Az 5 legszebb körömminta nyárra: így készítsd el őket

Az 5 legszebb körömminta nyárra: így készítsd el őket

Címlap / Stílus / Test / Az 5 legszebb körömminta nyárra: így készítsd el őket

Nyáron egy kicsit több lazaság is belefér, főleg, ha éppen szabadságon vagy. Tedd félre a sötét lakkot és felejtsd el a francia manikűrt, és próbálj ki valami izgalmasabbat! Mutatunk néhány vagány és vidám nyári mintát, amit semmiképpen se hagyj ki ebben az évszakban.

Üveggolyó minta

A fesztiválok bolondos hangulatát idézi ez az üveggolyó mintás, tarka-barka köröm, amit egyszerűbb és mókásabb elkészíteni, mint gondolnád. Válogasd össze a legszebb körömlakkjaidat, amikkel dolgozni szeretnél, majd egy kevés vízbe egymás után csöppents a festékekből. 

Egy fogpiszkálóval óvatosan húzd össze a színeket, hogy ne csak karikákat, hanem mintát is kapj. Az ujjaidon a körmödet ragaszd körbe, majd mártsd az ujjadat a festékbe, a fölösleget pedig szedd ki a pohárból egy fogpiszkálóval. A végeredményt ne felejtsd fedőlakkal tartósabbá tenni. Ha szeretnéd látni is, hogyan készül az üveggolyó minta, itt egy videó hozzá:
 

Ombre hatás

A színátmenet igazán bolondos, ráadásul nagyon divatos nyári minta, és egészen egyszerűen elkészíthető, ha megvannak a szükséges eszközeid. Első lépésként fesd le fehér lakkal a körmeidet, majd egy alapozó szivacsból vágj akkora darabokat, mint amekkorák a körmeid. A szivacsra sorban vidd fel azt a három színt, amit a körmeiden látni akarsz, majd óvatosan ütögesd meg vele a körmeidet.

Nem baj, ha az ujjaid is festékesek lesznek, ezt majd végül körömlakk lemosóval eltávolíthatod. A megszáradt lakkot kend le átlátszó fedőlakkal, és már készen is vagy. Ebben a videóban élőben is követheted, hogyan készül a színátmenetes köröm.
 

Epres körmök

Lehet valami bájosabb és nyáriasabb, mint az epres körömlakk? Ez a minta sokféleképpen készülhet, az egyik legegyszerűbb módszer, ha először eperszínűre fested a körmeidet, majd megrajzolod a körmök tövébe a leveleket. 
Ehhez először néhány kis háromszöget fess fel, aminek a talpa a körömágyadon áll, majd ezeket töltsd ki festékkel. Lehet, hogy érdemes a zöld festék előtt felvinni egy fehér réteget, hogy szebb legyen a szín. Ha ez megvan, jöhetnek az eper pöttyei, amit pontozóval, vagy óvatosan egy tű hegyével is felvihetsz. Itt meg is nézheted, hogyan készülnek az eprek.

Pöttyös körmök

A pöttyök idén nagyon divatosak, ráadásul elég bohókásak ahhoz, hogy bekerüljenek kedvenc nyári körömmintáink közé. Akkor is könnyen elkészítheted őket, ha egyébként nem vagy különösebben ügyes kezű, hiszen elég, ha az alapozó színre néhány más színű lakkot pöttyentesz. 
Ha nem szeretnéd az egész körmödet befesteni, izgalmasabbá is teheted a hatást: a körmöd felét srégen ragaszd le celluxszal, és így készítsd el a festést. A festett és festetlen terület határára még díszítőcsíkot is húzhatsz. Ebben a videóban is ilyem körmöket készítenek:

Kivi körmök

A ragyogó zöld kivi igazán frissítő látvány, ráadásul a körmeidre is egyszerűen felfestheted. Először készítsd el a zöld alapszínt, majd egy gyors, határozott mozdulattal rajzold meg a kivi fehér közepét minden körmödre. Egy vékonyabb ecsettel rajzolj fehér vonalakat, amik a fehér középpontból futnak szét minden irányba a körmödön.

Végül fogd a fekete lakkot és egy pöttyözővel vagy egy fogpiszkálóval rajzold meg a kivi magjait is, körben a fehér részen, és a vékonyabb vonalak között is. Mindenképpen használj fedőlakkot, ne csak azért, hogy tartósabb legyen a minta, hanem hogy fényt adj a gyümölcsös körmöknek. Ebben a videóban is kivis köröm készül: 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást