Párkapcsolat / Szerelem

A 3 legnagyobb különbség férfiak és nők barátságaiban

A 3 legnagyobb különbség férfiak és nők barátságaiban

Két ember között több okból kifolyólag is kialakulhat mély és őszinte barátság. Talán ugyanaz az érdeklődési körötök, összeköt titeket a munkátok, vagy akár néhány közös ismerősötök lévén ismerkedtetek meg egymással. Azonban egy dolgot már megfigyeltek a szakértők: hogy mindegy, hogyan alakul ki a barátság, a férfiak és a nők egészen más típusú kapcsolatokat kötnek egymással.

1. Kevésbé érdeklődőek

A 3 legnagyobb különbség férfiak és nők barátságaibanMíg mi szinte minden apróságot megbeszélünk a barátnőinkkel, addig a pasiknál ez nem egészen így van.

Ők kevésbé érzik azt, hogy az életükben bekövetkező összes változást meg kell osztaniuk egymással, sőt, arra sincs szükségük, hogy folyamatosan tartsák egymással a kapcsolatot.

Van, hogy hetek telnek el anélkül, hogy akár két szót is váltanának egymással, de amikor ismét találkoznak, minden olyan, mintha csak pár órája váltak volna el. A barátságukra nincs kihatással mindez.

A nők viszont ezzel szemben egészen másképp viselkednek a barátságaikban. Noha valószínűleg neked is akad egy-két olyan barátnőd, akikkel hetente maximum egyszer beszélsz a sok elfoglaltság miatt, attól függetlenül valószínűleg te is igyekszel minél több időt szakítani a beszélgetésekre.

A nők barátságai emiatt érzelmesebbek, de talán ezért törékenyebbek is ezek a szálak.

2. A programszervezés is eltérő

A 3 legnagyobb különbség férfiak és nők barátságaiban

Míg a nők inkább úgy szervezik meg a baráti találkozókat, hogy az valamiféle inaktívabb program legyen (például beülnek valahová meginni egy italt, és közben beszélgetnek), addig a férfiak inkább az aktív tevékenységeket részesíti előnyben.

Például emiatt nem ritka, hogy focizni mennek, vagy akár egy közös hobbit űznek a találkozások során. Az ő esetükben ritkábbak a szimpla beszélgetéssel töltött találkozók: ez alól az kivétel, ha egy sört vagy más alkoholos italt is fogyasztanak, és ez volt az elsődleges céljuk.

Egyébként felmérések bebizonyították már, hogy a férfiak könnyebben kötnek barátságokat, mint a nők: valószínűleg azért, mert semmiféle rejtett motivációt, hátsó szándékot nem sejtenek mások közeledése mögött. Mi viszont nehezebben bízunk meg másokban, és körültekintőbbek is vagyunk.

Erről az tehet, hogy egy barátságban mélyebb, őszintébb dolgokat osztunk meg egymással, ezért biztosra is akarunk menni, hogy olyan személy előtt nyílunk meg, aki ténylegesen meg is érdemli ezt.

3. Viccek és megértés

A 3 legnagyobb különbség férfiak és nők barátságaibanA nők barátsága általában a megértésen és a mélyebb beszélgetéseken alapszik. Sokkal jobban bele tudjuk élni magunkat a másik történetébe, és arra törekszünk, hogy megnyugtassuk a barátnőnket egy stresszesebb helyzetben.

Megosztjuk egymással a kapcsolati gondjaikat, és jó szándékú tanácsot adunk egymásnak.

Noha a férfiak is szoktak időnként bensőségesebb témákról beszélni, ők ezeket a dolgokat inkább a párjukkal osztják meg, vagy (rosszabb esetben) magukban tartják. Ezért is van az, hogy a srácok általában egymással viccelődnek, beszólogatnak a másiknak, és játékszerűen szívatják egymást. Az ő kapcsolataik ugyanis erre épülnek, és tudják, hogy ezek után senki részéről sem lesz harag.

A nők viszont nem igazán viselkednek így egymással, hiszen empatikusabbak és érzelmesebbek, így attól is tartanak, hogy esetleg valaki megbántódik egy vicc miatt.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást