja, hiszen könnyűnek egyáltalán nem mondható utat járt be, mire elérte, hogy létrehozhassa a Blanche-t. Ő a tökéletes példa arra, hogy bárki vagy, bárhonnan is jöttél és bármennyi is a korod, mindig van lehetőséged változtatni, és az álmaidnak élni! A könyvelőből, kozmetikai termékfejlesztővé avanzsált, fiatal vállalkozó lány ekképpen nyilatkozott a márka filozófiájáról:

Fontosnak tartom, hogy ebben a felgyorsult világban szánjunk időt bőrünk vegyszermentes ápolására. A bőr nem felejt, meghálálja a törődést hosszútávon, de sajnos az is meglátszik, ha nem foglalkozunk vele. Ma már nem elég, ha hideg vízzel mosunk arcot, mint dédanyáink idejében, a légszennyezettség és az ózonréteg elvékonyodása sem engedi meg, hogy védelem nélkül menjünk el otthonról.

A Blanche natúrkozmetikumok nem tartalmaznak bőrre káros anyagokat, parabéneket, kőolaj származékokat, kemikáliákat, alumínium sókat és mesterséges színanyagokat. Igyekszem a legtöbb alapanyagot, amit csak lehet, ellenőrizhető, biogazdálkodásból beszerezni, hogy a környezetvédelemre is ügyeljek.”

Magyar natúrkozmetikai márkák, akiket érdemes megismerni

És hogy mit üzen Kata azoknak, akik úgy érzik, 30 évesen már nem változtathatnak az életük menetén?

„Hosszú évekig azt gondoltam magamról, hogy én nem lehetek kreatív személyiség, hiszen könyvelőként törvényekkel és számokkal foglalkoztam naphosszat, és ez nem fért össze a kreativitással. Azonban a szenvedély mindig a felszínre tör, csak el kell fogadni, és engedni kell, hogy érvényesüljön. Jelenleg nagyon büszke vagyok arra, hogy meg mertem lépni ezt a szakmaváltást az életem eme szakaszában.”

Mindig csodálattal tekintek azokra, akik egy barátságból sikeres vállalkozást kovácsolnak, és képesek fenntartani a harmóniát a munka és a magánélet között. A Phi márkával már régebben megismerkedtem, így nem is volt kérdés számomra, hogy őket másoknak is szívesen bemutatnám, illetve én is megismerném közelebbről a mögötte álló csodás embereket!

Van egy kis látványműhely Óbuda szívében: a Phiola Kozmetikum Manufaktúra. Rácz Marianna és Nagy Tímea otthonos műtermében az alkotás, a kreativitás, a dizájn, a fitoterápia és a vegyész szakma remekül megférnek egymással. Ebből az összhangból születnek meg a Phi Kozmetikumok.

„Tudatosan törekszünk arra, hogy kiváló minőségű alapanyagokat használjunk. Ez vonatkozik mind a csomagolásra, mint pedig az összetevőkre. Amiből csak lehet, hazai alapanyagot használunk.

A magyar csipkebogyóolajnak, szőlőmagolajnak és homoktövis-magolajnak az egész világon nincs párja! Ezektől a gyönyörű, színes olajoktól lesznek a Phi Kozmetikumok tápanyagokban rendkívül gazdagok, színpompásak és vidámak; a gyógynövényektől és illóolajoktól pedig hatásosak – és természetesen illatosak!

