A legnépszerűbb szőrtelenítési módszerek

A legnépszerűbb szőrtelenítési módszerek

Címlap / Stílus / Arc / A legnépszerűbb szőrtelenítési módszerek

A szőrtelenítéssel a legtöbb nő időről időre megküzd, ki-ki a maga módján. Régebben csupán a borotva nyújtott segítséget, azonban ma már számos módszer közül válogathatunk, sőt, akár véglegesen is megszabadulhatunk a zavaró szálaktól!

Epilálás, vagy depilálás

Sokan vannak, akik nem tudják pontosan, hogy mégis mi a különbség az epilálás és a depilálás között. Ez persze a hibás elnevezéseknek is betudható, ugyanis az oly gyakran használt, otthoni epiláló gép – amely görgős fejével távolítja el a kikandikáló szőrszálakat-, nem azt jelenti, amit az kéne.
Az epilálás ugyanis a végleges szőrtelenítést jelent, amit persze ezzel a géppel nem érhetünk el. Ezzel szemben a helyes elnevezés a depiláló gép lenne, mivel az mutatja azt, hogy a rövid időn belül a szálak újra visszanőnek.

Lidokainos bugyi

Magyarországon még nem lehet kapni, de a tengerentúl már viszonylag rég óta forgalomban a gyantázás megkönnyítője, a lidokainos bugyi.
Ezzel a praktikus módszerrel megszabadulhatsz a kényes részek gyantázásának fájdalmaitól, mivel a szőrtelenítés előtt felhúzott, lidokainnal átitatott szilikonos bugyi elérzésteleníti az adott felületet. Így a bikini gyantázás nem rémálom többet!

Lézeres szőrtelenítés

A végleges szőrtelenítés egyik kedvelt módszere a lézeres szőrtelenítés a fény energiáját használja a szőrtüsző elpusztításához. Kissé kellemetlen érzéssel jár, de közel sem nevezhető fájdalmasnak.
Míg a lézeres szőrtelenítés nagyobb területen hat, addig az IPL kisebben – nagyobb energiával- de népszerűségük közel azonos. Fontos azonban tudni, hogy a szőke, kevés festékanyagot tartalmazó szőrszálaknál kevésbé hatásos.

IPL végleges szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés továbbfejlesztett változata az IPL-es módszer. Igazán hasonlít az előbbihez, a különbség azonban az, hogy a környező területekre nem hat, ugyanis a fény a szőrszálak festékanyagán keresztül jut a szőrtüszőbe, ahol hővé alakulva elpusztítja azt. Jó oldala, hogy gyors, egyszerű, és fájdalommentes.

Cukorgyanta

Aki a gyantázást választja a végleges szőrtelenítés helyett, azok előszeretettel választják a normál gyantázás helyett ezt a módszert. Akár otthon is elkészíthetjük, viszont eléggé körülményes, így inkább forduljunk kozmetikushoz.
És hogy miért jobb a hagyományos gyantánál? Azért, mert sokkal kíméletesebb a bőrhöz, jobban tapad, így a rövidebb szálak esetében is hatásos, ráadásul kevésbé fájdalmas is. Ezen kívül még a bőrt is táplálja, tehát két legyet üthetünk vele egy csapásra!

Elektromos epilálás

Ezt a módszert kisebb területeken érdemes alkalmazni, ugyanis itt egyenként kell kezelni a szőrszálakat, ami nem kis időt vesz igénybe. Általában arcon használják, viszont eléggé fájdalmas, mivel gyenge áramot vezetnek a bőr alá.
Ezután lúg képződik, amely elpusztítja a mátrix sejteket. Igaz, a módszert ma már kevésbé alkalmazzák, – mivel léteznek már sokkal fájdalommentesebb eljárások is- viszont sokan vannak, akik esküsznek rá, mivel állítólag kevesebb szőrszál nő vissza.

Hő alapú, lézer nélküli szőrtelenítés

Végre egy olyan végleges szőrtelenítő gép, amit otthon is lehet használni, ráadásul apró méretének köszönhetően nem okoz gondot az elhelyezése. A bárki számára elérhető eszközzt bármely bőr-és szőrtípusú nő – vagy férfi- igénybe veheti.
Természetesen a növekedési fázisban lévő szőrszálak esetén hatásos, így többször meg kell ismételni a procedúrát. Ebben az esetben csupán a hő dolgozik a szőrtüszőnél, lézer fény nem éri. Teljesen biztonságos, és nem kell tartanod az esetleges hegesedéstől, sérülésektől.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást