A legnagyobb szex tévhitek

A legnagyobb szex tévhitek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A legnagyobb szex tévhitek

A szexualitás mindig is központi szerepet töltött be az emberek között. Nem meglepő tehát, ha néhány ezer év alatt a konkrét ismeretek mellett nem egyszer megjelentek tévhitek is, melyek makacsul tartották, vagy tartják magukat.

A boldog kapcsolatban rendszeres a szex

Ez egy nagyon közkeletű tévhit, de valószínűleg inkább hazugságnak kellene nevezni. Az oka az, hogy a társadalmi nyomás úgy deformálta az elképzelésünket a boldog párkapcsolatról, hogy az csak akkor lehetséges, ha ugyanolyan intenzitással viszonyulunk egymáshoz, mint a kapcsolat legelején.
Ez azonban nem kivitelezhető. Nem csak azért, mert biológiailag bizonyított, hogy legkésőbb 18 hónap elteltével csökken az „úgy kívánlak, hogy nem bírok magammal” érzés. Másrészt, amikor megismeritek egymást, már más dolgok is ugyanolyan fontosak lesznek, mint a másik teste. Tökéletesen harmonikus kapcsolatokban is előfordul, ráadásul nem is ritkán, hogy a felek éppen nem kedvelik egymást annyira.
Tehát aki azt állítja, hogy 5-10-20 év után is rendszeresen tépkedik egymásról a ruhát a partnerükkel, az nagy valószínűséggel füllent, hogy jobb színben tűnjön fel, hogy ne kelljen bevallania az általa kudarcként értékelt változásokat.

A férfiak jobban kívánják a szexet

A kötelezően szemérmes, és erkölcsös nőről kialakított régi képbe egyszerűen nem fért bele az az elképzelés, hogy ugyanúgy kívánhatja „az alantas testi kapcsolatokat”, mint az esendő férfi. Az, hogy a mai napig is elhisszük ezt a badarságok, már csak szűklátókörűség.
A nők bizony átlag ugyanolyan intenzitással vágynak a szexre, mint a pasik, csupán arról van szó, hogy az érzés hullámzó. Míg a férfiak esetében egy nagyjából folyamatos szintű érdeklődésről beszélhetünk, addig a nőknél, vannak időszakok, amikor az intenzitás alacsony, ellenben van olyan is, amikor erősen felfokozott.  

Dögös csajok

Mindkét nem előszeretettel esik abba a hibába, hogy úgy gondolja, hogy a másik egy alaptípusra ácsingózik. Ez természetesen nem igaz. A férfiak, amikor párkapcsolatot keresnek, elsősorban arc alapján válogatnak, hosszútávon pedig nem a külsőségek, hanem a belső tulajdonságok a mérvadóak.
Hiába dögös a hölgy, ha nem lehet vele beszélgetni, nem nevettet meg, vagy éppen nem tud teljes odaadással támogatni, akkor bizony nagyon kevésnek bizonyul.

Pénzes pasik

A hölgyek esetében, amíg nem egy realizált, csak egy elképzelt partnerről van szó, akkor sok esetben valóban számít a társadalmi helyzet. Ám amikor arcot nyer a férfi, a nők számára sokadlagos, teljességgel áthidalható problémává lényegül, ha az illető nem egy Krőzus.
Esetükben is sokkal nagyobb súllyal esik latba a belső tulajdonságok összessége, mint amennyire a külsőségek valaha is fognak.

Terhesség

A nem kíván terhesség elkerülésére rengeteg módszert eszeltek ki az emberek, melyeknek többsége természetesen óriási ostobaság. Hitték például, hogy azok a lányok, akik maszturbálnak, meddővé válhatnak, de az is egy közkeletű tévhit, hogy az alapos mosakodással elkerülhető a gyermekáldás.
Valamint az sem igaz, hogy a menzesz alatt teljességgel lehetetlen teherbe esni. Szintén nem szabad hitelt adni azoknak a pletykáknak, miszerint az első szexuális együttlét alakalmával a baba nem tud megfoganni.
Ezt napjainkban is sok-sok ember saját, sokszor keserű tapasztalata alapján tudja cáfolni. Hiába teszünk meg mindent, 100%-os védelmet csak és kizárólag az önmegtartóztatás jelent, hiszen az óvszer csomagolására, és a fogamzásgátlók dobozára is ráírják, hogy a termék hány százalékos biztonságot jelent (a gumi 97%, a tabletták általában 99%).

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást