Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Legyél szex-pozitív barátnő ezzel az 5 tippel!

Legyél szex-pozitív barátnő ezzel az 5 tippel!

A női szexualitás és öröm mindig kicsit tabutéma volt a történelem során és ugyan ma már évről évre óriási lépéseket teszünk a női egyenjogúság felé, még mindig van hova fejlődnünk ezen a téren. Ha egy nő magát szex-pozitívnak nevezi, egyből nimfomániásnak bélyegzik, pedig közel sem erről van szó, hanem mindössze arról, hogy szereti a testét, jól érzi magát a bőrében és élvezi partnerével a szexet. Az alábbi öt tipp segít, hogy te is szex-pozitív barátnő legyél.

1. Mondd meg, mire vágysz

Egy aktív szexuális életet élő nőnek sok időbe telik, mire eljut oda, hogy szex közben nyíltan tudjon kommunikálni partnerével. A férfiak nem gondolatolvasók, tehát célravezető őket egy kicsit verbálisan irányítani. Ez könnyűnek hangzik, mégis sok lánynak jelent komoly problémát, mert egyszerűen szégyellik kimondani, mi okozna nekik örömet.

Az ágyban viszont az örömteli együttlét kulcsa a sikeres kommunikáció a felek között, így elengedhetetlen, hogy finoman, de határozottan utasítgassuk a másikat, hidd el, kifejezetten örülni fog neki.

A férfiaknak nincs problémájuk azzal, hogy közöljék, mit és hogyan szeretnének, nekünk nőknek sem kellene, hogy legyen, 

2. Kísérletezz

Ha egy pár már hosszú évek óta együtt van, szexuális életük – legyen az bármilyen kielégítő is a kapcsolat kezdetekor – egy idő után unalmassá válik. Ilyenkor érdemes kicsit kísérletezni. Nem kell egyből a legdurvább szado-mazo szettekre gondolni, már egy-egy apró változás is meghozhatja a szükséges „frissítést”.

Ma már rengeteg féle szexjátékszert kaphatunk, ahogy a különböző jelmezek is népszerűek. Az emberi test tele van erogén zónákkal, amiknek létezéséről lehet, hogy még nem is tudsz, mert csak új szexjátékkal éred el azt a bizonyos pontot. Ha elzárkózol és sosem próbálsz ki egy ilyen kis kütyüt, sok kellemes perctől foszthatod meg magad. A csiklóizgatók szintén robbanásszerűen fejlődnek, a gyönyörnek új dimenzióba repítve azokat, akik elég nyitottak ahhoz, hogy kipróbálják őket.

3. Sose színleld az orgazmust

Mikor egy nő orgazmust színlel – vagy úgy tesz, mintha élvezne valamit, amit valójában nem – akkor a résztvevők egyik fele sem nyer, hiszen a férfit is becsapja, és önmagát is. Ha valakivel nem jó a szex, mondd meg neki, mit csináljon máshogy és ha ez nem vezet eredményre, akkor köszönj el tőle. Az élet túl rövid a rossz szexhez és minden nő megérdemli, hogy szexuális élete kielégítő legyen.

Ha rendszeresen színleled az orgazmust, megfosztod magad és a partnered is attól, hogy javítsatok együttléteitek minőségén. 

4. Ne ítélkezz

Ha van egy hely, ahol nincs helye az ítélkezésnek, akkor az a hálószoba. Egy kis fétise mindenkinek van, tehát hacsak nem teljesen összeegyeztethetetlen az értékrendeddel a partnered kérése, ne tegyél degradáló megjegyzéseket a kívánságaira. A szexualitásban nincs olyan, hogy jó vagy rossz, mindenkinek más az ízlése és mindenkit más izgat fel. A lényeg, hogy próbálj meg nyitottan hozzáállni partnered kívánságaihoz, tabuk nélkül, de természetesen csak addig, amíg te magad is élvezed a dolgot.

5. Békülj ki a testeddel

Köztudott, hogy aki nem érzi jól magát a saját bőrében, az nehezen, vagy egyáltalán nem fogja magát jól érezni szex közben sem. Az is köztudott, hogy egy nő sosem lesz maximálisan elégedett a testével, így ez nem egyszerű, de a lényeg az, hogy ha nem is tudod maximálisan elfogadni a külsőd, annyira azért próbálj meg kibékülni vele, hogy szex közben felszabadult lehess. Ha ugyanis arra gondolsz aktus közben, hogy hurkás a hasad, vagy nem elég nagy a melled, az kihat az egész élményre. Hidd el, hogyha partnerednek nem tetszenél úgy, ahogy vagy, egészen biztos, hogy el sem jutottatok volna az ágyig. 

Képek forrása: Kireyonok/Depositphotos.comNomadsoul1/Depositphotos.comyablonski75/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást