Luxusjárművek földön, vízen, levegőben

Luxusjárművek földön, vízen, levegőben

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Luxusjárművek földön, vízen, levegőben

Azt gondolod, hogy láttál egy igazán drága autót a múltkor? Esetleg összefutottál egy igazán szép luxuskerékpárral? Nos, ha végignézed ezeket a járműveket, valószínűleg megváltozik a véleményed.

Bicikli

A világ valószínűleg legdrágább kerékpárja nem rendelkezik kirívó részletekkel. Nincsenek rajta arany betétek, platina lapok, vagy éppen gyémánt berakások.
Ennél sokkal komolyabb tulajdonsága van. A Damien Hirst tervezte bicót ugyanis nem más használta versenyen, mint Lance Amstrong, a 7-szeres Tour győztes bringás. Ennek köszönhetően egy aukción nem kevesebb, mint 500 000 dollárért, azaz nagyjából 117 millió 500 000 forintért talált új gazdára a kétkerekű jármű.

Motor

Az Ecosse Titanium Series névre keresztelt kétkerekű bizony méltán birtokolja a legdrágább jelzőt. A motor, ahogyan azt a neve is mutatja, nagyrészt titániumból épült, és mindössze 10 darabot gyártottak le belőle.
A 200 lóerős, és mindössze 200 kilogrammos gép ára 275 ezer dollár, vagyis nagyjából 48 millió forint, ám ezért az árért egy ajándékot is kapunk a gyártótól, egy szép karórát.

Autó

Meglepő, de aki a világ jelenleg legdrágább kocsijával szeretne találkozni, az felejtse el a vadiúj, csillogó autócsodákat. A rekorder, legalábbis egyelőre, ugyanis egy veterán sportautó, a Ferrari 250 GTO, melyet 1962-ben gyártottak.
A trónt egy ugyanilyen járműtől hódította el, ám annál 2 évvel idősebb. A csillagászati összeget egy aukció keretein belül fizették ki érte, ez pedig nem kevesebb, mint 35 millió dollár, azaz több, mint 8 és fél milliárd forint.

Jacht

Nos, akinek telik egy jachtra, az már valószínűleg nem küzd filléres gondokkal. Az a malajziai milliárdos, aki pedig a világ legdrágább jachtját birtokolja, biztosan nem. A 33 láb hosszú „csónak” aranyból és platinából készült, mert ugye a hétköznapi anyagok nem elég feltűnőek.
A tulaj eredetileg egy repülőre gondolt, persze szintén ebből a fémből, de az nem tudott volna felemelkedni, így maradt a hajó. Ennek köszönhetően a csillogó csoda potom 4,8 milliárd dollárt emésztett fel, ami több, mint 1000 milliárd forintot jelent.

Busz

A Featherlite Coaches cég arról híres, hogy fantasztikus luxus lakó-buszokat épít. Minden anyag, amit csak használnak természetesen prémium minőségű, éppen ezért a járműveik sem éppen alapárasak.
Most azonban egy különleges darabról van szó, amellyel a gyártó elérte, hogy a NASCAR hivatalos luxusbusza és szponzora lehessen. Ehhez nem is kellett más, mint egy olyan lakóbusz, amely a cég nézeteit tükrözi, vagyis tökéletes, és persze tömör luxussal felszerelt. Ára pedig 2,5 millió dollár, vagyis nagyjából 587 millió forint.

Magánrepülő

Bár a szaúdi herceg mindent megtett, hogy birtokolhassa a legdrágább magánrepülőt, ami egy neki készített Airbus, ennek ellenére „letaszították” a trónról. Míg a királyi sarj 11,7 milliárd forintnyi dollárt szurkolt le a járműért, addig a Bombardier cég az új, Global 7000 és 8000-el túlszárnyalta ezt a határt.
A luxusgépeknek nem csak a kényelmük miatt ilyen borsos az áruk, hanem azért is, mert komoly technikai fejlesztéseket is tartalmaznak. Aki szeretne egy ilyet a garázsába, az kezdjen el spórolni, mert össze kell hoznia 12,5 milliárd forintot, bár időnk még van, hiszen a gépek csak 2016-ban kerülnek piacra.

Helikopter

A Hermes létrehozta a luxushelikopterét is, hiszen anélkül nem is élet az élet. A madárka természetesen Abu Dhabiban került értékesítésre, mint sok más luxusholmi. Az elképesztő kényelmet és nyugalmat biztosító gép többek között azzal is biztosítja a luxust, hogy ülései bőrből készültek, és az utasokat üveglap határolja el a pilótától. Az ár így már igazán nem sok, hiszen kinek ne érne meg 6 millió dollárt, vagyis 1,4 milliárd forintot egy ilyen csodahelikopter.A szupergazdagok világa egy kissé elrugaszkodott, de azért, ha végiggondoljuk, nem biztos, hogy ezek az eszközök valóban akkora boldogságot adhatnak, amennyire a rajtuk lévő árcetli hirdeti.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!