Lelkitárs vagy életre szóló partner? Hatalmas a különbség, de nem is sejted, hogy miért

Lelkitárs vagy életre szóló partner? Hatalmas a különbség, de nem is sejted, hogy miért

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Lelkitárs vagy életre szóló partner? Hatalmas a különbség, de nem is sejted, hogy miért

Biztosan hallottad már a lelkitárs fogalmát, és automatikusan azt gondolnád, hogy az életre szóló partner lényegében csak ennek a szónak egy szinonímája. Elvégre mindkettő ugyanarra utal: egy személyre, akivel életünk végéig boldogok lehetünk, és aki mellett úgy érezzük, “vele megvan az, ami minden eddig kapcsolatomból hiányzott”. Pedig valójában a két személy sosem egy és ugyanaz… Igazából négy hatalmas különbség létezik életre szóló partner és lelkitárs között.

Mindkettejük mellett mást érzel

A lelkitárs attól olyan különleges, hogy nem csak a szerelmed töltheti be ezt a szerepet. Valójában könnyen rátalálhatsz a családtagjaid között, egy jó barátban, sőt, akár még egy munkatársban is. Ő az az ember, akivel megmagyarázhatatlanul egy húron pendültök, sokszor gondoltok ugyanarra, és nagyon intenzív kapcsolat alakul ki közöttetek.

Az életre szóló partner viszont az a különleges személy, aki talán nem vált ki belőled ilyen szalmaláng életű, lobbanékony érzéseket, viszont cserébe mindig ott áll melletted, mindegy, hogy hibáztál-e vagy sem. Támogat, motivál, és mellette tényleg biztonságban érzed magad: olyan nyugalmat, amit korábban még sosem tapasztaltál meg.

Nem ugyanaddig maradnak veled

Az életre szóló társ az a személy, aki – ahogy megnevezéséből fakad – életed végéig melletted áll. Segít abban, hogy végig tudj haladni saját utadon: a karrierrel kapcsolatos céljaidban és a hobbidban egyaránt támogat.

A lelkitárs viszont nem marad veled örökre. Ő az, aki úgy lép bele az életedbe, hogy teljesen feje tetejére állítja azt, méghozzá azért, hogy valamire ráébresszen. Amikor pedig sikerül megtanulnod azt a leckét, amit meg kellett, tovább is áll.

Ezért van az, hogy akiről azt gondoltad, a lelkitársad, mégis eltűnik az életedből, maga után hagyva valamiféle kellemetlen űrt, amit hosszú időbe telik betapasztanod.

Nem mindegyik működik kapcsolatként sokáig

Ha a pasid a lelkitársad, fel kell készülnöd, hogy a kapcsolatotok egyáltalán nem lesz gondtalan.

Hiába oldjátok meg az egyik problémát, biztosan jön rögtön egy másik, és ti magatok sem értitek, miért működnek olyan nehezen a dolgaitok, ha egyszer annyira szeretitek egymást. Ezért aztán az esetek többségében, bármennyire fájdalmas is, de szakítás lesz a kapcsolatotok vége.

Az életre szóló partner mellett ezt biztosan nem érzed. Ott minden annyira természetesnek érződik, fokozatosan haladtok mérföldkőről mérföldkőre, és igazából te magad sem tudnád megmondani, mit csináltál másképp, hogy így alakult. Eláruljuk: semmit. Szimplán arról van szó, hogy két teljesen különböző típusú személyt sikerült megtalálnod életed során.

Más alapon hozol döntéseket

A lelkitárssal való kapcsolatod jellemzője, hogy teljesen érzelmi alapon működik. Találkoztok, és bár megmagyarázhatatlanul oda vagy érte, mégis tudod a szíved mélyén, hogy sosem működne hosszú távon a kapcsolatotok.

Lehet, hogy a jövőben te családot szeretnél, ő pedig még sokáig csak utazgatna. Vagy külföldön képzeli el az életét, míg te itthon szeretnél lakni, a családod közelében. Mégis belevágsz egy igazán lélektépő kapcsolatba, mert annyira reménykedsz, hogy idővel tévednek a megérzéseid… de nem így lesz.

Az életre szóló partnernél már logikai döntéseket is hozol: ő az, akivel úgy tervezitek a közös jövőt, hogy egymás akaratát is figyelembe veszitek, méghozzá ugyanannyira. Nem áll fenn az az opció, hogy valaki beáldozza magát; inkább az arany középutat keresitek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást