Kikapcsolódás / Utazás

Fotókon 20 varázslatos hely: vérvörös vizek, tarka kőtengerek

Fotókon 20 varázslatos hely: vérvörös vizek, tarka kőtengerek

1. Angel-vízesés, Venezuela

Venezuelát szinte elárasztják a természeti csodák, de ezek közül is kiemelkedik az Angel-, vagy Angyal-vízesés, ami a világ legmagasabb vízesése. 979 méteres kaszkádja az UNESCO által védett Canaima Nemzeti Parkban található. A Canaima messze az ország legnépszerűbb látványossága, maga a vízesés pedig olyan mesébe illó, hogy a Pixar animátorai ezt a helyszínt használták a Fel! című animációs filmben látható Paradicsom-vízesés inspirációjaként.

AliceNerr/depsoitphotos.com

2. Atacama sivatag, Chile

Ábrándoztál már valaha arról, milyen lehet a Hold felszínén sétálni? A chilei Atacama-sivatagban található Valle de la Luna-ba tsokkal rövidebb az út, ám az élmény hasonló lehet.

Az erózió az évek során egyenletlen hegycsúcsokat, száraz folyómedreket és és holdbéli tájat hagytak maguk után.

A kies táj fölé nyúló égbolt semmi földi dologhoz nem fogható látványt nyújt az ide látogató utazónak.

sunsinger/depositphotos.com

3. Arashiyama bambuszerdő, Japán

A Kyoto külvárosában levő bambusz ligetet különleges ragyogás lengi körül, a fák pedig a földről nézve úgy tűnnek, mintha a végtelenig nyúlnának.

És nem csak a szemet gyönyörködteti a látvány, az élmény akár a vizuális világon is túllép: 1996-ban a japán Környezetvédelmi Minisztérium az itt felsorolt hangokat – a fa recsegése, a levelek rezgése – a 100 legjobb japán hangkép közé sorolta.

Szóval ha már kigyönyörködted magad, érdemes csak megállni az erdő közepén, és becsukni kicsit a szemedet.

Patryc_Kosmidec/depositphotos.com

4. Azori-szigetek, Portugália

Nagyjából 150 kilométerre Lisszabon partjaitól ez a portugál szigetcsoport egyetlen fényképével is meggyőzhet arról, hogy érdemes nekivágni az útnak, és felkeresni a páratlan földeket. A zöldellő völgyek, meredek sziklák az óceánok partján, kék hortenzia sorok és a vízesések sora az Azori-szigeteket felfedezésre érdemes paradicsommá teszik – csak érj oda előbb, mint a többiek, hiszen ez a gyönyörű hely szinte mindenkinek ott szerepel a bakancslistáján.

Ruigsantoz/depositphotos.com

5. Banff Nemzeti Park, Kanada

Kanada egyik legszebb helyszíne, a Banff Nemzeti Park Sziklás-hegységre nyíló lenyűgöző kilátásnak és a rendszeres felbukkanó vadon élő állatoknak köszönheti páratlan hangulatát. A park rengeteg gyönyörű taváról ismert, otthont ad például a híres a Louise-tónak, a Moraine-tónak és a jeges Minnewanka-tónak, egyik ragyogóbb és kristálytisztább, mint a másik.

JamesWheeler/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást