A 10 legnagyobb udvariatlanság, amit elkövethetsz egy bulin

A 10 legnagyobb udvariatlanság, amit elkövethetsz egy bulin

Címlap / Életmód / Egészség / A 10 legnagyobb udvariatlanság, amit elkövethetsz egy bulin

Senki sem akar az a vendég lenni egy bulin, aki akaratlanul is faragatlanul viselkedik és utána ő az ő udvariatlansága a téma. Az ünnepek közeledtével több céges, baráti és családi összejövetelekre járunk és ez a sűrű időszak plusz nyomást gyakorol ránk, ha azonban odafigyelsz arra, hogy ne kövesd el az alábbi 10 udvariatlanságot, akkor semmi akadálya nem lesz, hogy jól sikerüljön az összes buli. 

Nem reagálsz a meghívásra

Ha a buli „RSVP” (Répondez s’il vous plaît, ami franciául azt jelenti, „válaszoljon kérem”) akkor mindenképpen visszajelzést vár a házigazda, hogy ott leszel-e vagy sem. Azt is tiszteletben kell tartani, hogyha partner nélküli a meghívás, akkor mindenképpen egyedül érkezzünk, ha pedig a gyerekeidet szeretnéd vinni, pláne kérdezz rá előtte. 

Betegen jelensz meg

Ha folyik az orrod, vagy köhögsz, inkább maradj otthon, hiszen együtt fogtok enni, megölelsz, megpuszilsz másokat, így nem kedves dolog megfertőzni az egész vendégsereget ünnepek előtt. Arról nem beszélve, hogy a vacsoránál sem éppen üdítő látvány egy olyan vendég, aki állandóan az orrát fújja vagy szipog. 

Túl korán érkezel

Nem mindig könnyű kiszámítani a közlekedést, de amíg késni simán lehet büntetlenül egy buliból, addig korábban érkezni semmiképpen nem illik. Stresszeled és feltartod a vendéglátód, ha idő előtt állítasz be. 

Egyedül mászkálsz a házigazda otthonában

Ha először jársz a lakásban és nem tudod, merre találod a mosdót, inkább érdeklődj, minthogy nekiállnál egyedül felfedezni egy idegen otthont. Ki tudja, lehet, hogy pont egy rumlis hálószobába nyitsz be, ami miatt a vendéglátó kellemetlenül érzi majd magát. 

Rátelepszel a házigazdára

Még ha a legjobb barátod vagy barátnőd is, akkor sem illik kisajátítani a vendéglátót, hiszen neki az egész vendégsereggel foglalkoznia kell. 

Beleeszel az ételbe

Ha svédasztalos a vacsora, faragatlanság belekóstolgatni az ételekbe, mielőtt a tányérunkra szednénk belőlük, más tányérjáról pedig pláne tabu elvenni az ételt. Az sem udvarias dolog, ha a gyorsan fogyó ételből felhalmozunk.

gstockstudio/depositphotos.com

Egész este a telefonod nyomkodod

Az ilyen összejövetelek azért vannak, hogy új embereket ismerj meg és beszélgess velük, ezért ha egész este a telefon képernyőjét bámulod, vagy másokkal csetelsz, az tiszteletlenség. 

Felhozol kényes vagy politikai témákat

A politika mindig érzékeny téma volt, de napjainkban főleg feszültséget okozhat felhozni például, hogy ki kire szavazott, hiszen egy bulin mindenki jól szeretné magát érezni, nem másokkal vitatkozni. A sikamlós témákat szintén hanyagoljuk, mert azzal kapcsolatban mindenki máshol húzza meg a határt, így egy disznó viccel is kerülhetünk kellemetlen helyzetbe. 

Ha kritizálsz

Még ha nem is vagy megelégedve mindennel, nem illik rosszmájú megjegyzéseket tenni a dekorációra, az ételre, a zenére és legfőképpen nem a többi vendégre. A házigazda kiteszi a lelkét, hogy mindenki jól érezze magát, ezért nagyon csúnya dolog belerondítani az estéjébe pár negatív megjegyzéssel. Ha nem tudsz dicsérni semmit, akkor maradj csöndben. 

deagreez1/depositohotos.com

Nem köszönsz el

Angolosan távozni nem illendő egy olyan partiról, ahol ismered a házigazdát. Ha meghívott, fontos volt számára hogy jelen legyél és ilyenkor az a legkevesebb, hogy megköszönjük neki az estét, mielőtt hazaindulnánk. Mondj neki pár kedves szót, illetve jól esik neki az is, ha azt hallja, hogy jól érezted magad. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást