A legszebb karácsonyi filmek

A legszebb karácsonyi filmek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legszebb karácsonyi filmek

Hamarosan ismét beköszönt hozzánk a karácsonyi szezon. A nagy sürgés-forgás, már elkezdődött! Amennyiben te még nem kezdtél volna el ráhangolódni az elkövetkező ünneppekre, akkor most itt az idő!

Karácsony előtti relaxálás

Az ajándékvásárlások, a girland, és a díszkészítések mellett, karácsonykor van még egy kötelező program, méghozzá a lazítás. Ilyenkor ugyanis, eljön a várva-várt pihenés ideje, a gyerekek a szünidő örömeit élvezhetik, és a legtöbb felnőtt is, ilyenkorra intézi az évi szabadságolása legjavát.
Ez teljesen érthető, hisz a karácsony az év legszebb és talán legfontosabb ünnepe is, mivel a családról szól. Ilyenkor mindent a szeretet mozgat, és az összefogás ereje elengedhetetlen ezekben a hetekben. Sokkal jobban van időnk magunkra, és egymásra is. Ez az együtt töltött idő pedig, felbecsülhetetlen értékű.
A karácsonyi előkészületekhez, ugyanúgy hozzátartozik a kellemes relaxálás is, amit sokan a tévé, vagy DVD előtt szoktak megejteni. Most összegyűjtöttük neked és a szeretteidnek, minden idők legjobb karácsonyi filmjeit, melyek megnézése az ünnepek alatt kötelező, és kihagyhatatlan!

Karácsonyi Ének, 1951

A világ talán leghíresebb Charles Dickens adaptációja, évtizedekig vezette az összes létező karácsonyi filmlistát. Most már ugyan letaszították a trónjáról, de még így is az élmezőnyben találkozhatunk vele, minden évben. Ez a nem mai darab, Alastair Sim főszereplésével készült.
Alaptémája a szeretet megváltó ereje, ami képes még egy szkeptikus öregemberrel is csodát tenni. Kötelező darab! Mivel az eredeti film nagyon régi, így már a felújított kópia változatát is kidobták a piacra, ami már színes filmre készült, viszont ha teheted, mindenképpen az eredeti fekete-fehér változatot nézd meg!
Az élmény garantált! Egyébként, 2009-ben készült belőle egy újabb átdolgozás, Jim Carrey és Gary Oldman főszereplésével.

Reszkessetek betörők, 1990

Talán nem létezik a földön olyan ember, aki legalább egyszer ne látta volna életében ezt a karácsonyi filmet. Nem mondunk nagyot azzal, ha azt állítjuk, ez a világ egyik legjobb és legjelentősebb karácsonyi mozija, melyen generációk nőttek fel.
Az aranyos történet, mely arról szól, hogy egy család véletlenül otthonhagyja a legkisebb fiúkat, miközben rokonlátogatóba indulnak az ünnepekre, közben pedig a gyerkőc mindenféle izgalmas kalandot él át a házukban, százmilliókat varázsolt el szerte a világon. A Macaulay Culkin főszereplésével készült film, kicsiket és nagyokat is egyaránt lenyűgöz.
A kereskedelmi tévék minden évben lejátszák, szóval, ha neked is sikerül elcsípned valamelyik adón, ne hagyd ki, és nézd meg!

Igazából szerelem, 2003

Nem kifejezetten karácsonyi film, de maga a történet és a környezet amiben játszódik felejthetetlen élményt nyújt. A világszerte hatalmas sikert aratott vígjáték, cselekménye, több szálon fut, melyek a történet végén persze összeérnek. A film alaptélmája mi más lehetne, mint a szerelem, a szeretet és a család.
Nagyon jól ábrázolja a különböző emberi sémákat, kapcsolatokat, és a sorsuk bemutatását. Természetesen, a film legvégén, ami gyönyörű karácsonyi hangulatban telik, minden jóra fordul, és minden szereplő álma beteljesül. Nagyon bájos és szerethető film, az összes szereplőjével együtt. Igazi kellemes, meghitt karácsonyi hangulatban kerülhetsz általa.
Hölgyeknek pedig kötelező, ugyanis csupa csúcspasi szerepel benne, mint például Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, vagy épp Liam Neeson.

Polar Expressz, 2004

Gyönyörű és varázslatos történet, csodálatos mesekörnyezetbe bújtatva! Minden gyermeknek kötelező megnézni. Lebilincselő történet, izgalmas cselekmények, és fantasztikus kalandok sorozatának lehetünk szem és fültanúi. A Tom Hanks főszereplésével készült film, az egyik legszebb karácsonyi történet, amit valaha a gyermekek számára készült.
Az animációs film sok mindenre rávilágít, többekközött arra, hogy mennyire fontos dolog a hit és a szeretet. Megtanít rá, hogy ha ezzel a két erénnyel bírunk, akkor óriási erőket mozgathatunk meg a világban, és szinte bármit elérhetünk amit csak szeretnénk.

