A 6 legszebb európai karácsonyi vásár

A 6 legszebb európai karácsonyi vásár

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A 6 legszebb európai karácsonyi vásár

Az ünnepi hangulatot talán a karácsonyi vásárok tudják a legjobban átadni: színek, hangok, ízek varázslatos kavalkádja ejt ámulatba és teremt téli csodákat.

Karácsonyi vásárok Bécsben

November 13.-án, szombaton kezdődtek a bécsi karácsonyi vásárok. Advent idején Bécs városa a nosztalgia, romantika, koncertek, betlehemes játékok és karácsonyi vásárok hangulatát árasztja.

Hagyományosan a városháza előtt, a Freyung-on, a Spittelberg piacain, a Karlkirche templom előtt tartják ezeket a vásárokat. A kandírozott gyümölcsök, vattacukor és egyéb finomságok aromája járja át a vásárokat. A fabódékban találjuk a hagyományos karácsonyi puncsokat, a sült gesztenyéket és megannyi varázslatos karácsonyi díszt és kézipari terméket. A Rathauspark-ban ünnepien díszített fák, póni lovaglás várja az idelátogatókat, a minikirándulásokat pedig a Christkindl Express-szel ejthetjük meg, követve a mesebeli jeleneteket ábrázoló jelzőtáblákat.

A brüsszeli téli csodák

Brüsszel szívében minden év telén megtartják a Téli Csodákat, idén november 26.-tól január 2.-ig. A Sainte Catherine és a Marché aux Poissons tereken. Az idelátogatókat jégpálya és karácsonyi vásár várja. Meleg és barátságos légkörben megannyi terméket árusítanak itt. 

A piac maga vidám fényekkel van díszítve, finom illatok keringik be és rengeteg standon ígér igazi ünnepi hangulatot. Idén első alkalommal külön kis korcsolyapálya várja a kisgyerekeket is. Az ünnep hangulata nem lehet teljes anélkül, hogy ne tegyél egy látogatást a Grand Place-re, ahol varázslatos ünnepi fények várnak minket.

Francia karácsonyi vásárok

A Franciaországban megrendezésre kerülő karácsonyi vásárokat Marché de Noël-nek nevezik, és nagyszerű lehetőséget kínál egy hétvégi kiruccanáshoz. Fantasztikus hangulatot sugároz a gall ízű vásár, nem beszélve a karácsonyi szezonban árusított finom borokról. A legtöbb francia városban rendeznek karácsonyi vásárt november végétől december végéig.
Párizsban, Lille-ben és Mulhouse-ban vannak a legnagyobb és legnépszerűbb karácsonyi vásárok.  

Párizsban érdemes ellátogatni az Avenue des Champs-ElyséesLa DéfenseMontparnasse toronynál levő vásárokba. A fabódékban forralt borok, mézeskalácsok, kolbászok és különböző régiókra jellemző specialitások, kézműves termékek, ruházati cikkek és egyéb ajándékok várják az idelátogatókat.

50 karácsonyi vásár Berlinben

A német fővárosban több mint 50 karácsonyi vásár kerül megrendezésre. Egy népszerű vásár a Kaiser Wilhelm emléktemplom mellett, vagy a Gendarmenmarkt-on található. A forralt bor és a sült fahéjas csillagok illata kísérti az idelátogatót. Kézműves standok, szórakozási lehetőségek és karácsonyi ajándák-standok (Yuletide dekorációk, dísztárgyak, játékok, kiegészítők) várják a vendégeket.

Weltbrunnen szökökút melletti színpadon Advent minden hétvégéjén mini-koncertek kerülnek megrendezésre, gyermekkórusok, jazz zenészek lépnek fel az emberek szórakoztatására. A berlini karácsonyi piacok a mennyei zenéktől és illatoktól válnak felejthetetlenné.

Karácsonyi vásár az olasz Trentoban

A hegyek közt megbújt romantikus olasz város meleg ünnepi légkörrel vonzza Karácsony táján a turistákat. Csak el kell látogatunk a trentoi Piazza Fiera vásárba és felfedeznünk a mágikus világi illatokat, ízeket, színeket és fényeket. A karácsonyi várakozás nem is telhet ennél szebben.

Az illat, amely az olasz forralt borokból száll, a karácsonyi díszek csilingelése, az ősi karácsonyi zene, a barátaid nevetése és még sok más vár rád a trentoi karácsonyi vásáron.

Budapesti karácsonyi vásárok

Európa egyik legnépszerűbb karácsonyi vásárait Budapesten rendezik meg minden évben, a Vörösmarty téren. Több mint 100 fapavilon vonzza a látogatókat egyedülálló folklór és iparművészeti termékekkel. Karácsonyi díszek, apró ajándékok, gyertyák, kesztyűk, sapkák, kovácsoltvas és fonott termékek kavalkádja ejti ámulatba a vendégeket. Olyan különleges termékeket kapni itt, mint sehol máshol a világon.

Megtapasztalhatod a tél igazi csodáit, megkóstolhatod az igazi magyaros ételeket, amelyeket zsűri értékel. Szomjadat forralt borokkal olthatod, desszertnek pedig érdemes megkóstolni a kürtőskalácsot, sült gesztenyét vagy mézeskalácsokat. Amikor a színes pavilonok közt sétálsz érdemes magadnál tartanod a forralt bort és a lángost, miközben magadba szippantod az ünnepi hangulat varázsát. Előadások, táncok, népi énekesek, kórusok szórakoztatnak.

Egy óriási karácsonyfa és adventi koszorú világít a tér közepén, különleges világítástechnikával, hogy a látogatók az egész Advent alatt megtapasztalhassák az ünnepi hangulatot. November közepétől december végéig tart a budapesti karácsonyi vásár.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!