„Ilyenek vagyunk mi, ott vagyunk mindegyik Phi-ben. A #greenchemistry cégünk fő irányelve. A visszajelzések mind azt mutatják, hogy vásárlóink egyrészt szeretik kreatív natúrkozmetikumainkat, másrészt személyes kötődésük van a Phi márkához – hiszen mi, a készítők bárki számára elérhetőek vagyunk. Minden szerdán „nyílt napot tartunk”. Ilyenkor egy finom kávé, vagy tea mellet várjuk vásárlóinkat a Selmeci utcai showroom-ban. Itt kipróbálhatják a termékeinket, megnézhetik az alapanyagokat, tanácsot kérhetnek és kaphatnak a bőrápolási rutinjukhoz. Ez a nap nem csak a vásárlásról szól. Nem egyszer mély beszélgetések kerekednek ezekből a találkozásokból és szép barátságok is születtek már. Több visszatérő vásárlónk mondta már nekünk, hogy ilyen egy igazi „Slow Shopping”. Hiszen itt megpihenhetnek a nagy rohanásban, feltöltődhetnek, és mi valóban figyelünk rájuk.

Magyar natúrkozmetikai márkák, akiket érdemes megismerni Filozófiánkat a vásárlóink szokásai alapján alakítottuk ki. Indulás után pár hónappal azt vettük észre, hogy azok a vásárlók, akik a natúrkozmetikumok iránt érdeklődnek, azoknak fontos a környezettudatosság és tisztában vannak azzal, hogy a valódi szépség a természetességből fakad. Tiszteletben tartjuk azoknak a véleményét, akik más típusú termékeket szeretnek. Nem célozzuk meg az összes nőt.

A személyes találkozások után, a szerdai beszélgetésekből vontuk le azt a következtetést, hogy a mi vásárlóink okosak és szépek. Ezzel megcáfoljuk azt a tévhitet miszerint egy okos nő nem lehet szép és egy szép nő nem lehet okos.

Életem során sokszor hallottam már azt a kifejezést, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Sokan ezt szeretik kiforgatni, és félreértelmezni, pedig ha a valódi mondandóját vizsgáljuk, rájövünk, hogy van benne igazság bőven!

Azzal afilozófiával azonban, amit a Coconutoil képvisel, csak most először találkoztam, de azonnal megtetszett, főként, hogy a kozmetikumok világához sokáig kétkedve közeledtem, mígnem megtaláltam a legjobb natúrkozmetikumokat. És hogy pontosan miről is szól a márka filozófiája? Erről Betti mesélt nekem részletesebben:

Magyar natúrkozmetikai márkák, akiket érdemes megismerni „Van egy ayurvédikus mondás, ami így szól: Csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél! Nos, mi is pontosan így gondoljuk, nagyon fontosnak tartjuk, hogy a termékeink összetevőit 100% bio, gondosan válogatott, tiszta és magas minőségű főként növényi alapanyagok adják. Az egyetlen nemnövényi alapanyag, amit használunk, az a méhviasz, ez azonban viszonylag kismértékben található meg a termékeink között.

Nagyon igyekszünk óvni a környezetünket, a csomagolásaink is újra hasznosítható anyagokból készülnek, és folyamatosan dolgozunk rajta, hogy csökkentsük a termékelőállítás ökológiai lábnyomát is. Talán ez az egyik dolog, amire büszkék vagyunk. 🙂

A másik, hogy az így előállított termékek 0-100 éves korig bárki számára elérhetőek és hasznosak. Vannak babaápolási kozmetikumaink, különféle szérumok arcra, hajra és körömre, arcápoló termékek, masszázsolajok, testápolók, dezodorok, ajakápolók, melyek alapját mind bio szűz kókuszolaj adja

. A kozmetikumaink zöme unisex, tehát korra/nemre való tekintet nélkül tényleg mindenki a saját egészsége és szépsége szolgálatába állíthatja őket kedve és a bőre igényei szerint. A kókuszolaj egyik legfantasztikusabb tulajdonsága, hogy minden bőrtípust támogat, így a bőrproblémák széles skálájára nyújthat természetes ápolási alternatívát.

A termékek mind ehető minőségű alapanyagokból készülnek, valamint NaTrue minősítésűek, ami azt jelenti, valódi natúrkozmetikumokról van szó, hiszen természetes és organikus alapanyagokat tartalmaz, körültekintő gyártási eljárással készül és ökológiai lábnyoma kíméletes a környezetünk számára.”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást