4 lépés, hogy előcsald a rejtett női energiáidat

4 lépés, hogy előcsald a rejtett női energiáidat

Címlap / Életmód / Egészség / 4 lépés, hogy előcsald a rejtett női energiáidat

A női energiák alázatosak, alkalmazkodóak és kíváncsiak, viszont pont ezen tulajdonságok miatt sokszor rejtve maradnak, háttérbe szorulnak. Pedig mindenképpen helyet kell kapniuk mindegyikünkben, hogy egy kiegyensúlyozottabb és békésebb bolygón élhessünk. Nézzük, mire kell figyelned, ha életre akarod kelteni a benned rejlő istennőt!

Figyelj a tested igényeire

Ép testben ép lélek” – tartja a mondás, és ez valóban így is van. A lelki betegségek sokszor testi tünetek formájában jelentkeznek, de akár testi tünet is okozhat mentális problémákat.

A mai társadalom nagyon nagy hangsúlyt fektet az agy és a lélek karbantartására, de a fizikai intelligencia jócskán háttérbe szorul. Ahhoz, hogy megértsd a tested, legalább annyit kell foglalkoznod vele, mint a munkáddal vagy az érzelmeiddel. Akár napi szinten is érdemes figyelned őt, figyelni az igényeire, a jelzéseire. Fogd fel úgy, mint egy tanulmányt.

Ha úgy érzed, hogy nem vagy elégedett a testeddel, akkor tegyél érte, hogy ez ne így legyen. Fogadd el őt és hallgass rá, hogy mit szeretne mondani neked. Szeresd és gondoskodj róla!

 

Fogadd el az érzéseidet

Mai rohanó világunkban az érzelmek kimutatása, elfogadása háttérbe szorul, mintha nem lenne időnk foglalkozni vele vagy egész egyszerűen nem is akarunk tudomást venni róluk, hiszen az érzelmeket kimutatni gyengeség.

Ez nagyon nagy tévedés, az érzelmeink ugyanis nagyon fontos energiákat hordoznak, amelyeket nem szabadna elnyomni magunkban. Az elnyomott érzelmek megtörik az energiák természetes áramlását, sőt akár egyszerre is robbanhatnak, ami katasztrófához vezethet.

Ne ostorozd magad azért, ha éppen szorongsz vagy rossz a kedved, éld meg ezeket az érzéseket! Adj teret nekik, és olykor igenis állj ki magadért, ne félj kimondani, ha valami fáj.

A jó dolgokról se feledkezz meg, adj hangot a boldogságodnak is, hiszen az egyensúly az érzelmek terén is fontos.

 

Használd a lágy női energiákat

A női energia finom, puha, lágy és nem tolakodó. Furcsa paradoxon, hogy pont ezekre a visszafogott energiákra van szükséged ahhoz, hogy erősebb nő váljon belőled.

A női energiák megnyitják számodra az utat egy felsőbb, többdimenziós és érzékszervi világba.

Legyél nyitott, elfogadó, kedves, segíts azoknak, akik rászorulnak. Hallgass a belső megérzéseidre, bánj úgy másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy bánjanak veled. Ne félj finomnak, együttérzőnek mutatkozni! 

Ne félj mások véleményétől, legyél te az, aki másként csinálja. Ne feledd, attól még nem leszel gyengébb, mert gyengéd vagy.

 

Férfi és női energiák harmóniája

A mai modern társadalomban ránk, nőkre egyre nagyobb teher hárul: egyensúlyoznunk kell karrier és magánélet között. Egyre többen választjuk hivatásunkat a család helyett, ami nem is lenne baj, ha nem esnénk túlzásba. De az sem kizárt, hogy karrierünket adjuk fel az anyaságért, a családunkért. Mind a két véglet rossz, hiszen úgy éljük mindennapjainkat, akár egy időzített bomba, ami bármikor robbanhat.

Egy egészséges nő számára nagyon fontos, hogy megteremtse a belső harmóniát, és így a férfi (yang) és a női (yin) energiák egyszerre legyenek jelen.

A yang energiából nyerjük a kreativitást, az önkifejezést és egyben egy védelmező jegy is, ez az, amit kifelé sugárzunk. Míg a yin az érzékenységet, az érzelmeket, a titokzatosságot testesíti meg, ez határozza meg a belső harmóniánkat. Yin és yang folyamatosan kölcsönhatásba lépnek egymással, mint az éjszakák és nappalok váltakozása. Ez a dinamika adja az univerzum magját.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást