6 meglepő felhasználási lehetősége a műanyag lezárható tasakoknak: erre biztos te sem gondoltál még!

6 meglepő felhasználási lehetősége a műanyag lezárható tasakoknak: erre biztos te sem gondoltál még!

Címlap / Otthon / Háztartás / 6 meglepő felhasználási lehetősége a műanyag lezárható tasakoknak: erre biztos te sem gondoltál még!

Az újra felhasználható zacskó háztartásunk egyik kedvenc eleme, hiszen gyakorlatilag mindent bele lehet tenni, szuperül alkalmas a tárolásra, sőt, sokoldalúan felhasználható, hiszen olyan dolgokat is eltehetünk bele, amikre eddig nem is gondoltunk!

A műanyag újrahasználatos zacskók biztonsággal felhasználhatók többször is, hogyha kellően meg vannak tisztítva – állítja Carla L. Schwan, Ph.D., a Nemzeti Háztartási Élelmiszer-tartósítási Központ adjunktusa. Ezeknek a tasakoknak a folyamatos használata attól függ, hogy korábban mit és milyen formában tároltunk bennük. Illetve, hogy a következő használatkor mennyire tiszták, tehát megfelelő módon lettek-e kipucolva.

Kiválóan alkalmasak száraz termékek tárolására, például olajos magvak, pékáruk, sütemények és tészta elhelyezésére, de egyes gabonaféléket is simán belepakolhatunk ezekbe a sokoldalúan felhasználható, légmentesen lezárható tasakokba.

Mikor ne használjunk újra lezárható zacskót?

Például akkor, ha valamilyen nedves, lédús terméket szeretnénk beletenni. Pontosabban, akkor is beletehetjük az adott élelmiszert, csak utána már nem ajánlatos újra felhasználni, mert a nyers hús, hal, tojás vagy egyéb romlandó termékek tárolása után nagyon körülményes ezeknek a zacskóknak az újbóli megtisztítása. Az újra lezárható tasakokat könnyen megtisztíthatjuk a következő használatra, ha arra alkalmas élelmiszert tárolunk bennük Nincs más dolgunk, mint meleg mosogatószeres vízzel megtisztítani őket, majd hagyni kiszáradni. Az újbóli használat előtt azért érdemes átnézni, hogy nincs-e rajtuk valamilyen kopás vagy sérülés, esetleg nem lyukad-e ki valahol a zacskó.

Sokoldalú felhasználási mód

A műanyag lezárható zacskókat sokféleképpen fel tudjuk használni, hiszen nem csak a konyhai tárolásra alkalmasak. A különböző utazási megoldásoktól egészen a barkácsolás világáig bármilyen tárolási helyzetben segítségül hívhatjuk őket.

Összeállításunkban 6 okos ötletet találhatsz, hogyan tudod kényelmesen, biztonságosan és praktikusan kihasználni a lezárható tasakokat a szokásos rendeltetésükön túl.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/6
Következő»

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!