Aludj csak, én álmodom, 1995

A Sandra Bullock és Bill Pullmann főszereplésével készült film, szintén a kereskedelmi csatornák egyik nagy kedvenc, karácsonykor sugárzott filmje. Nem hiába, ugyanis ez egy gyönyörű és szívszagattó romantikus történet. A film egy plátói szerelem kialakulását kíséri végig, ami egy magányos lány, és egy vágányra esett, majd megvakult férfi között zajlik.
A végén természetesen, itt is jóra fordulnak a dolgok, a magányos lány pedig a lehető legszebb, és legnagyobb dolgot kapja karácsonyra, amiről csak ember álmodhat: Szerelmet, és egy egész családot. Igazi romantikus, összebújós, és megerndítő történet. Ne hagyd ki!

Karácsonyi lidércnyomás, 1993

Tim Burton világhírű rendező egyik legrégebbi és legkultikusabb, kötelező karácsonyi darabja! Speciális technikával, több éven keresztül készült ez az animációs film. 2006-ban pedig elkészítették, javított, 3D-s változatát, mely meghozta számára a világsikert.
Első ránézésre a benne szereplő figurák, talán kissé félelmetesnek tűnnek, de nyugodtan megnézhetik a gyerkőcök is, ugyanis, pazarul megszerkesztett és kidolgozott kalandos történetet kísérhetünk benne végig. Jack, a komikus csontváz elindul, hogy megértse a karácsony szellemét, és megtudhassa végre, hogy vajon miért olyan fontos ez halandó emberek számára?
Belecsöppen egy teljesen új világba, és az itt elkövetett kalandjait kísérhetjük végig, a történet folyamán. Lenyűgöz és elkápráztat!

Télapú, 1994

Szintén nagyon régi, és nagyon szerethető darab. Gyakorta találkozhatsz vele valamelyik tv csatornán. Igazi könnyed, családi történet, melyben egy kisfiú álma valóra válik, és kiderül, hogy az ő apukája a télapó.
Ugyanis Tim Allan vélelenül „összetalálkozik” az igazi télapóval, aki általa egy kisebb balesetet szenved el, így a hősünk, saját magára ölti a télapó ruháját, és megígéri neki, hogy egész évben vállalja helyette az ajándékok kézbesítését. Aláír egy szerződést, melynek következtében, pikk-pakk, máris a mikulás bőrében találja magát. Nagyon kedves és humoros kis film, többször is nézhető!

Grincs, 2000

Ki ne ismerné a gonosz, zöld, és csupaszőr, szívnélküli grincset, mely nem csak a vásznon lett népszerű? Ugyanis amerikában, és a világ sok más országában is, könyvek, és képregények sorozata jelent meg róla. A 90-es években nagy népszerűségnek örvendett a Grincs kultusz.
Izgalmas és mókás kalandok sorozatát követhetjük végig, ami egy kicsiny faluban, karácsonyfalván játszódik. Itt él ugyanis, a kopár hegyen, a csúf és gondosz grincs, akit régen kitiltottak már az emberek közül, mivel úgy tartották, hogy nincs szíve, és képtelen bármi nemű érzelemre is. Helyette viszont bőszen gondoskodik arról, hogy az embereknek idén ne legyen ünnepük, ugyanis azt tervezi, hogy ellopja a karácsonyt.
A fantasztikus történet, Jim Carrey főszereplésével készült, akinek az alakítása, sok más filmjéhez hasonlóan, itt is kihagyhatatlan!

Karácsonyi vakáció, 1989

Chevy Chase, mindenki mókamestere visszatér, és talán mondhatjuk azt, hogy ez az egyik legjobb filmje! Aki imádja az olyan filmeket, ami annyira vicces és szórakoztató, hogy már a hasunkat fogjuk a nevtéstől, akkor ez is, mint minden más Chase film, kötelező darab!
A Griswold család ismételten fergeteges kalandok sorába csöppen, immáron a karácsony jegyében, ami tőlük megszokhatóan, természetesen majd óriási felfordulásba és bonyodalmakba fog átcsapni a későbbiekben. Ki ne hagyd, menj el a tékába és kölcsönözd ki! Fergeteges poénparádék sorozata!

Szellemes karácsony, 1988

Szintén egy nagy sikerű Dickens feldolgozás, ami Bill Murray főszereplésével készült. A jól ismert, sajátos és komikus, groteszk stílusával, kitűnően alakítja a komor cégigazgatót, aki gyűlöli a karácsonyt. Így mindent elkövet, hogy az ünnepek alatt is kizárólag minden a munkáról szóljon, a lehető legtöbb pénzt akarja kifacsarni a szeretet ünnepéből.
Képtelen elviselni, hogy az emberi érzelmek ilyenkor még jobban felerősödnek. Viszont a földöntúli erők nem nézik jó szemmel a tevékenységét, ezért bűntetésből, leküldenek hozzá három szellemet, akik teljesen megváltoztatják, az amúgy gőgös, öntelt, és érzéketlen főszereplőt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást