Ez a 7 legrosszabb szépségtanács a neten

Ez a 7 legrosszabb szépségtanács a neten

Címlap / Stílus / Ez a 7 legrosszabb szépségtanács a neten

Az internet rengeteg dologra ad megfelelő választ…gondoljuk naívan. Ma már épp oly könnyen diagnosztizálhatjuk magunkat általa, mint amilyen egyszerűen belefuthatunk a legszörnyűbb szépítkezési tanácsokba is, amit néhányan sajnos ki is próbálnak. Ezért összeszedtük mindazt, amit tilos alkalmazni még akkor is, hogy ha a kereső-barátunk bátran ajánlja.

Vegyszer használata a fogfehérítéshez

Kinek jut eszébe, hogy ilyen őrült ötlettel előálljon? A tisztító és fehérítő szerekben megtalálható kemikáliák nem csak a fogzománcot károsíthatják súlyosan, ezzel későbbi komoly problémákat okozva, de a nyálkahártyán keresztül felszívódva mérgezést is okozhatnak.

Rengeteg otthon is használható fogfehérítő szer létezik már, inkább ezeket kellene előnyben részesíteni. Ha pedig még látványosabb eredményre vágyik az ember, már elérhető (hazánkban is) a peroxidmentes fogfehérítés, ami pont olyan látványos, mint az eredeti.

Mogyoróvaj borotválkozáshoz

Ennek a tippnek tulajdonképpen semmi értelme, hiszen a mogyoróvaj egy elég masszív anyag, ami csak megnehezíti a szőrtelenítést, hiszen beragad a borotva pengéi közé és csak bosszúságot okoz ezzel.

Ahhoz, hogy simábban menjen a borotválkozás inkább használj speciálisan erre kifejlesztett géleket, de a sima hajbalzsam is jó ötlet, mert megpuhítja a szőrszálakat és kíméletes a borotva pengéihez is.

Pattanás eltávolítása biztosítótűvel

A kozmetikusnál biztos láttad vagy érezted már, hogy egy-két pattanást vagy mitesszert egy speciális tű segítségével távolítanak el, azonban ennek a sufni tuning megfelelője nem lehet a biztosítótű használata otthon.

Mivel nem tudjuk, hogy hogyan is kell ezeket a pattanásokat pontosan megszúrni, könnyen sérüléseket lehet vele szerezni, arról nem is beszélve, hogy egy sterilizálatlan tű még ezen felül miket tud okozni…

Sötét foltok eltávolítása citrommal

A friss citrom levét bátran használhatjuk, ha természetes, nap szívta tincseket szeretnénk magunknak varázsolni úgy, hogy rákenjük a hajunkra és kimegyünk a napra.

De ugyanez a „szőkítő” folyamat a bőrünkön már nem alkalmazható, mert a bőr könnyen begyulladhat vagy akár fel is hólyagosodhat tőle.

Már rengeteg speciális kozmetikum létezik, ami segíthet ezen a problémán, ezért ebben az esetben jobb, ha nem követjük a házi praktikát.

Arcbőrhámlasztás csiszolópapírral

Az arcbőr nagyon érzékeny és finom felület az emberi testen, ami különös bánásmódot igényel, ezért már csak a gondolattól is megborzongunk, hogy egy olyan durva dologgal essen neki valaki, mint a csiszolópapír.

Gondolj csak bele, hogy milyen sérüléseket képes okozni egy ilyen gyenge felületen, a rajta lévő baktériumokról nem is beszélve.

Ha a „természetes” bőrradírnál szeretnél maradni, akkor használj inkább sima cukrot, vagy olíva olajjal összekevert sót. Ezektől csodásan bársonyos lesz a bőröd és kisebesedi sem fog.

Színes(szem)ceruza

Fogalmunk sincs, hogy kinek juthatott eszébe, hogy színes ceruzát használjon a sminkeléshez.

A szem és a szemhéj nagyon érzékeny felületek, ezért kíméletesen kell bánni velük.

Azzal, ha valaki színes ceruzát használ a szeme kifestéséhez nem csak sérülést kockáztat vele, de azt is, hogy a festékből kiváló anyagok fertőzést okozhatnak, ami akár vaksághoz is vezethet.

Hajkiegyenesítés barna cukorral

A hajkiegyenesítés hő használata nélkül egy érdekes és tetszetős felvetés.

Azonban az, hogy a barna cukorral ez kivitelezhető, egy elég furcsa elképzelés, ráadásul semmi alapja nincsen.

Valószínűleg ha nagyon kis mennyiséget használsz fel a művelethez, akkor egyfajta „nedves” hatást elérhetsz vele, de a végeredmény inkább egy ragadós katasztrófa lesz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást