A 7 legritkább kutyafajta, amiről eddig még nem hallottál

A 7 legritkább kutyafajta, amiről eddig még nem hallottál

Címlap / Életmód / Család / A 7 legritkább kutyafajta, amiről eddig még nem hallottál

Shar pei

Kínai eredetű kedvenc. Aki valaha is találkozott Shar peijel, az nem felejti el jellegzetes megjelenését. Egy kicsit olyan, mintha a kutyusnak 2 – 3 számmal nagyobb lenne a bundája a kelleténél.

Jelenleg is nagyon ritka fajta, ami annak is köszönhető, hogy a Kínai állam hatalmas adóval sújtotta az állatok gazdijait.

Szerencsére azonban megmenekült a kipusztulástól, és ma is jelen van a mindennapokban. Tartása nem egyszerű feladat, mert a ráncokat tisztán kell tartani, különben a bőr begyulladhat.

Boston terrier

A kis Boston terriert, ahogyan azt a neve is mutatja, Bostonban tenyésztették ki. Eredeti elképzelés szerint kutyaviadalokon kellett volna rész vennie, ám erre a feladatra egyáltalán nem vált be, így házikedvenc lett belőle.

Ősei között szerepel a boxer, a francia, valamint az angol buldog. Kedves, élénk és kiegyensúlyozott kutyus, aki szelíd és barátságos. Sajnos, napjainkban is elég ritka teremtés, így beszerzése nem éppen pénztárcakímélő feladat.

Chinook

Nagyon fiatal fajta, hiszen megjelenése 1900 körül történt. A fajta kialakítása az eszkimó kutya, a rövidszőrű bernáthegyi és a belga juhászkutya kereszteződésének köszönhető, ami természetesen irányított volt, méghozzá Arthur Walden, egykori tenyésztő által.

A 60 cm körüli, őzbarna eb kifejezetten erős és szívós jószág, ám nagyon kedves. Munkakutyáról van szó, így lételeme a mozgás és a feladatok végráhajtása. Aki ilyen kedvencre áhítozik, annak bizony fel kell kötnie a nadrágját, mivel körülbelül 200 egyed létezik belőle.

Petit Chien Lion

Ahogyan azt a nevéből is sejteni lehet, francia származású luxusebről van szó, amely azonban napjainkban kezd elterjedni az Egyesült Államokban is. Kistermetű, ám nagy bundájú kutyus, melynek farka bojtban végződik – innen az oroszlán megnevezés.

Kedves és játékos eb, aki jelzőkutyának is ideális lehet, de jellemzően inkább házikedvenc, akit egész nap lehet kényeztetni.

Petit Chien Lion
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást