Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Lelassítja az öregedést a szex, de csak ha legalább ennyiszer csinálod hetente

Lelassítja az öregedést a szex, de csak ha legalább ennyiszer csinálod hetente

Fiatalon tart a szex?

A University of California vizsgálata során 129, párkapcsolatban élő anyát vontak be egy kísérletbe. Az egy hetes megfigyelés során a nőknek minden nap kellett írniuk egy riportot arról, mennyire elégedettek a kapcsolatukkal, volt-e konfliktusuk, támogatva érzik-e magukat, illetve mennyire érzik erősnek a kapcsot köztük és a párjuk között.

Amikor a beérkezett jelentéseket összevetették a nők vérmintáival, érdekes eredményre jutottak: azoknak az anyáknak a vérében, akik legalább egyszer szeretkeztek a partnerükkel a vizsgált hét során, jelentősebben hosszabbak voltak a telomerek.

A telomerek lényegében a DNS körül található védőburkok, amelyek az idő során lebomlanak, ezt a bomlást pedig az egészségtelen étrend, a dohányzás vagy éppen a rendszeres alkoholfogyasztás is elősegítheti.

Ám a vizsgálat szerint a rendszeres, legalább heti egyszeri szexuális élet segítheti a telomerek megőrzését, amelyek így a sejtjeid számára is védelmet jelentenek. Ha pedig a sejtjeid nem kezdenek el öregedni, akkor te sem.

Lelassítja az öregedést a szeretkezés, de csak ha legalább ennyiszer csinálod

Bár a szex természetesen nem jelenti az örök élet titkát, és az idő múlását nem lehet megállítani, a tanulmány szerint a fizikai kapcsolat lelassíthatja az öregedést, és segíthet, hogy fiatal és egészséges maradj.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást