Egy mennyei, hűsítő desszert tavasszal különösen üdítően hathat testünkre-lelkünkre. A lime-os túrótorta akár a húsvéti asztal ékessége is lehet. Ügyelj arra, hogy kezeletlen héjú gyümölcsöket használj ehhez a finomsághoz!
Hozzávalók:
50 dkg sovány túró
50 dkg ricotta
500 ml habalap
2 evőkanál zselatin
1 dl víz
2 db lime
2 db kisebb citrom
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg zabkeksz
Elkészítés:
A zselatint hideg vízben megáztatjuk, majd hevíteni kezdjük. Ne forraljuk fel, mert zselésítő képességét elveszíti.
A habalapot kemény habbá verjük. A kezeletlen héjú lime-ot és citromot alaposan megmossuk, megtörölgetjük. A gyümölcsök közepéből szép karikákat vágunk a torta díszítéséhez. A maradék gyümölcs levét kifacsarjuk, héját lereszeljük. A reszeléket és a levet a habhoz adjuk. A vaníliás cukrot is belerakjuk. Hozzátesszük a túrót, a habverő segítségével összedolgozzuk. Felesleges a túrót áttörni. A ricottát is az edénybe rakjuk, s újra a habverő segítségét kérjük.
A túrós masszából 3-4 evőkanálnyit a zselatinba keverünk, majd ezt a zselatinos krémet a túrós krém egészébe adjuk. Jól összedolgozzuk.
Egy 26 cm-es tortaforma alját zabkeksszel kirakjuk. Ráhalmozzuk a zselatinos túrókrémet. A tetejét gyümölcskarikákkal díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk a lime-os túrótortát.
Másnap szépen szeletelve kínáljuk. Mennyei, hűsítő finomság!