Mit kell tudni a legnépszerűbb esztétikai kezelésekről?

Mit kell tudni a legnépszerűbb esztétikai kezelésekről?

Címlap / Stílus / Arc / Mit kell tudni a legnépszerűbb esztétikai kezelésekről?

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző esztétikai kezelések. Ezek során olyan problémákat oldanak meg, amely bár egészségügyi szempontból egyáltalán nem károsak, mégis esztétikailag gondot jelentenek a páciens számára. (x)

Nem véletlen, hogy ezek a kezelések elsősorban a bőrrel kapcsolatosak, hiszen ezek az évek akarva-akaratlanul is nyomot hagyhatnak. Szerencsére ma már ebbe nem kell beletörődni, számos olyan megoldás van, amely segít lassítani az idő múlását. 

De vajon melyek a legnépszerűbb esztétikai kezelések, és mit kell tudni ezekről? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

Hialuronsav kezelések

A hialuronsav egy olyan anyag, amely a bőrünkben természetesen is termelődik, ám idővel egyre kevesebb és kevesebb mennyiségben. Viszont külsőleg is bejuttatható a bőrbe, például egy-egy esztétikai kezelés alkalmával. 

Ennek egyik népszerű verziója a hialuronsavas ráncfeltöltés. Ennek során az arc meghatározott részeibe hialuronsavat juttatnak, amely segít a ráncok feltöltésében, ezáltal a bőr ismét simává és egyenletessé válhat. Az eredmény azonnal látható, ám érdemes tudni, hogy mivel a bejuttatott hialuronsav idővel felszívódik, ezért a kezelést bizonyos időközönként ismételni kell. 

A hialuronsav másik népszerű felhasználási módja az esztétikai kezelések terén az ajakfeltöltés. Ez különösen azoknak ajánlott, akik nem elégedettek ajkuk eredeti méretével, formájával, és dúsabb ajkakat szeretnének. A kezelés során szintén tűvel juttatják be az anyagot a szervezetbe, amely gyorsan és viszonylag fájdalommentesen történik. 

Bőrelváltozások, anyajegyek plasztikai eltávolítása

A közkedvelt esztétikai kezelések közé tartozik a bőrelváltozások plasztikai úton történő kezelése, az anyajegyek eltávolítása. 

A bőrünkön számtalan elváltozás található: anyajegyek, szemölcsök, bőrkinövések, pigmentfoltok. Ezek nem csak esztétikai szempontból, de egészségügyileg is kockázatot jelenthetnek a páciens számára, ezért a szakértők gyakran javasolják, hogy érdemes az eltávolíttatásuk mellett dönteni. 

Amennyiben ezeknél a plasztikai úton történő eltávolítást választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy esztétikus, minimális heget fogunk kapni, hála a speciális műtéti technikáknak.

Arc- és nyakplasztika – Facelift

Ahogy már fentebb írtuk, a bőrön bizony nyomot hagy az idő. Az első szembetűnő változások általában a nyakon és az arcon láthatóak, amely sokak számára zavaró. 

A problémára megoldást jelenthet az ún. facelift. Ez egy olyan kezelés, amelynek célja, hogy a megereszkedett bőr ismét feszessé váljon. Az elveszett volumen pótlására ma már többféle technológia létezik, így érdemes konzultálni orvosunkkal, hogy melyik számunkra az ideális. 

Ha tehát egy ideje nem vagyunk elégedettek a külsőnkkel, akkor jó tudni, hogy a különböző esztétikai beavatkozások megoldást jelenthetnek a problémánkra.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!