Létezik férfi-nő barátság?

Létezik férfi-nő barátság?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Létezik férfi-nő barátság?

Természetesen! A férfiak és nők közt is ugyanolyan barátság születhet, mint az azonos neműek közt.

Általában akkor tud nő és férfi barátkozni, amikor az életük különböző szakaszaiban járnak, esetleg már házasságban élnek vagy túl távol vannak egymástól – így nem alakulhat ki egymás iránt semmilyen romantikus érzés.

Gyakran, amikor férfi és nő összebarátkozik, már van kapcsolata ezért a bennük rejlő szexuális energia nem egymásra, hanem párjukra irányul. Ha talál a szó, van közös téma, jól eső az ellenkező nem barátsága.

Néha munkatársak vagy gyermekkori barátok találnak egymásra, és kötnek szoros barátságot. Bármi legyen is a körülmény, a családiasság és közös nevező nem engedi, hogy másképp nézzenek egymásra, mint testvérek. A férfi-nő barátságokban mindenki az lehet, aki – nincs ok lenyűgözni a másikat, vagy külsőségekkel törődni.

Az emberek azért kételkednek a férfiak és nők közti barátságokban, mert mindkét fél tart attól, hogy az ellenkező nemet is bevonja baráti körébe. Még ritkábban alakul ki barátság köztük, ha mindketten a Nagy Őt keresik. Addig is, amíg megtalálják őt, nyitottak az ellenkező nemmel való barátságokra. Ki tudja, talán ő lehet az igazi?

Persze a barátságból kialakult szexuális kapcsolat még nem jelenti azt, hogy megtalálta a szerelmet. Lehet kényelmes együtt, jó a szexuális kapcsolatuk, de érzelmi téren csak az üresség marad. Ezért jó ha a barát barát marad.

Ha ellenkező nemű barátod van, akivel szeretsz együtt lenni, előbb utóbb egyikőtök el kezd másképp gondolni a másikra, ha nem is most, de valamikor biztosan. A legtöbb vegyes nemű barátság nyitva hagyja ennek is a lehetőségét, ezért nem túl bonyolult. A folytonos kacérkodás, flörtölés, szellemes ugratás és kölcsönös csodálat fenntartja a köztetek levő szexuális feszültséget. A lehetőségek kapuja nyitva, még akkor is, ha tudod, hogy ezen a ponton nem fogtok tovább lépni, mert egyikőtök vagy talán mindketten valaki mással van.

Elgondolkodtató, ha nem szeretnéd bemutatni a barátodat a jelenlegi párodnak, akkor ez biztos csak egy egyszerű barátság?
Mivel a barátság alapja a kölcsönös vonzás és a kompatibilitás, ezért nagyon jó az együtt eltöltött idő, ez pedig potencális romantikus együttléthez vezethet. A vonzás és kompatibilitás alapkövei a szoros kapcsolatnak, így a szerelem a barátság hídjára épül. A nagy kérdés, hogy mikor léptek át a barátságon.

Sokan vélik úgy, hogy a barátságból több is lehetne, de félnek megadni az esélyt arra, hogy megtudják. Nem akarnak kockáztatni, és elveszteni az együtt átélt szép pillanatokat, így megmaradnak a gondolatoknál és fantáziálgatásoknál.

Az igazság azonban az, hogy néha „megéri szerelembe esni„. Ha két ember annyira jól megérti egymást, hogy egyszerűen nem tudja egymás társaságát megunni, akkor lépni kell. Sokszor első találkozásnál nem bírják egymást, majd lassan azon veszik észre magukat, hogy nem tudnak egymás nélkül meglenni. A szerelem első látásra legtöbbször csak mese.

A barátok közti köteléket az elfogadás, megértés, összetartás, tisztelet, bizalom és törödés tartja össze – amelyek valójában a szerelem összetevői is. Innen csak egy valami hiányzik, a szexuális kémia, a vonzódás. Tévhit, hogy ennek már a kezdetektől meg kell lennie. Ugyanúgy kialakulhat, mint bármely más érzés a világon.

Legtöbbször egy jelentéktelennek tűnő gesztus, egy pillantás okozza a lángot és viszi át a barátságot szerelembe. Hirtelen törődést, szeretetet és boldogságot éreznek, hisz végre nincsenek egyedül.

Így tehát a férfiak és nők tényleg lehetnek barátok, de a szerelemre való esély szinte mindig ott lebeg.
 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!